Geçen yıl 115 bin gıda işletmesine 225 bin denetim yapıldı!İstanbul’da geçen yıl 115 bin gıda işletmesine 225 bin gıda denetimi yapıldı. Denetimlerde en çok süt ve süt ürünleri ile et ve et ürünlerinde hile çıktı. İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "Et ve et ürünlerinde; sucukta, salamda ve bu tür ürünlerde dana etinden olması gerekende kanatlı eti, tek tırnaklı eti gibi yabancı etler, baş eti, kıkırdak dokusu gibi yabancı dokularla karşılaşabiliyoruz. Tereyağında bitkisel yağ tespit ediliyor. Yine zeytinyağında farklı yağlar tespit edebiliyoruz" dedi.
'Ispanak' için flaş açıklamaİstanbul Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, ıspanaklarda herhangi bir problem olmadığının açıkça görüldüğünü belirterek, "Vatandaşlarımız, gönül rahatlığıyla ıspanağı tüketebilirler. Çünkü ıspanakta sağlığa aykırı hiçbir şey bulunmadı. Vitamin deposu olan bu sebzeden vatandaşlarımızın mahrum olmasını istemiyoruz." dedi.