Gündem‘Yeni müfredat yapmak anayasa kadar önemli’

‘Yeni müfredat yapmak anayasa kadar önemli’

06.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Müfredat yapmanın anayasa kadar önemli olduğunu vurgulayan Özel, “Müfredat yapmak ulusal bir meseledir. Yeni müfredat eğitiminin tüm tarafların katılımıyla yeniden ele alınması, çalışılması ve eğitim dönemi başlamadan önce bu yanlıştan mutlaka dönülmesi gerekiyor” dedi.

‘Yeni müfredat yapmak anayasa kadar önemli’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde eğitim sendikaları temsilcileri ile bir araya geldi. Özel toplantı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ: CHP olarak müfredat yapmayı anayasa yapmak kadar önemli gördüğümüz değerlendirmemizin bir kez daha altını çizmek isterim. Anayasa yapma konusunda ülkede sürekli bir iddia, bir çağrı ve talep var. İşin özüne girene kadar söylenen pırıltılı lafların hepsine katılıyoruz. Anayasalar aşkın zamanlı metinlerdir. Zaman geçtikçe yıpranmayan, güçlenen metinlerdir. ‘Tam bir mutabakatla yapılması gerekir’ deniyor. Ülkeyi yönetme yetkisini ele alanlar, beğenmedikleri kararlarda mahkeme kapatmaya kadar gidecek iddialarda bulunuyorlar. Mevcut anayasaya uymuyorlar ama pırıltılı sözlerle ‘Gelin yenisini birlikte yapalım’ diyorlar. Biz anayasa için söylenen sözlerin hepsini müfredat için de duymak istiyoruz. Müfredat yapmak ulusal bir meseledir. Yeni müfredat eğitiminin tüm tarafların katılımıyla yeniden ele alınması, çalışılması ve eğitim dönemi başlamadan önce bu yanlıştan mutlaka dönülmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

SİSTEM YAZ BOZ TAHTASI: Kimseye danışmandan getirdikleri Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifinin Genel Kuruldaki görüşmelerinin yarıda kesilmiş olmasını önemli bir başarı olarak görüyoruz. Bu teklif bu haliyle bir meslek kanunu olmaktan çok uzak. Bu teklif, atanmayan öğretmenlerin diplomalarını çalma projesidir. Eğitim sistemi yaz boz tahtasına dönüşmüş ve siyaset buna tedbir almıyorsa yeni bir siyasetin harekete geçmesi, bu ülkenin önüne kendi reçetesini koyması gerekiyor.

EV HANIMLARI MEMNUN DEĞİL: Yapılan anketlerde AK Parti’nin en yüksek oy aldığı illerde, geçmişte en yüksek oy aldığı kesim olan ev hanımlarının dahi, evladının aldığı eğitimden memnuniyeti yüzde 19. Yani AK Parti’nin en güçlü olduğu seçmen grubunda bile Milli Eğitim karnesi kırıktır.

EĞİTİM EKİBİ 30 İLİ DOLAŞACAK: Suat Özçağdaş ve milli eğitim politikalarıyla ilgili ekibimiz bugün herhalde bir Adana seyahati ile başlayıp, yarın ilk resmi çalışmayı Hatay’da başlatacaklar ve önce deprem bölgesini dolaşacaklar. Yaz boyunca 30 ili dolaşıp eğitimi gündemde tutmayı düşünüyoruz.

‘Yeni müfredat yapmak anayasa kadar önemli’

Tüzük kurultayı PM seçimli kurultaya dönüşebilir mi?

Haberin Devamı

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - CHP, Parti Meclisi’nde (PM) alınan karar doğrultusunda Genel Başkan Özgür Özel’in yapacağı çağrı ile 6-9 Eylül’de olağanüstü tüzük kurultayı yapacak.  “Olağanüstü kurultay” ifadesi ise CHP camiasını heyecanlandırdı. Genel Merkez’i telefonlarla arayanlar, “CHP seçime mi gidiyor?” diye sordu. Kurmaylar ise, “Tüzük kurultaylarının normal bir takvimi yoktur ve bu nedenle ‘olağanüstü’dür” diyerek, panik havasını dağıttılar. CHP Kurultay Yönetmeliği “Olağanüstü kurultayda gündemden başka bir konu görüşülemez. Seçim yapılamaz. Ancak Genel Başkan gündeme seçim maddesi koyabilir” hükmünü içeriyor. Parti kurmayları yönetmeliğe işaret ederek “Yani seçime ilişkin taleplerin oluşma şartları var. Bu konuda örgütlerden bir talep oluşmadı. Ama bundan da kaçmayız” dedi. Özel’in çağrıyı yapma konusunda yetkilendirilmesi ise kulislerde “hodri meydan dedi” olarak yorumlandı.  Edinilen bilgiye göre Özel, PM toplantısında tüzük kurultayı konusunda, “Buradan geri dönme gibi bir ihtimalimiz yok. Dışarıda bazı yazılan, çizilen oluyor. Çok önemsediğim için demiyorum ama çok haksızca ithamlar” dedi.

Haberin Devamı

Özel’in tüzük için attığı olağanüstü kurultay hamlesine ilişkin partili kaynaklar şu değerlendirmeyi yaptı: “Kurultaya gitmenin üç yolu var. PM ve Genel Başkan karar verebilir, imza toplanabilir. Genel Başkan kurultaya kendisi götürüyor.  Genel Başkan kurultaya götürdüğünde seçim maddesi koyabiliyor. Üstü kapalı olarak dedi ki; ‘çok fazla üstüme gelirseniz PM’nin seçimini yenilerim’. Seçimli kurultay isteyenlere de rest çekti. ‘Hodri meydan’ dedi. ‘İstediğim zaman seçim maddesini gündeme koyarım’ mesajı verdi. Olağanüstü kurultayı kendim seçimli kurultaya çevirebilirim diyor.”

Yücel: Altı Ok ve parti bayrağında değişiklik yok

CHP lideri Özel, Kadın Kolları Kurultayı’nda “Türkiye’ye eşit temsili getireceklerini” vurgulamış, partinin 6 oklu simgesinden devlet okunun yarısını yeşile, diğer yarısını mora boyayacağız” mesajı vermişti. CHP’nin simge ve bayrağının değişeceğine yönelik haberler üzerine Parti Sözcüsü Deniz Yücel açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Özel’in açıklamalarının bazı kesimlerce yanlış anlaşıldığını vurgulayan Yücel, “Partimizin bayrağı, kırmızı zemin üzerine, beyaz altı oklu bayraktır. Genel Başkanımız ‘devletçilik’ okununca ifade ettiğimiz anlayışımızı anlatırken; çevreci, doğa dostu, sürdürülebilir politikalara ve toplumsal cinsiyet eşitliğine bağlılığımızı vurgulamıştır. Partimizin simgesi ve bayrağı ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

‘Değişim rüzgarı’ kadın kollarında da esti

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - CHP’de önceki gün yapılan, Kadın Kolları Kurultayı’nda Asu Kaya, dört yıldır bu görevi yürüten Aylin Nazlıaka’yı geride bırakarak CHP’nin yeni Kadın Kolları Başkanı seçildi. Kurultay öncesinde Kaya’nın, Genel Merkez’in adayı olduğu iddia edilmişti. Genel Merkez kaynakları “Kadın delegeler ‘değişim’ dedi. Asu Kaya ‘değişim’ diyen vekillerden bir tanesiydi” yorumunu yaptı. Kurultay yarışında Kaya’nın karşısında olanlar ise, “dayatma” yapıldığını iddia ederek, “İmzalar zorla çektirildi. Erkekler kadınların seçimine karıştı” görüşünü dile getirdi. Nazlıaka ise, sonuçların açıklanmasının sardından sosyal medyadan Kaya’yı tebrik ederek başarılar diledi.