İskan

İskan

Son dakika iskan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan iskan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan iskan haber sayfamızda...

İskan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.444 iskan haberi bulunmuştur.
Pagan tapınağından kiliseye, kiliseden camiye
Pagan tapınağından kiliseye, kiliseden camiyeDenizli’de 836 yıllık caminin bahçesinde musalla taşı olarak kullanılan M.S. 5. yüzyıla ait bir taşın üzerindeki Grekçe yazılar, bölgenin tarihine ışık tuttu. Yazılar, caminin bulunduğu alanda daha önce bir kilisenin yer aldığını, kiliseden önce de bir pagan tapınağı bulunma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor.
19.09.2024Arkeoloji
Ev alırken iskan olmazsa olmaz! Konut alırken ve kiralarken nelere dikkat etmeli?
Ev alırken iskan olmazsa olmaz! Konut alırken ve kiralarken nelere dikkat etmeli?Okulların açılmasına kısa süre kala evini değiştirmek isteyenler harekete geçti. Ev satışları artarken, kiralamalarda da talep yükseldi. Peki doğru kararı vermek için nelere dikkat etmeli?
21.08.2024Ekonomi
Vatandaşlar devletin hafızasında en çok "köklerini" araştırdı
Vatandaşlar devletin hafızasında en çok "köklerini" araştırdıCumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığının çevrim içi belge tarama sistemini yılın ilk yarısında ziyaret eden 386 bin kişi, 5 milyon 626 bin belgeyi inceledi, 335 binden fazla belgenin görüntüsünü satın aldı. En çok Romanya ve Bulgaristan'dan gelen Türkler konusundaki belgeler merak edildi.
18.08.2024Ekonomi
Çalışmalar başladı! Türk-Japon bilim insanları bir arada: Uzun yıllar buradayız
Çalışmalar başladı! Türk-Japon bilim insanları bir arada: Uzun yıllar buradayızAfyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki Üçhöyük kazısına kayıp şehir "Puruşhanda"yı bulma umuduyla katılan Japon bilim insanları, Türk akademisyenlerle bölgenin bilinmeyenlerini ortaya çıkarmak için titizlikle çalışıyor.
8.08.2024Gündem
Haniye’ye yönelik iki suikast MİT’in müdahalesiyle önlenmiş
Haniye’ye yönelik iki suikast MİT’in müdahalesiyle önlenmişİran’da suikast sonucu öldürülen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yönelik olarak İstanbul ve Doha’da daha önce planlanan iki ayrı suikastın MİT’in girişimleriyle önlendiği ortaya çıktı.
6.08.2024Gündem
5 bin yıllık gizem! Musalla taşında adı geçen 3 isim...
5 bin yıllık gizem! Musalla taşında adı geçen 3 isim...Denizli'de 836 yıllık camide musalla taşı olarak kullanılan tarihi kalıntı, bölge tarihinin 5 bin yıl öncesine dayandığını ve Boğaziçi Mahallesi'nin eski adının Kaeto olduğunu ortaya çıkardı.
5.08.2024Gündem
MİT'ten İsrail raporu! Özellikle dikkat çekilen tarih
MİT'ten İsrail raporu! Özellikle dikkat çekilen tarihMilli İstihbarat Akademisi "İsrail'de Radikal Sağ" raporu hazırladı. Raporda 7 Ekim sonrası yaşanan gelişmelere dikkat çekildi.
3.08.2024Gündem
Hatay'da deprem sonrası kaçak yapıların da yıkılacağı açıklandı
Hatay'da deprem sonrası kaçak yapıların da yıkılacağı açıklandıHatay Valisi Mustafa Masatlı imzasıyla duyurulan bildiride, kaçak yapıların yıkılacağı belirtildi. İşte detaylar...
22.07.2024Gündem
Bakan Kurum: 11 ilimizde 276 bin konutun inşası devam ediyor
Bakan Kurum: 11 ilimizde 276 bin konutun inşası devam ediyorÇevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “11 ilimizde 276 bin konutun inşası devam etmektedir. Bugüne kadar 76 bin konutun teslimi gerçekleşmiş ve inşallah bundan sonraki süreçte her ay 25-30 bin konutun teslimini planlıyoruz” dedi.
13.07.2024Ekonomi
Ultra Ortodoks Yahudiler: Ölürüz de askerlik yapmayız
Ultra Ortodoks Yahudiler: Ölürüz de askerlik yapmayızİsrail'de Ultra Ortodoks Yahudi erkeklerin askerlik yapması yönünde mahkeme kararının ardından protestolar sürüyor. Şiddet gösterilerinin yaşandığı protestolarda 5 kişi gözaltına alındı.
1.07.2024Dünya
96 kişinin öldüğü apartmanın davasında ölenlerin yakınlarından kravatlı sanık müteahhide tepki
96 kişinin öldüğü apartmanın davasında ölenlerin yakınlarından kravatlı sanık müteahhide tepkiKahramanmaraş merkezli depremlerde Adana’da 96 kişinin yaşamını yitirdiği Alpargün Apartmanı’nın yakılmasıyla ilgili davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık müteahhit ve binanın teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün’ün (73) 22,5 yıl hapsini istedi. Ölenlerin yakınlarının avukatları, sanığın ‘Olası kastla öldürme’ suçundan cezalandırılması gerektiğini iddia ederek mütalaanın değiştirilmesine ya da ek mütalaa verilmesini istedi. Duruşmada müşteki avukatının sanıkla ilgili iddialarında beyefendi diye hitap edince ölenlerden birinin yakını, “Katil o katil” diye bağırarak tepki gösterdi.
27.06.2024Gündem
Barselona turistlere ev kiralanmasını yasaklamaya hazırlanıyor
Barselona turistlere ev kiralanmasını yasaklamaya hazırlanıyorİspanya’nın Barselona'nın Belediye Başkanı Jaume Collboni, şehirde 2028 yılına kadar turistlere daire kiralamanın yasaklanacağını duyurdu. Collboni, kararı ‘artan konut maliyetlerini düşürerek konut krizini’ çözme amacıyla alacaklarının altını çizdi.
22.06.2024Dünya
Depreme karşı ‘güçlenelim’
Depreme karşı ‘güçlenelim’İstanbul’da 600 bin riskli binanın yarıya yakını, güçlendirme ile depremde çökmeyecek hale getirilebilir. Üstelik bu yapıların bazılarında güçlendirme işlemi için tahliyeye bile gerek yok.
21.06.2024Gündem
Son dakika... Bahçelievler'de 4 katlı binanın balkonu çöktü! Bina tamamen boşaltıldı
Son dakika... Bahçelievler'de 4 katlı binanın balkonu çöktü! Bina tamamen boşaltıldıİstanbul Bahçelievler'de 4 katlı bir binanın balkonunda kısmen çökme meydana geldi. 11 daire olan bina tamamen boşaltıldı.
4.06.2024Gündem
O artık batık bir geminin metruk deniz feneri değil
O artık batık bir geminin metruk deniz feneri değilPatara Deniz Feneri, Xanthos Vadisi’nin dünyaya açılan kapısında, Patara limanında, M.S. 64/65 yılından itibaren yüzlerce yıl denizcilere yol gösterdi. İmparator Nero'nun Patara'ya armağanı olan bu fener, yıllar yılı sert rüzgârlara göğüs gerdi. 15. yüzyıla gelindiğinde ise Rodos Depremi yeryüzünü sarsarken yaşlı fener son kez baktı Akdeniz'e.
20.05.2024Advertorial
Patara Deniz Feneri 500 yıllık uykusundan uyandı
Patara Deniz Feneri 500 yıllık uykusundan uyandıMilliyet Arkeoloji dergisi, 19 Mayıs Pazar günü yayımlanacak 37. sayısında Patara Deniz Feneri’ni ve yeniden ayağa kaldırılış hikâyesini mercek altına alıyor.
17.05.2024Stil
Patara Deniz Feneri tarihi aydınlatıyor
Patara Deniz Feneri tarihi aydınlatıyorMilliyet Arkeoloji & İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları devam ediyor. İlki Antalya’daki Patara Antik Kenti’nde gerçekleşen buluşma, iki yıl aradan sonra bu kez Patara Deniz Feneri özelinde yine Patara’da düzenlendi.
10.05.2024Kültür Sanat
Mansur Yavaş: Söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirmek için azimle çalışacağız
Mansur Yavaş: Söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirmek için azimle çalışacağızAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında büyükelçilere ve yabancı misyon şeflerine resepsiyon verdi.
25.04.2024Gündem
Bakan Özhaseki'den müjde! "Tam 14.2 milyar TL’yi Hatay için kullanacağız"
Bakan Özhaseki'den müjde! "Tam 14.2 milyar TL’yi Hatay için kullanacağız"Bakan Mehmet Özhaseki Hatay için müjdeyi açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki “Dünya Bankası’ndan elde ettiğimiz özel bir kredi var, tam 14.2 milyar TL’ yi Hatay için kullanacağız” dedi.
8.04.2024Gündem
Antik kentin gizemli dünyasına yolculuk
Antik kentin gizemli dünyasına yolculuk“Pat Pat Patara” ile antik dünyanın gizemli atmosferine davetlisiniz! İş Sanat’ın büyük ilgi gören müzikli çocuk oyunu “Pat Pat Patara” çocuklar ve aileleri için eğlenceli bir deneyim sunuyor.
Kentsel dönüşüme uygun olan dairelere talep yağıyor: Nedeni belli oldu
Kentsel dönüşüme uygun olan dairelere talep yağıyor: Nedeni belli olduTürkiye genelinde bakanlık verilerine göre kentsel dönüşüm ile 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümü tamamlandı. 400 bin bağımsız bölümün ise dönüşüm süreci devam ediyor. Gayrimenkul yatırımcıları da son dönemde özellikle kentsel dönüşüme girecek daireleri satın almak istiyor.
3.04.2024Ekonomi
Yarısı Bizden’e en çok başvuru Bahçelievler’den
Yarısı Bizden’e en çok başvuru Bahçelievler’denİstanbul’da Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyasına en çok başvuru yapılan ilçe olan Bahçelievler oldu.
31.03.2024Ekonomi
"Yarısı Bizden" kampanyasında ödemeler başladı
"Yarısı Bizden" kampanyasında ödemeler başladıİstanbul’da yarısı bizden kampanyasına en çok başvuru yapılan ilçe olan Bahçelievler’de ilk yapımı başlanan binada hak sahiplerinin parası hesaplara yatıyor.
30.03.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İskan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.