Linyit

Linyit

Son dakika linyit haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan linyit gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan linyit haber sayfamızda...

Linyit

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 993 linyit haberi bulunmuştur.
Madende arama kurtarma eğitimi
Madende arama kurtarma eğitimiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, yıl sonuna kadar 3 bine yakın madenciye arama-kurtarma eğitimi verileceğini bildirdi.
18.09.2024Ekonomi
Elektrik üretimi haziranda arttı
Elektrik üretimi haziranda arttıTürkiye'nin lisanslı elektrik üretimi haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,9 artarak 26 milyon 23 bin 313 megavatsaat oldu.
30.08.2024Ekonomi
Türkiye Maden Haritası: Türkiye'nin Madenleri Ve Çıkarıldığı Yerler Nerelerdir? İl İl Türkiye'deki Madenler
Türkiye Maden Haritası: Türkiye'nin Madenleri Ve Çıkarıldığı Yerler Nerelerdir? İl İl Türkiye'deki MadenlerÜlkemiz jeolojik yapısı sayesinde farklı madenlere ev sahipliği yapmaktadır. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın önde gelen özelliklerinden biri de maden çeşitliliğine sahip olmasıdır. Dünya genelinde zengin madenlere sahip olan ülkeler arasında 28. sırada, mevcut maden çeşitliliği açısından ise 10. sırada yer almaktadır. Maden çeşitliliği ülkemizin sanayisine, ekonomisine ve bilimsel çalışmalara da olanak sağlamaktadır. İşte, Türkiye’nin madenleri ve çıkarıldığı yerlere ait tüm detaylar.
22.08.2024Haritalar
Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı
Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandıTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haziranda yıllık enflasyonun hizmet grubunda sınırlı olmak üzere tüm gruplarda gerilediğini bildirdi.
4.07.2024Uzmanpara
'Yıllık enflasyon, hizmet grubunda sınırlı olmak üzere tüm gruplarda geriledi'
'Yıllık enflasyon, hizmet grubunda sınırlı olmak üzere tüm gruplarda geriledi'Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haziranda yıllık enflasyonun hizmet grubunda sınırlı olmak üzere tüm gruplarda gerilediğini bildirdi.
4.07.2024Ekonomi
Rüzgârdan elektrik uçtu deniz üstü santral yolda
Rüzgârdan elektrik uçtu deniz üstü santral yoldaTürkiye’de cumartesi rüzgâr enerjisinden elektrik üretimi 228 bin 604 megavatsaatle rekor kırdı. Enerji Bakanı Bayraktar da deniz üstü rüzgâr santralleri de yapılacağını açıkladı.
1.07.2024Ekonomi
Rüzgar enerjisinden elektrik üretimi rekor kırdı
Rüzgar enerjisinden elektrik üretimi rekor kırdıTürkiye'nin rüzgar enerjisinden elektrik üretimi dün 228 bin 604 megavatsaatle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
30.06.2024Uzmanpara
Rüzgardan elektrik üretimi rekor kırdı
Rüzgardan elektrik üretimi rekor kırdıTürkiye'nin rüzgar enerjisinden elektrik üretimi dün 228 bin 604 megavatsaatle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
30.06.2024Ekonomi
Gören hayran kalıyor! Gümüşhane'nin gizli bahçesi: Dipsiz Göl
Gören hayran kalıyor! Gümüşhane'nin gizli bahçesi: Dipsiz GölGümüşhane'nin merkeze bağlı Dörtkonak köyü sınırlarında bulunan ve yüksek dağların zirvelerinde yer alan Dipsiz Göl, çevresindeki göllerle birlikte bahar mevsiminde büyüleyici manzaralar sunuyor.
9.06.2024Haberler
Gören hayran kalıyor! Gümüşhane'nin gizli bahçesi: Dipsiz Göl
Gören hayran kalıyor! Gümüşhane'nin gizli bahçesi: Dipsiz GölGümüşhane'nin merkeze bağlı Dörtkonak köyü sınırlarında bulunan ve yüksek dağların zirvelerinde yer alan Dipsiz Göl, çevresindeki göllerle birlikte bahar mevsiminde büyüleyici manzaralar sunuyor.
9.06.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akbelen kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akbelen kararı! Resmi Gazete'de yayımlandıCumhurbaşkanı Erdoğan Akbelen’deki 190 parselde madene izin veren kararı yürürlükten kaldırdı.
13.03.2024Gündem
TFF Tahkim Kurulu'ndan Feyyaz Uçar ve Ertuğrul Doğan kararı!
TFF Tahkim Kurulu'ndan Feyyaz Uçar ve Ertuğrul Doğan kararı!TFF Tahkim Kurulu, Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar'a verilen para cezasını kaldırdı. Öte yandan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a verilen para cezası ise onandı.
16.02.2024Süper Lig
'Benim oğlum yüzme bilmez ki' sözleriyle tanınan anne hayatını kaybetti
'Benim oğlum yüzme bilmez ki' sözleriyle tanınan anne hayatını kaybettiKaraman’ın Ermenek ilçesinde 9 yıl önce su basan maden ocağında hayatını kaybeden oğlu Tezcan Gökçe'nin arama çalışmalarında "Benim oğlum suda yüzme bilmez ki" sözleriyle tanınan ve Ayşe Gökçe (82) hayatını kaybetti. Oğlunun cenaze törenine yırtık lastik ayakkabıyla katılan baba Recep Gökçe ise 3 yıl önce koronavirüse yenik düşmüştü.
25.12.2023Gündem
Sürdürülebilirliğe 6 yılda 5 milyar dolar
Sürdürülebilirliğe 6 yılda 5 milyar dolar6 yıllık dönemde sürdürülebilirlikle bağlantılı alanlara 5 milyar dolar yatırım yapacaklarını belirten Yeşim Özlale Önen, “Türkiye’de önümüzdeki 4 yılda her 3 rüzgâr ve güneş santral yatırımından biri Sabancı imzası taşıyacak” dedi.
22.12.2023Ekonomi
Enerji Bakanı açıkladı! Sakarya Gaz Sahası'nda üretim 4 milyon metreküpe ulaştı
Enerji Bakanı açıkladı! Sakarya Gaz Sahası'nda üretim 4 milyon metreküpe ulaştıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Sakarya Gaz Sahasından hali hazırda günlük yaklaşık 4 milyon metreküp üretime ulaştık. Bu üretim 1,5 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşılamaktadır" dedi.
17.11.2023Ekonomi
Yeryüzündeki yolculuğumuz yön değiştirdi
Yeryüzündeki yolculuğumuz yön değiştirdiÇankırı’da bulunan fosil kalıntıları, insanoğlunun dünya üzerindeki yolculuğunun bilinenin aksine Afrika’da başlamadığını gösteriyor. 8.7 milyon önce yaşamış bu kuyruksuz maymun, insanımsıların, bulunduğumuz coğrafyada çeşitlenerek Afrika’ya gittiğini kanıtlıyor.
22.10.2023Arkeoloji
TCMB fiyat gelişmeleri raporunu yayımladı
TCMB fiyat gelişmeleri raporunu yayımladıTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası fiyat gelişmeleri raporunda aylık fiyat gelişmeleri sektörler bazında incelendiğinde artışların genele yayıldığı izlenirken ham petrol ve doğal gaz, rafine petrol ürünleri, temel eczacılık, kömür ve linyit, mobilya, diğer madencilik-taş ocakçılığı ve elektrik-gaz imalatı sektörleri fiyat artışlarıyla öne çıktığı belirtildi.
5.09.2023Uzmanpara
TCMB aylık fiyat gelişmeleri raporunu açıkladı
 TCMB aylık fiyat gelişmeleri raporunu açıkladıMerkez Bankası fiyat gelişmeleri raporunda aylık fiyat gelişmeleri sektörler bazında incelendiğinde, artışların genele yayıldığı izlenirken ham petrol ve doğal gaz, rafine petrol ürünleri, temel eczacılık, kömür ve linyit, mobilya, diğer madencilik-taş ocakçılığı ve elektrik-gaz imalatı sektörleri fiyat artışlarıyla öne çıktığı belirtildi.
5.09.2023Ekonomi
Tarihi değiştiren ‘Anadoluvius’
Tarihi değiştiren ‘Anadoluvius’Çankırı’da bulunan fosil, insanın yolculuğunun Afrika’dan başlamadığını ortaya çıkardı. İncelemeler, 8.7 milyon yıl önce yaşamış olan ‘Anadoluvius turkae’ adlı maymunun bizim bulunduğumuz coğrafyadan Afrika’ya göç ettiğini gösterdi.
5.09.2023Gündem
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'Akbelen' açıklaması
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'Akbelen' açıklamasıCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Akbelen'de maden çalışmalarına ilişkin genel görüşme önergesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
8.08.2023Gündem
Siloda hububat tozu bomba gibi patladı
Siloda hububat tozu bomba gibi patladıKocaeli’nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silolarında dün gemiden siloya yükleme yapılırken büyük bir patlama meydana geldi. Tahıl tozu sıkışmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilen patlamanın ardından silolarda yangın çıktı. 3’ü ağır 12 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.
8.08.2023Gündem
YK Enerji’den Akbelen açıklaması: Kesime tabi, endüstriyel bir orman
YK Enerji’den Akbelen açıklaması: Kesime tabi, endüstriyel bir ormanMuğla'nın Milas ilçesi İkizköy'de bulunan Akbelen ormanında Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'nin maden çalışmaları kapsamında ağaçların kesildiği yönünde gelen tepkiler sonrası şirketten yapılan açıklamada, “Akbelen ormanı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yüzde 93’ü endüstriyel odun üretimi fonksiyonlu, yüzde 7’si ise odun dışı ürün olarak planlamış ve ülkemizin birçok bölgesinde de var olan kesime tabi ekonomik fonksiyonlu plantasyon (ağaçlandırma) alanı olarak tanımlanmıştır” denildi.
28.07.2023Ekonomi
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttıYurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %40,42, aylık %6,50 arttı.
5.07.2023Uzmanpara
Yİ-ÜFE yıllık yüzde 40,76, aylık yüzde 0,65 arttı
Yİ-ÜFE yıllık yüzde 40,76, aylık yüzde 0,65 arttıYurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %40,76, aylık %0,65 arttı.
5.06.2023Ekonomi
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttıYurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %40,76, aylık %0,65 arttı.
5.06.2023Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Linyit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.