Son dakika abd ankara büyükelçiliği haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan abd ankara büyükelçiliği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan abd ankara büyükelçiliği haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.856 abd ankara büyükelçiliği haberi bulunmuştur.
Son dakika! Isparta'da askeri helikopter düştü: 6 şehitIsparta'nın Keçiborlu ilçesinde iki askeri helikopter havada çarpıştı. Çarpışma sonucu helikopterlerden biri düştü. Düşen helikopterde bir tuğgeneral, üç teğmen, iki astsubay şehit oldu.
Washington’la yeni bahar: Türkiye'yi kaybeden bölgeyi kaybederGeçtiğimiz günlerde gerçekleşen Türkiye-ABD stratejik mekanizma toplantısında, bazı önemli sorunlara rağmen, 8 temel alanda, iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesine ve müttefikliğe vurgu yapan kararlar alındı.
Flake: Türkiye küresel rol oynuyor Amerika Birleşik Devletleri’nin 247’nci Bağımsızlık Günü, ABD Ankara Büyükelçiliği Konutu’nda düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.
ABD'nin yeni Ankara Büyükelçiliği'nde vize kapasitesi artırıldıABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin yeni yerleşkesinde vize işlemleri, 1 Eylül'den itibaren başlayacak. Konsolosluk İşleri Bölümünden Elçi Müsteşar/Başkonsolos Jayne Howell, vize işlemlerinin hızlandırılması için yeni yerleşkede kapasiteyi artırdıklarını söyledi. Howell, "Vize başvurusu için 1 yıllık bekleme süresi yeterince iyi bir süre değil elbette. Biz de bu konuda her gün mümkün olduğunca çok yenilik getirmek ve bekleme sürelerini azaltmak için olabildiğince çok çalışmaktayız" dedi.
ABD Ankara Büyükelçiliği'nden 'vize' açıklamasıAmerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği Sözücü Julie Eadeh, vize taleplerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’den Amerika Birleşik Devletleri’ne yönelik seyahat talebini karşılamak amacıyla yenilikçi yollar aramaya devam edeceğiz. ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu olarak, mevcut kaynaklarımızı COVID nedeniyle randevularda yaşanan geçici yığılmayı azaltmaya tahsis etmeyi sürdüreceğiz” dedi.
Erdoğan'dan 'İsrail'e büyükelçi ataması' açıklaması: En kısa sürede adım atacağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Yair Lapid ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular değerlendirildi. Karşılıklı olarak büyükelçi atama kararına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni büyükelçinin atanması konusunda gerekli adımları en kısa sürede atacaklarını söyledi.
ABD’li nükleer şirketlerinin, Türkiye’ye büyük ilgisi varABD, temiz enerji teknolojilerinin bölgede yer edinmesi açısından Türkiye’yi ortak olarak görmekte olup, bu sen derece kritik öneme sahip sektörde ticari işbirliği alanındaki güçlü geçmişi bazında ilerleme kat etmeyi istemektedir.
Amerikan vizeleri durma noktasına geldiKovid salgını tüm büyükelçilik ve konsoloslukların hizmetlerini etkilerken, Amerikan vizesinde önemli sorunlar yaşandığı ortaya çıktı
Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Yalçındağ, ilk 6 aydaki ikili ticareti değerlendirdiDış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, "Küresel salgının tüm yıkıcı etkilerine rağmen 2020 yılının ilk altı ayında ABD’ye olan ihracatını yüzde 6,5 artırma başarısını gösteren ülkemiz, 2021 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre yüzde 46,7’lik güçlü bir yükselişe imza attı." ifadelerini kullandı.
Son dakika: ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden 'Metin Topuz' açıklamasıSon dakika haberi... ABD Ankara Büyükelçiliği, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli Metin Topuz'un 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili, "Bugünkü kararın derin hayal kırıklığı içindeyiz" açıklaması yaptı.
ABD Büyükelçisi'nden Türkiye'ye teşekkürABD'nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield, Türkiye'nin ABD'ye tıbbi yardımına ilişkin teşekkür mesajı yayınladı. Büyükelçi, "Amerikan hükümeti adına Türk hükümeti ve Türk halkına cömert bağışları için teşekkür ediyoruz" dedi.
Son dakika... ABD Büyükelçisi'nden Türkiye'ye teşekkürSon dakika gelen bilgilere göre; ABD'nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield, Türkiye'nin ABD'ye tıbbi yardımına ilişkin teşekkür mesajı yayınladı. Büyükelçi, "Amerikan hükümeti adına Türk hükümeti ve Türk halkına cömert bağışları için teşekkür ediyoruz" dedi.
AK Parti'den ABD Büyükelçiliği'ne sert tepki!AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Ankara Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabının, bir FETÖ firasinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sağlığına ilişkin attığı tweet’i beğenmesini sert biçimde eleştirdi.
Türkiye'ye 2-3 yıl içinde 1 milyon ABD'li turist gelebilirTürkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, ABD’nin, vatandaşları için düzenli olarak yayınladığı seyahat uyarılarında Türkiye’ye yönelik uyarıyı yumuşatmasının turizmciler arasında memnuniyet oluşturduğunu belirterek, 2-3 yıl içinde Türkiye'ye 1 milyon ABD'li turistin gelebileceğini kaydetti.
ABD ile İzmir’den yeni adımlarİzmir Ticaret Odası’ndaki (İZTO) ‘ABD-Türkiye Ekonomik İlişkileri Değerlendirme Toplantısı’nda, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak için yapılacaklar masaya yatırıldı.
İzmir’in sunduğu fırsatlar kaçmazABD ile ilişkilerini güçlendirmek istediklerini belirten İZTO Başkanı Mahmut Özgener, “Kentimizin coğrafi konumu, sunduğu güven ortamı ve işbirliğine açık sanayicimizle iki ülke arasındaki ticareti daha da artırabilirz” dediABD Ticaret Müsteşarlığı’nın İzmir Ticaret Odası (İZTO) bünyesinde hizmet verecek yeni ofisi açıldı...
Abd Ankara Büyükelçiliği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.