Gündem‘Yetki verin söndürme filosunu biz kuralım’

‘Yetki verin söndürme filosunu biz kuralım’

21.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi (SODEMBEK)Toplantısı’nda konuştu. Konuşmasının başında ayağındaki kırıkla ilgili iddialara işaret eden Özel, “Ayağımın nasıl kırıldığı konusunda tartışma çok, kırıldığına inanmayan arkadaşlar da var aramızda” ifadelerini kullandı.

‘Yetki verin söndürme filosunu biz kuralım’

Özel, son haftalarda yoğunlaşan orman yangınlarına müdahalenin yetersizliğine değinerek şunları söyledi: “Yapılması gerekeni biz söyleyeceğiz ama hükümet yapılması gerekenler konusunda aynı tutumunu sürdürürse bunu milletimize şikayet edeğiz. Örneğin büyükşehir belediyelerinin ya da Türkiye Belediyeler Birliği’nin, kiralama ya da satın alma yoluyla yangın söndürme uçağı bulundurmasına izin vermiyorlar. Geçmişte İBB’nin ve çeşitli belediyelerin yangın söndürme uçakları vardı. Dediler ki, ‘Orman Genel Müdürlüğü dışında yangın söndürme filosu olmayacak...’ Açın önümüzü verin yetkiyi biz CHP belediyeler olarak hangi bekediye yetki sınırlarında olduğuna bakmaksızın bu konulara müdahale edebilecek filoyu kuralım.” 

Haberin Devamı

Filistin ziyareti 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir telefon görüşmesi yaptığını hatırlatan Özel, “İkinci memleketinize ne zaman gelmek isterseniz siz tarihi belirleyin, biz buradayız’ dedi. Ümit ediyorum bu ayı bitirmeden Filistin’e gitmek için gerekli hazırlıkları yapacağız ve oraya güçlü bir heyetle gideceğiz” dedi. 

Kurtulmuş’a çağrı 

TBMM’yi Can Atalay hakkındaki son AYM kararının okunması için bir kez daha olağanüstü toplantıya çağırma kararlarını da hatırlatan Özel, “Meclis İdare Amiri olacak bir ‘meczup’ kürsüde milletin seçtiği vekilin gırtlağına yapışırken, bundan sonra ‘Anayasacılık’ filan oynamayacağız. Ya Anayasaya uyacaksınız ya da o suçlara ortak olacaksınız. Numan Kurtulmuş’u, Can Atalay’ın milletvekili olduğunu teyit edeceği bir oturumu yönetmek üzere toplantıya çağırıyoruz.” 

Haberin Devamı

Bağımsız vekil CHP’ye geçti

Toplantı öncesi İYİ Parti’den istifa edip bir süre bağımsız kalan Adana Milletvekili Bilal Bilici’nin CHP’ye katılımı gerçekleşti. Bilici’ye rozetini Özel taktı. Bilici’nin katılımıyla birlikte CHP’nin TBMM’deki milletvekili sayısı 128’e yükselirken, bağımsız milletvekili sayısı 6’ya düştü.