Antikor

Antikor

Son dakika antikor haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan antikor gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan antikor haber sayfamızda...

Antikor

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.352 antikor haberi bulunmuştur.
Yer: İstanbul... Eşinden sakladığı gerçek, cebindeki notla ortaya çıktı! 20 yıl hapis istenen test sonucu
Yer: İstanbul... Eşinden sakladığı gerçek, cebindeki notla ortaya çıktı! 20 yıl hapis istenen test sonucuİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, evlenmeden önce HIV virüsü taşıdığını bilmesine rağmen müşteki eşinin sağlığını hiçe saydığı belirtilen sanık E.K'nin 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
12.12.2024Gündem
Havuç kabuğundaki şaşırtan 'melanin' detayı! Doğal antikor yuvası, antikansermiş
Havuç kabuğundaki şaşırtan 'melanin' detayı! Doğal antikor yuvası, antikansermiş Havuç, özellikle göze ve insan vücuduna olan faydalarıyla bilinir. Uzmanlar tarafından tavsiye edilen bu sebzeyi genellikle kabuğundan ayırarak tüketiyoruz. Ancak yapılan son araştırmalar havuç kabuğu üzerinde bulunan bazı maddelerin kansere karşı bir antikor olduğunu gösteriyor. Bakın havucu nasıl tüketmeliymişiz.
Akciğer kanseri aşısında Türkiye farkı
Akciğer kanseri aşısında Türkiye farkıAkciğer kanserine karşı tasarlanan ilk mRNA aşısı olan BioNTech’in BNT116’sı, küçük hücreli dışı akciğer kanserini (KHDAK) tedavi etmek ve tekrarlamasını önlemesi hedefiyle klinik çalışmalarını aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 7 ülkede sürdürüyor.
25.08.2024Gündem
Sağlık Bakanlığı'ndan Maymun Çiçeği  (MPOX) rehberi: Nasıl bulaşıyor, belirtileri neler?
Sağlık Bakanlığı'ndan Maymun Çiçeği (MPOX) rehberi: Nasıl bulaşıyor, belirtileri neler?Sağlık Bakanlığı, Maymun Çiçeği (MPOX) ile ilgili rehber yayınladı. Rehberde hastalığın bulaşma yolları, belirtileri, vaka ile temas durumunda ne yapılması gerektiği ve tedavi yöntemleri detaylı bir şekilde anlatıldı. İşte A'dan Z'ye Maymun Çiçeği....
17.08.2024Gündem
Diyarbakır’da boğmaca paniği: 3 bebek öldü
Diyarbakır’da boğmaca paniği: 3 bebek öldüUzun yıllar Dicle Üniversitesinde görev yapan Dr. Ali Ceylan, Diyarbakır’da boğmaca şüphesiyle ölen üç çocuktan birinin tanısının kesinleştiğini, diğer ikisinin de test sonucunun beklendiğini, ayrıca kentte tanısı kesinleşen ve genel durumu stabil olan iki bebeğin daha tedavi gördüğünü söyledi.
9.06.2024Gündem
Rusların vazgeçemediği doğal antikor! Damarların içini çamaşır suyu gibi temizliyor
Rusların vazgeçemediği doğal antikor! Damarların içini çamaşır suyu gibi temizliyorRusların pürüzsüz cildi ve genç görünümlerinin sırrı, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Karamuk bitkisinin mucize etkileri tam olarak bunun için tercih ediliyor. Sağlık açısından çok değerli olduğu kabul edilen karamuğun hoşafı yapılıyor. İşte kalp sağlığından, cildi pürüzsüzleştirmeye kadar fayda sağlayan karamuk meyvesinin etkileri.
MS hastası Furkan, erken tanı sayesinde kayıplarından kurtuldu
MS hastası Furkan, erken tanı sayesinde kayıplarından kurtulduİzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi'ye (25) 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu. MS ile yaşamayı öğrenen ve koruyucu tedavilerini aksatmayan Lastikçi, erken tanının önemine dikkati çekip, "Farkındalık olursa geç tanının önüne geçeriz. 2,5 aylık dönemin ardından polikliniğe hemen geldim. Böylece erken tanı oldu. Süreyi aşsaydım güç ve görme kayıplarım artardı. Hastalık beynime zarar vermediği için bir sıkıntım kalmadı" dedi.
10.04.2024Haberler
Erken teşhisle hayatım kurtuldu: 'Serdar Ortaç hastalığı' denildiğinde herkes biliyor
Erken teşhisle hayatım kurtuldu: 'Serdar Ortaç hastalığı' denildiğinde herkes biliyorİzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi'ye (25) 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu.
10.04.2024Gündem
Kedi tırmığı hastalığı uyarısı! Görme kaybına yol açabilir
Kedi tırmığı hastalığı uyarısı! Görme kaybına yol açabilirKedi tırmalaması sonucu insana bulaşabilen bir bakterinin sebep olduğu kedi tırmığı hastalığı konusunda Doç. Dr. Merih Oray uyarılarda bulundu.
26.02.2024Gündem
LABORATUVAR HİZMETİ ALINACAKTIR
LABORATUVAR HİZMETİ ALINACAKTIRLABORATUVAR HİZMETİ ALINACAKTIR
31.01.2024Resmi İlanlar
Erkek çocukların aşılanması gerekli
Erkek çocukların aşılanması gerekliRahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılması gerektiğini ifade etti.
27.01.2024Gündem
'Hiç yakalanmadım' diyen bile neden acillik oldu? Kırıp geçiren 3 virüsün çaresi
'Hiç yakalanmadım' diyen bile neden acillik oldu? Kırıp geçiren 3 virüsün çaresiSağlık Bakanı Fahrettin Koca, solunum yolu enfeksiyonlarında yükseliş yaşandığını belirterek, geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu açıkladı. Peki bu artışa neden olan virüsler hangileri? 'Hiç yakalanmadım' diyenler bile şu anda neden acillik oldu? Her üç virüsten de korunmanın ortak yolu ne? İki uzman tüm detaylarıyla anlattı.
19.01.2024Genel Sağlık
Can dostlar için seyahat kolaylığı
Can dostlar için seyahat kolaylığıKuduz Antikor Titre Tayini Testi (FAVN testi) evcil hayvanlara yapılan kuduz aşıları sonrası, hayvanlarda yeterli bağışıklık düzeyinin oluşup oluşmadığını ortaya koyan bir test ve Türkiye’den yurt dışına evcil hayvanıyla seyahat edeceklerden istendiği gibi, ülkemize evcil hayvanıyla gelip tekrar kendi ülkesine dönecek yabancılardan da talep ediliyor.
14.01.2024Gündem
2023 yılında neler oldu?
2023 yılında neler oldu?Her geçen yıl teknolojinin ve tıbbın gelişimi ile birlikte anne-baba olmanın önündeki engeller azalıyor. Sağlıklı bebeklerin dünyaya gelme oranı artıyor. İşte bilimsel çalışmalar ve yenilikler...
30.12.2023Pazar
RSV aşısı, bebeklerin hastaneye yatışını 'yüzde 80'den fazla azaltıyor
RSV aşısı, bebeklerin hastaneye yatışını 'yüzde 80'den fazla azaltıyorÜç ülkede yapılan araştırma, yaygın ve tehlikeli kış virüsü olan RSV’ye karşı bebekleri korumak için geliştirilen antikorun, hastaneye yatışları yüzde 80’den fazla azalttığını gösterdi.
28.12.2023Dünya
KİT KARŞILIĞI TAM OTOMATİK İMMÜNOHİSTOKİMYA VE İN SİTU HİBRİDİZASYON ALIMI
KİT KARŞILIĞI TAM OTOMATİK İMMÜNOHİSTOKİMYA VE İN SİTU HİBRİDİZASYON ALIMIKİT KARŞILIĞI TAM OTOMATİK İMMÜNOHİSTOKİMYA VE İN SİTU HİBRİDİZASYON ALIMIEĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ-BAKIRKÖY SAĞLIK BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI Kit Karşılığı Tam Otomatik İmmünohistokimya ve İn Situ Hibridizasyon Alımı mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır...
29.11.2023Resmi İlanlar
Yer: İstanbul! Depoda tutulan sahte ilaçlara operasyon
Yer: İstanbul! Depoda tutulan sahte ilaçlara operasyonİstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasadışı yollarla ele geçirilen sahte ve kaçak ilaçların piyasaya sürüldüğüne dair ihbar aldı.
26.10.2023Gündem
Çorap, kemer gibi vücudu sıkan noktalarda gelişiyor! Gereksiz diyet kurdeşeni tetikliyor
Çorap, kemer gibi vücudu sıkan noktalarda gelişiyor! Gereksiz diyet kurdeşeni tetikliyorHalk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtikerin yaşam kalitesini düşürdüğünü söyleyen Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İnsu Yılmaz, “Bu hastalara gereksiz ve yanlış besin diyeti verilmesi rahatsızlığı geriletmeyeceği gibi kişiyi strese sokabilir ve hastalığı daha da alevlendirebilir” dedi.
Bu virüs özellikle bebekleri tehdit ediyor! Solunum yetmezliğine neden olabilir
Bu virüs özellikle bebekleri tehdit ediyor! Solunum yetmezliğine neden olabilirSonbaharla birlikte birçok enfeksiyon da kapımızı çalmaya başladı. Özellikle yeni doğan bebeklerin sağlığını tehdit eden RSV ise önlem alınmadığı takdirde solunum yetmezliğine dahi sebep olabilir. İşte RSV virüsüne dair bilmeniz gerekenler.
Son dakika... Nobel Tıp Ödülü'nün kazananları belli oldu
Son dakika... Nobel Tıp Ödülü'nün kazananları belli olduNobel Tıp Ödülü, Kovid-19'a karşı etkili mRNA aşılarının geliştirilmesini sağlayan Katalin Karikó ve Drew Weissman isimli bilim insanlarına verildi.
2.10.2023Dünya
Daha öncekilerden farklı, Eris varyantı 2 belirtiyle vurdu! 'Eski aşılar artık korumaz'
Daha öncekilerden farklı, Eris varyantı 2 belirtiyle vurdu! 'Eski aşılar artık korumaz'Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünyada hızla yayılan Eris varyantının, Türkiye’de de 9 kişide görüldüğünü söylemesi pek çok soruyu da beraberinde getirdi. "Çok daha bulaşıcı ama korkmayın" çağrıları ne anlama geliyor? Eris varyantının en sık görülen belirtisi ne? "Daha öncekilerden farklı. Eski koronavirüs aşıları artık korumaz" diyen 2 uzman, önemli bilgiler paylaştı.
21.09.2023Genel Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Eris varyantı yeniden kısıtlamalara sebep olur mu?
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Eris varyantı yeniden kısıtlamalara sebep olur mu?Covid-19’un yeni varyantı Eris’in Türkiye'de 9 kişide tespit edilldi. Peki Eris varyantı Türkiye'de yeniden maske takılmasına ve kısıtlamalara sebep olur mu? Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener merak edilen sorulara cevap verdi.
16.09.2023Haberler
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Eris varyantı yeniden kısıtlamalara sebep olur mu?
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Eris varyantı yeniden kısıtlamalara sebep olur mu?Covid-19’un yeni varyantı Eris’in Türkiye'de 9 kişide tespit edilldi. Peki Eris varyantı Türkiye'de yeniden maske takılmasına ve kısıtlamalara sebep olur mu? Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener merak edilen sorulara cevap verdi.
16.09.2023Gündem
Ölen kişiye domuz böbreği nakli yapıldı! Günlerce çalışmayı başardı
Ölen kişiye domuz böbreği nakli yapıldı! Günlerce çalışmayı başardıABD’li bilim insanları, beyin ölümü gerçekleşmiş bir kişiye genetiğiyle oynanmış bir domuz böbreği nakletti. Söz konusu nakil sonrası böbrek 32 gün boyunca çalışmayı başardı.
17.08.2023Dünya
3 bin 500 yıl önce Mısır topraklarında yayıldı! Uzmanlar asırlık soruyu yanıtladı
3 bin 500 yıl önce Mısır topraklarında yayıldı! Uzmanlar asırlık soruyu yanıtladıKovid-19 virüsüne karşı aşı geliştiren ve Türkiye'deki kamuoyunun Özlem Türeci ile Uğur Şahin'in çalışmaları sayesinde daha yakından tanıdığı BionTech firmasının kanser aşısına yönelik deneylere başlaması birçok kişinin aklına "Yoksa kanser insan eliyle ortaya çıkarılmış bir hastalık mı?" sorusunu getirdi. Peki bu iddia gerçekten doğru olabilir mi? Kanser hastalığı gerçekten de insan eliyle ortaya çıkan bir rahatsızlık mı? Uzmanlar bu iddialara son noktayı koydu.
28.07.2023Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Antikor ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.