Gündem‘Yeni müfredatla’  PISA’da yükselme hedefi

‘Yeni müfredatla’  PISA’da yükselme hedefi

04.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Matematik, Fen Bilimleri ve Türkçe Dersi Öğretim Programlarında Yer Alan Becerilerin PISA Yeterlik Düzeyleri ile İlişkilendirilmesi” raporunu yayımladı.

‘Yeni müfredatla’  PISA’da yükselme hedefi

Raporda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortaokul Matematik ve Fen Bilimleri Dersleri Öğretim Programları ile İlkokul ve Ortaokul Türkçe Öğretim Programlarında tanımlanan kavramsal becerilerin ve alan becerilerinin PISA matematik, fen okuryazarlığı ve okuma becerileri yeterlik düzeyleri ile ilişkilendirilmesi ve sınıf düzeylerine göre dağılımları incelendi.

Haberin Devamı

Raporun sunuşunda görüşlerine yer verilen Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, programların başarılı şekilde uygulanması durumunda PISA okuryazarlık düzeylerinde ele alınan üst düzey becerileri geliştirmede etkili olabileceğine dikkat çekti.

Demirli, programların kademeli geçişinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilecek PISA döngüsünde okuryazarlık düzeylerinde artış görüleceğinin değerlendirildiğini de aktardı.

İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Hatice Nur Kiraz Akkaş ise “Söz konusu öğretim programlarının kademeli olarak hayata geçirilmesinin tamamlanmasının ardından, öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme ve analitik beceriler gibi üst düzey düşünme becerilerini geliştirmede önemli ilerlemeler sağlanabileceği öngörülmektedir” ifadelerini kullandı.

Yazarlar