Antibiyotik Kullanımı

Antibiyotik Kullanımı

Son dakika antibiyotik kullanımı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan antibiyotik kullanımı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan antibiyotik kullanımı haber sayfamızda...

Antibiyotik Kullanımı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 544 antibiyotik kullanımı haberi bulunmuştur.
‘Anti-yaşam’ krizi kapıda
‘Anti-yaşam’ krizi kapıdaAntibiyotiklerin bilinçsiz kullanımı nedeniyle bakterilerin direnç kazanmasının, 2050 yılında dünyada büyük bir krize dönüşmesi bekleniyor. Antibiyotik kullanımında üst sıralarda yer alan Türkiye en çok kayıp verecek ülkeler arasında. Peki ne yapmalı?
13.03.2025Gündem
Enfeksiyon hastalıkları için harita...
Enfeksiyon hastalıkları için harita...Koç Üniversitesi İş Bankası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi (KUISCID) öncülüğünde, Türkiye’nin dört bir yanından 100 uzman bilim insanı, Türkiye’deki enfeksiyon hastalıklarının mevcut durumunu belirlemek ve yeni hipotezlerle hedefler oluşturmak amacıyla ‘Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları Raporu’nu hazırladı.
6.03.2025Ekonomi
Bakan Memişoğlu duyurdu! Ambulanslarla ilgili yeni karar
Bakan Memişoğlu duyurdu! Ambulanslarla ilgili yeni karar‘DHA Haber Merkezi’nin konuğu olan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ambulanslara ilişkin alınan yeni kararı duyurdu.
1.03.2025Haberler
Bakan Memişoğlu duyurdu! Ambulanslarla ilgili yeni karar
Bakan Memişoğlu duyurdu! Ambulanslarla ilgili yeni karar‘DHA Haber Merkezi’nin konuğu olan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ambulanslara ilişkin alınan yeni kararı duyurdu.
1.03.2025Gündem
Otoplasti ile kepçe kulak tedavisi
Otoplasti ile kepçe kulak tedavisiKulak yapısındaki anomaliler sosyal baskılara sebep olabiliyor. Kepçe kulak düzeltilmesi ameliyatı 5-6 yaş itibarıyla uygulanabiliyor. Çocuklarda ilkokula başlamadan önce uygulanmasıyla akran zorbalığının önüne geçilmesi hedefleniyor.
15.02.2025Pazar
Gıda zehirlenmesiyle karıştırılıyor, sonu ölüme kadar gidebiliyor: 48 saat içinde hastaneye başvurun
Gıda zehirlenmesiyle karıştırılıyor, sonu ölüme kadar gidebiliyor: 48 saat içinde hastaneye başvurunSon dönemde oldukça yaygın olan İnfluenza A virüsü hakkında bilinmesi gerekenleri anlatan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Merih Kalamanoğlu Balcı, “Yaşanan belirtiler yüzünden genellikle gıda zehirlenmesi ile de karıştırılabiliyor. Ancak risk grubundaki kişiler bu virüse yakalandığında sonu ölüme kadar gidebiliyor. Bu yüzden kendilerinde grip bulguları fark edenler 48 saat içinde hastaneye başvurmalıdır” uyarısında bulundu.
18.01.2025Gündem
Bilinçsiz ilaç kullanımı iltihabı ‘uyutur’
Bilinçsiz ilaç kullanımı iltihabı ‘uyutur’Bugün sizlerle önemli bir konuyu paylaşmak istiyorum: Diş iltihapları ve çene apsesi gibi ciddi enfeksiyonlarda bilinçsiz antibiyotik ve ağrı kesici kullanımının yarattığı tehlikeler.
16.11.2024Pazar
Adele hastalığını açıkladı! 'Kısmen sağır kaldım'
Adele hastalığını açıkladı! 'Kısmen sağır kaldım'Dünyaca ünlü şarkıcı Adele, yaşadığı kulak enfeksiyonu sebebiyle, duyma kaybı yaşadığını ve 'kısmen işitme engelli' olduğunu açıkladı. Zor bir tedavi süreci geçirdiğini söyleyen isim, yanlış antibiyotik kullanımı sonucu başına gelenleri anlattı.
28.10.2024Cadde
Ağrı, kaşıntı, yanma varsa dikkat! Enfeksiyondan korunmanın yolları
Ağrı, kaşıntı, yanma varsa dikkat! Enfeksiyondan korunmanın yollarıÖzellikle sıcaklık ve nem oranının arttığı yaz aylarında terlemenin artış göstermesiyle enfeksiyon riski de artıyor. Bu bağlamda da genital bölgenin pH değeri korunarak; ağrı, akıntı, yanma, kaşıntı, kanama gibi durumlarla karşılaşılma riskinin en aza indirilmesi gerekiyor. Peki özellikle nelere dikkat edilmeli? Liv Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Çağlar Çetin yanıtladı.
22.07.2024Genel Sağlık
Türk mucidin ‘ödül’ gururu
Türk mucidin ‘ödül’ gururuİngiltere’nin 8 milyon sterlinlik (332,5 milyon TL) prestijli Longitude (Boylam) Ödülü, İsveç’te bir antimikrobiyal direnç testini geliştiren ekibe verildi.
22.06.2024Dünya
Çocuklarda antibiyotik kullanımına dikkat! Sadece zararlı bakteriyi değil yararlıları da öldürüyor
Çocuklarda antibiyotik kullanımına dikkat! Sadece zararlı bakteriyi değil yararlıları da öldürüyorUzmanlar her geçen gün gereksiz yere antibiyotik kullanımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor. Ancak çocuklarda erken yaşlardan antibiyotik kullanımı çok daha kalıcı hasarlara sebep olabilir. Peki nasıl?
Sağlık Bakanı Koca: Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir
Sağlık Bakanı Koca: Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedirSağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir.Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda” deyip açıklamalarda bulundu.
12.01.2024Haberler
Acil servislerdeki yoğunluğa ilişkin Bakan Koca’dan  açıklama
Acil servislerdeki yoğunluğa ilişkin Bakan Koca’dan açıklamaSağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir.Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda” deyip açıklamalarda bulundu.
12.01.2024Gündem
Antibiyotikleri doğru şekilde kullanmak için bu adımlara dikkat
Antibiyotikleri doğru şekilde kullanmak için bu adımlara dikkatAntibiyotik kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sibel Kale, “Antibiyotiklerin alınma saati her gün aynı olmalıdır. Her antibiyotiğin optimum etki gösterdiği bir etki süresi vardır. Buna uyularak alınmazsa, ilacın etkisi azalır ve bakteriler çoğalmaya başlayabileceği gibi antibiyotik direnci de gelişebilir” dedi.
18.11.2023Genel Sağlık
Üç reçeteden 1’inde antibiyotik var
Üç reçeteden 1’inde antibiyotik varÖzellikle yüksek ateş, öksürük, boğaz ağrısı ve enfeksiyonunda antibiyotiğe sarılıyoruz. Türkiye’de 3 reçeteden 1’inde antibiyotik olduğunu belirten uzmanlar, gereksiz kullanımı sağlığa zarar verdiğini söylüyor.
18.11.2023Dünya
Türkiye'de antibiyotik alarmı! Direnç yüzde 70’lere yükseldi
Türkiye'de antibiyotik alarmı! Direnç yüzde 70’lere yükseldiVatandaşların ısrarlı antibiyotik taleplerinin dirence yol açtığına dikkat çeken Türkiye Acil Tıp Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Şahin Çolak, “Bazı antibiyotiklere direnç yüzde 60-70’lere gelmiş durumda. Yeni moleküller artık çok zor bulunuyor. Elimizdeki dirençli olmayan antibiyotiklerin sayısı giderek azalıyor” dedi.
9.11.2023Gündem
Probiyotik uyarısı: Fayda beklerken zarar görmeyin
Probiyotik uyarısı: Fayda beklerken zarar görmeyinProbiyotik takviyesi kullanmak yükselen bir trend. Ancak bilinçsiz kullanım bağırsaklardaki iyi bakterilerin ölümüne yol açarak insana zarar verebiliyor.
9.10.2023PembeNar
Mariana Çukuru’nda yeni bir virüs keşfi
Mariana Çukuru’nda yeni bir virüs keşfiDünya üzerindeki virüslerin sayısı gökyüzündeki yıldızlardan daha fazla. Bu virüsler arasında en yaygın olan tür ise bakterileri enfekte eden ve zarar veren bakteriyofajlar.
22.09.2023Dünya
Hastalık artışı uyarısı! Bağışıklık için 4 altın kuralı açıkladı
Hastalık artışı uyarısı! Bağışıklık için 4 altın kuralı açıkladıOkulların açılması ve mevsim geçişi ile birlikte çocuklar arasında soğuk algınlığı, grip ve daha birçok hastalık artış eğilimi göstermeye başladı. Uzmanlar, çocukların bağışıklığını güçlendirmek için ailelere altın değerinde önerilerde bulundu.
20.09.2023Genel Sağlık
Yanıklara yoğurt sürmek asrın hatası! Bakterileri çoğaltıp iltihaplandırıyor
Yanıklara yoğurt sürmek asrın hatası! Bakterileri çoğaltıp iltihaplandırıyorSıcak yaz günlerinde kendini kumsallara atan tatilcilerin en büyük sorunlarından biri güneş yanıkları. Yaz tatilinde bronzlaşmak isterken sağlığınızdan olabilirsiniz. Dermatoloji Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, yanan bölgeye yoğurt, sirke ve farklı bitkisel yağlar sürülmesinin yarardan çok sağlığa zarar verdiğini söylet
22.07.2023Genel Sağlık
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu: Glutatyon, selenyum, vitamin B2 ve B6
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu: Glutatyon, selenyum, vitamin B2 ve B6Bağışıklık sistemimiz her türlü bakteri, virüs gibi hastalık yapıcı faktöre karşı vücudumuzu koruyan ve iyileşme sürecini sağlayan sistemdir. Dışarıdan gelen tehditler ilk olarak bu savunma sistemiyle karşılaşır. İlk aşamayı geçmeyi başaran tehditler, sonrasında vücudumuzu hasta edebilir. Ancak savunma sistemimiz ne kadar güçlüyse biz de hastalıklara karşı o kadar dirençli oluruz. İç Hastalıkları Uzmanı Dr Pınar Balcı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için neler yapabileceğimizi anlattı.
17.03.2023Genel Sağlık
Eskişehir Sağlık Müdürü Bilge uyardı! Grip ve Covid-19 aşılarıyla korunmak gerek
Eskişehir Sağlık Müdürü Bilge uyardı! Grip ve Covid-19 aşılarıyla korunmak gerekEskişehir İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, son dönemde grip vakalarının artması ve toplu alanlarda maske kullanımı ile hijyenin çok önemli olduğunu belirterek, “Bağışık sistemi düşük olan insanların, yaşlıların, kronik hastalığı olan insanların kendilerinin hem maske kullanarak hem hijyenlerine dikkat ederek hem de genel grip aşısı ya da Covid-19 aşısını yaptırarak korunmaları gerekiyor” dedi.
28.12.2022Gündem
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir'
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir'Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son aylarda Avrupa ülkelerinde sıklıkla görülen ve çocuk ölümlerine neden olan, 'Beta Hemolitik Streptokok' hastalığı ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.
24.12.2022Haberler
MHRS randevularıyla ilgili iki yeni uygulama! Bakan Koca başladığını duyurdu
MHRS randevularıyla ilgili iki yeni uygulama! Bakan Koca başladığını duyurduSağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Merkezi Hekim Randevu Sisteminde iki yeni uygulama başladığını duyurdu.
24.12.2022Gündem
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir'
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir'Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son aylarda Avrupa ülkelerinde sıklıkla görülen ve çocuk ölümlerine neden olan, 'Beta Hemolitik Streptokok' hastalığı ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.
24.12.2022Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Antibiyotik Kullanımı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.