Dünyanın en kurak yeri Atacama NASA'nın test merkezi olduAtacama Çölü, batısında Büyük Okyanus'un bulunduğu Şili'nin dünyaca ünlü bir çölüdür. Neredeyse yağmurun hiç yağmadığı bu çöl, NASA'nın uzaya göndereceği araçları test edildiği özel bölge olarak da biliniyor. 1971 yılında yağan yağmura kadar 400 yıl boyunca Atacama Çölü'nde yağış kaydedilmemiştir. Bu yönüyle Atacama dünyadaki en kurak arazi olarak da bilinmektedir. Sahip olduğu tuz ve değerli madenleriyle Atacama Çölü zorlu koşulları kadar ekonomik getirisiyle de dikkat çekmektedir. Atacama Çölü başta altın olmak üzere çok sayıda zengin madene de ev sahipliği yapıyor.
Dünyanın en kurak yeri AtacamaAtacama Çölü, batısında Büyük Okyanus'un bulunduğu Şili'nin dünyaca ünlü bir çölüdür. Neredeyse yağmurun hiç yağmadığı bu çöl, NASA tarafından da uzay araçlarının test edildiği yer olarak biliniyor. 1971 yılında yağan yağmura kadar 400 yıl boyunca bölgede yağış kaydedilmemiştir.
Dünyanın en kurak çölü sele teslim: 25 ölü, 125 kayıpDünyanın en kurak yerlerinden biri olan Şili'nin Atacama Çölü ve çevresi sele teslim oldu. Bölgede etkili olan aşırı yağış sonucu meydana gelen sel baskınlarında 25 kişi hayatını kaybederken en az 125 kişi de kayboldu.Aşırı yağışlar sonucu ülkede bulunan And Dağları'ndan çöle akan suların Copiapo Irmağı ile birleşmesi sonucu oluşan dev sel akıntıları, önüne kattığı otomobil, kamyon ve hatta evleri bile sürükledi.Dev akıntılar dağlardan akan çamurlarla birleşerek çamur nehirleri oluştururken, bölgede oturan yaklaşık 30 bin kişi evlerine boşaltarak başka yerlere nakledildi.Hükümet su baskınlarının son 80 yılda ülkede yaşanan en büyük sel felaketi olduğunu açıklarken, Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet, yurtdışı ziyaretini iptal ederek ülkesine döndü.