Yılbaşı biletleri bugün satışta mı? Milli Piyango Yılbaşı bileti ne kadar, nereden alınır?
Yılbaşı biletleri bugün satışta mı? Milli Piyango Yılbaşı bileti ne kadar, nereden alınır?Bugün Milli piyango Yılbaşı özel çekilişinin gerçekleştirileceği gün. Yılbaşı bileti alanlar büyük heyecanla çekiliş saatini beklerken, henüz yılbaşı bileti almayanlar ise bugün yılbaşı biletleri satışta mı sorusunu internet üzerinden araştırıyor. Peki Yılbaşı biletleri bugün satılıyor mu? Milli Piyango Yılbaşı bileti ne kadar, nereden alınır?
31.12.2021Gündem
Karneler ne zaman verilecek, karneler okulda mı dağıtılacak? 2021/2. Dönem Takdir - Teşekkür puanları hesaplama ile karne ortalaması nasıl hesaplanır?
Karneler ne zaman verilecek, karneler okulda mı dağıtılacak? 2021/2. Dönem Takdir - Teşekkür puanları hesaplama ile karne ortalaması nasıl hesaplanır?Karne heyecanı başladı. Haziran ayının ilk haftası geride kaldıktan sonra milyonlarca öğrencide karne merakı arttı. Karneler ne zaman verilecek, karneler okulda mı dağıtılacak? 2021/2. Dönem Takdir - Teşekkür puanları hesaplama ile karne ortalaması nasıl hesaplanır? İşte öğrencilerin sabırsızlıkla araştırdığı karneler hakkında açıklama...
4.06.2021Gündem
900 yıllık dev çınar koruma altına alınıyor
900 yıllık dev çınar koruma altına alınıyorÇanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Akçakoyun köyünde bir zamanlar içinde berber dükkanı, çay ocağı ve kalaycılık yapılan 900 yıllık çınar ağacı koruma altına alınıyor. Dev çınar için yurt içinden çeşitli ilerin yanı sıra yurt dışından da ziyaretçiler geliyor. Yenice ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 900 nüfuslu Akçakoyun köyündeki 900 yaşındaki çınar ağacı simge haline geldi. Bir zamanlar içinde berber dükkanı, çay ocağı ve kalaycılık yapılan 9 asırlık dev çınar ağacı, köye gidenlerin ilgi odağı oluyor. Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra yurt dışından dahi ağacı görmek için ziyaretçiler geliyor.Çınar ağacının koruma altına alınacağını söyleyen köy Muhtarı Halil Demirbaş, “Köy meydanında bulunan 9 Asırlık tarihi çınar ağacının korunması için yetkili yerlere yazı yazdık. Köyümüzün kuruluşu ile yaşıt olan bu çınar ağacının boş gövdesini köy halkı değişik tarihlerde berber dükkanı, Çay Ocağı ve kalayhane olarak kullanmış” dedi.Köy sakinlerinden İsa Özel (78), “Kalaycılık yapan bir kişi 15-20 yıl bu çınar ağacının içinde kalaycılık yaptı. Daha sonra berber dükkanı olarak kullanıldı. Bu çınar ağacı 950- 1000 yıllık. Buraya çınar ağacını görmek için gelip giden çok” dedi.Köyde minibüs işletmeciliği yapan Cemal Özbay (71) ise, “Köyümüzün kuruluşunda bir sürü koyunu ile adam gelmiş. Koyunlarını birkaç gün burada otlatmışlar (ireklemişler). Ondan sonra bu köyü kurmaya karar vermişler. Bu köyü kuruyorlar. Ak koyun oluyor adı. Daha sonra Akçakoyun oluyor. Daha sonra zaman geldi içine berber dükkanı kurdular. Burada traş olduk. Ondan sonra kahve ocağı oldu. Hepsi bunların öldü. Çınar ağacını Türkiye’nin her tarafından görmeye gelenler var. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir’den. Hatta yurt dışından görmeye gelenler var. Tarihi bir eser olduğu için bakmaktan zevk alıyor insanlar. Onun için burada misafir ağırlıyoruz” dedi.Her gün çınar ağacının gölgesinde oturan köy sakini Nasıf Bıçkıcı (94), “B
11.09.2019Yaşam
Tamamlayıcı Tıp tedavileri SGK kapsamına alınıyor
Tamamlayıcı Tıp tedavileri SGK kapsamına alınıyorSağlık Bakanlığı tarafından kısa süre önce devlet hastanelerinde uygulanmaya başlayan ve SGK kapsamına girecek olan geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.Kocaeli’de bir ilk olarak Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde uygulanmaya başlanılan hacamat tedavisinden yararlanan Orhan Ayhan, “Ortam daha hijyenik daha bilinçli insanlar var, o yüzden burayı tercih ettim” dedi. "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Tedavisi" adı altında devlet hastanelerinde kısa süre önce uygulanmaya başlanılan hacamat, akupunktur gibi tedavi yöntemleri SGK kapsamına giriyor. Sağlık Bakanlığı, ilaç maliyetlerini düşürmek, vatandaşın kimyasal ilaca bağımlılığını en aza indirmek ve geleneksel tıp adı altında merdiven altı işlemler yapanlarla mücadele etmek için geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını genişletmeyi hedefliyor. Kısa süre önce geleneksel ve tamamlayıcı tıp tedavisi adı altında devlet hastanelerinde de uygulanmaya başlayan hacamat ve akupunktur gibi tedavi yöntemlerinden yararlanan vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama ile tedavi yöntemlerinden SGK yararlanabilecek. Özellikle hacamat tedavisinin devlet hastanelerinde uygulanmaya başlanması vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
11.09.2019Yaşam
Küresel kalkınma için Türkiye'nin fikri alınıyor
Küresel kalkınma için Türkiye'nin fikri alınıyorBirleşmiş Milletler, 2015 yılı sonrasında geçerli olacak yeni kalkınma hedeflerinin belirlendiği küresel bir süreç başlattı. Türkiye, bu süreçte ulusal istişareleri yürüten 50 ülkeden biri. İsteyen herkes internet üzerinden görüş belirtebiliyor.
11.09.2019Haberler