Yurt Dışı

Yurt Dışı

Son dakika yurt dışı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yurt dışı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yurt dışı haber sayfamızda...

Yurt Dışı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 20.172 yurt dışı haberi bulunmuştur.
Boş kontenjan sayısı 200 bini aştı! Gözde üniversitelerde ek yerleştirme şansı
Boş kontenjan sayısı 200 bini aştı! Gözde üniversitelerde ek yerleştirme şansıÜniversite adayları için ikinci bir şans olan ek yerleştirme tercihleri bugün başladı; 11 Eylül saat 23.59’da sona erecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) boş kalan kontenjanlarla ilgili sayısal verileri paylaşmadı ancak yayımladığı Ek Yerleştirme Kılavuzu incelendiğinde kazanıp kayıt yaptırmayan 168 bin 86 adayla birlikte üniversitelerde 202 bin 257 kontenjanın boş kaldığı görülüyor.
7.09.2024Gündem
Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Şirketler lider kadroları güçlendiriyorTürkiye’nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeyi sürdürüyor. Şirketler hedeflerine yönelik atamalarını devam ettirdi.
Dünyanın zirvesine en önden bir bilet
Dünyanın zirvesine en önden bir biletBulut tabanlı eğlence biletlemesi yapan dünyadaki ilk 5 oyuncudan biri olabilmeyi hedefleyen Biletinial, Avrupa’yı da gözüne kestirdi. Ulaş Uslu, bir unicorn olma yolculuğundaki hedeflerini anlatıyor...
Anneannesini öldüren Abdüllatif Şener'in oğlu hakkında yeni gelişme
Anneannesini öldüren Abdüllatif Şener'in oğlu hakkında yeni gelişmeAnkara anneannesi Leyla Çetiner'i (80) tabancayla vurarak öldüren eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener (42) hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıla kadar hapis talebiyle hazırlanan iddianame Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şener, 24 Ekim’de hakim karşısına çıkacak.
5.09.2024Gündem
'BoJ faizleri artırmayı sürdürmeli'
'BoJ faizleri artırmayı sürdürmeli'Japonya Merkez Bankası (BoJ) Yönetim Kurulu Üyesi Hajime Takata, şirketlerin harcamalarını ve ücretlerini artırmaya devam etmeleri halinde BoJ'un faiz oranlarını artırmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.
5.09.2024Uzmanpara
E-ihracat hedefi 8 milyar dolar
E-ihracat hedefi 8 milyar dolarTicaret Bakanı Ömer Bolat, 2022’de yaklaşık 2,17 milyar dolar olan e-ihracatın, 2023’te yüzde 131 artış göstererek 5 milyar doları aştığını belirterek, “2024’ün sonuna kadar toplamda 8 milyar dolar e-ihracata ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
5.09.2024Ekonomi
Dilruba Kayserilioğlu'na 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yeni dava
Dilruba Kayserilioğlu'na 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yeni davaİzmir'de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanıp, serbest bırakılan ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan yargılandığı davada 7 ay 15 gün hapis cezası verilen Dilruba Kayserilioğlu (33) hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
4.09.2024Gündem
E-ihracatın geleceği IGEXX Küresel E-İhracat Zirvesi’nde değerlendirildi
E-ihracatın geleceği IGEXX Küresel E-İhracat Zirvesi’nde değerlendirildiTürkiye’de e-ihracatın bugünü ve geleceği, İstanbul’da sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla düzenlenen IGEXX Küresel E-İhracat Zirvesi’nde değerlendirildi.
4.09.2024Teknoloji
3 işçinin öldüğü iskele kazasında yeni gelişme
3 işçinin öldüğü iskele kazasında yeni gelişmeAnkara’nın Sincan ilçesinde dış cephe boyası yapılan inşaatta iskelenin kırılması sonucu Çetin Buru (39) ve Volkan Buru (34) kardeşler ile kuzenleri Mertcan Buru'nun (27) hayatını kaybetmesi ile ilgili soruşturmada şüphelilerden 2’si tutuklandı.
4.09.2024Gündem
'2024'ün sonuna kadar toplamda 8 milyar dolar e-ihracata ulaşmayı hedefliyoruz'
'2024'ün sonuna kadar toplamda 8 milyar dolar e-ihracata ulaşmayı hedefliyoruz'Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2022'de yaklaşık 2,17 milyar dolar olan e-ihracatın, 2023'te yüzde 131 artış göstererek 5 milyar doları aştığını belirterek, "2024'ün sonuna kadar toplamda 8 milyar dolar e-ihracata ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.
4.09.2024Ekonomi
Güney Kore'nin döviz rezervleri arttı
Güney Kore'nin döviz rezervleri arttıGüney Kore'nin döviz rezervleri Ağustos ayında üst üste ikinci ayda da artış gösterdi.
4.09.2024Uzmanpara
MOSSAD’ın para ağına darbe
MOSSAD’ın para ağına darbeMilli İstihbarat Teşkilatı’nın çalışmaları sonucu İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD’ın para ağını yöneten Kosova vatandaşı Liridon Rexhepi tutuklandı. Rexhepi’nin MOSSAD’ın Türkiye’deki para ağını yöneten kişi olduğu tespit edildi.
4.09.2024Gündem
İlgi odağı oldular
İlgi odağı oldularMelis Sezen ve Salih Bademci, Venedik Film Festivali’nin kırmızı halısında yürüdü.
4.09.2024Cadde
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişmeAnkara'da, 'Ayhan Bora Kaplan suç örgütü' ile bağlantılı 'gizli tanık' soruşturması kapsamında içlerinde emniyet mensuplarının da bulunduğu 7’si tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada tutuklu 7 sanığın da tahliyesine karar verildi. Dosyada tutuklu sanık kalmadı.
3.09.2024Gündem
Tarım Kredi büyümeyi sürdürecek
Tarım Kredi büyümeyi sürdürecekTürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Bizim tarım ekosisteminde gerekli bir sanayi tesisi bulduğumuzda, bu bir fırsat alımına vesile olacaksa onu alacağız." dedi.
2.09.2024Ekonomi
Erdoğan: Sürdürülebilir balıkçılık için bereketli denizlerimizi korumamız gerekiyor
Erdoğan: Sürdürülebilir balıkçılık için bereketli denizlerimizi korumamız gerekiyorCumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Yenikapı Balıkçı Barınağı'nda “2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı”nda konuştu. Erdoğan, "Önümüzdeki 3 yıllık dönemde de balıkçılarımızın hazine destekli tarımsal kredi limitini 15 milyon liradan 40 milyon liraya çıkardık." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Sürdürülebilir balıkçılık için bereketli denizlerimizi korumamız gerekiyor." şeklinde konuştu.
31.08.2024Gündem
Kilometrelerce kuyruklar oluştu! 3 günlük tatil için Yunan adalarına akın ettiler
Kilometrelerce kuyruklar oluştu! 3 günlük tatil için Yunan adalarına akın ettilerBalıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle resmi tatil ile hafta sonunun birleşmesi ile 3 günlük süreci değerlendiren Türk tatilciler yine Yunanistan’ın Ege adalarına adeta akın etti.
30.08.2024Gündem
Kilometrelerce kuyruklar oluştu! 3 günlük tatil için Yunan adalarına akın ettiler
Kilometrelerce kuyruklar oluştu! 3 günlük tatil için Yunan adalarına akın ettilerBalıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle resmi tatil ile hafta sonunun birleşmesi ile 3 günlük süreci değerlendiren Türk tatilciler yine Yunanistan’ın Ege adalarına adeta akın etti.
30.08.2024Haberler
Dilruba Kayserilioğlu için yeni karar
Dilruba Kayserilioğlu için yeni kararİzmir'de, sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu (33) tahliye edildi.
30.08.2024Gündem
Son dakika: Anneannesini öldüren Abdüllatif Şener'in oğlu tutuklandı
Son dakika: Anneannesini öldüren Abdüllatif Şener'in oğlu tutuklandıAnneannesi Leyla Çetiner'i öldüren eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener ‘Üst Soya Karşı Kasten Öldürme’ ve ‘Üst Soya Karşı Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
29.08.2024Gündem
Oscar’da ‘Hayat’ var mı?
Oscar’da ‘Hayat’ var mı?97. Oscar Ödülleri’nde Türkiye’yi Zeki Demirkubuz’un filmi “Hayat” temsil edecek. “Hayat” sinema yazarlarını ikiye böldü; doğru tercih diyen de var, filme şans vermeyen de
29.08.2024Kültür Sanat
Dünya standartlarında milli üretimin uluslararası markası
Dünya standartlarında milli üretimin uluslararası markasıTürkiye'de profili, camı, pencereyi kendisi üreterek parça ve servis garantisi veren dünya standartlarındaki tek pencere markası PROWİN, yurt içi ve yurt dışı iş piyasasının aradığı, güçlü, teknolojik, inovatif, kaliteli, çevreci ve sürdürülebilir çözüm ortağı olmaya devam ediyor.
27.08.2024Mimarlık
Merkez Bankası PPK toplantı özetini yayınladı
Merkez Bankası PPK toplantı özetini yayınladıMerkez Bankası tarafından yayınlanan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, kurulun enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşuna vurgu yapıldı. Ayrıca üçüncü çeyreğe ilişkin göstergelerin, yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyonist etkisinin azaldığına işaret ettiği belirtildi.
27.08.2024Ekonomi
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandıTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarındaki çözülmeyi hızlandıracak yönde atılan adımların etkisiyle bu hesaplardaki hızlı gerileme ile Türk lirası mevduata olan talebin devam ettiği, diğer yandan KKM yenilemelerinin azalmasıyla yabancı para mevduatlarda sınırlı bir artış görüldüğü belirtildi.
27.08.2024Uzmanpara
8 boyutlu esenlik işe bağlıyor
8 boyutlu esenlik işe bağlıyor100’e yakın ülkede 250 bini aşkın kullanıcısı bulunan esenlik platformu Wellbees, sosyal, entelektüel, fiziksel, finansal, çevresel, duygusal, spiritüel ve mesleki olmak üzere 8 boyutta çözümler sunuyor.

Benzer Haber Etiketleri

Yurt Dışı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.