GündemYeşil mercimek nasıl yapılır?

Yeşil mercimek nasıl yapılır?

01.05.2018 - 11:36 | Son Güncellenme:

Protein yönünden oldukça zengin sayılan, tüketildikten sonra uzun süre tok tutan yeşil mercimek birçok kişinin gözdesi olmaya devam ediyor. Faydalarına bakıldığında insanda yeme isteği uyandıran yeşil mercimek yemeğinin yapılışı da oldukça kolaydır. Evinizde bulunan malzemelerle bu kadar faydalı bir yemeği yapmak istemez misiniz? O zaman sizlere önce faydalarından daha sonra da nasıl hazırlandığından söz edelim.

Yeşil mercimek nasıl yapılır

Yeşil mercimek yemeğinin faydaları

Haberin Devamı

- Yeşil mercimek yemeği bireylerde tokluk hissi uyandıran az kalorili besin türü olduğu için kilo vermede yardımcı olur. Kilo vermek isteyenlerin gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir yemek çeşididir.

- Vitamin ve mineral zenginliği yönüyle metabolizmanızı destekler ve vücudunuzun zinde kalmasını sağlar.

- Hamilelik dönemlerinde, kalp rahatsızlığı gibi hastalıklarda vücudunuza destek olur.

- Lif yönünden oldukça zengin olması kan şekeri seviyenizi dengede tutmaya birebirdir.

-Günlük yaşantınızda kendinizi yorgun ve enerjisiz hissediyorsanız yeşil mercimek yemeğini tüketin. İçerisinde fazlaca bulunan demir sayesinde vücudunuza enerji gelir ve yorgunluk gibi hislerden kurtulmuş olursunuz.

- Böbrek sağlığınızı da korumada birebir bitkiler arasında yer alır.

Haberin Devamı

Bu kadar fayda sağlayan yeşil mercimek yemeğinin ihtiyacı olan malzemelere ve yapılışına bakalım.

Gerekli malzemeler

  • Ana malzememiz 2-3 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı isteğe göre 2 yemek kaşı olabilir biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağına yakın domates rendesi
  • Ve yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

2 ya da 3 bardak olarak ayarladığınız mercimeğinizi iyice yıkayın. Tencerenize bir miktar su koyarak yeşil mercimeklerinizi 105-20 dakika kadar kaynatın.

Kaynayan mercimeklerinizi ateşten alarak süzgeçte süzmeye başlayın. İyice süzüldüğünden emin olun. Bu sırada daha önceden doğramış olduğunuz 2 adet orta boy soğanınızı ve 3 adet diş sarımsağınızı tencerenizde kavurmaya başlayın.

Kavrulan soğan ve sarımsaklarınızın üzerine 1 ya da 2 kaşık olarak ayarladığınız biber salçasını da ilave ederek biraz da kavurmaya devam edin.

Salçayla birlikte iyice karışan soğan ve sarımsaklarınızın üzerine suyunu çeken mercimeklerinizi ekleyin.

Karıştırmaya devam ederken mercimeklerin üzerini örtecek şekilde tencerenize sıcak su ilave edin. Kaynadığını fark ettiğinizde yemeğinizin altını kısın.

Pişen yemeğinizi pul biber eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.