28.04.2018 - 15:14 | Son Güncellenme:
Patlıcan bir sebze olarak başlı başlına çok lezzetli ve aynı zamanda her türlü yemeği yapılabilen bir sebzedir. İçerdiği besin değerleri de son derece zengin olan patlıcan sebzesinden yapılan musakka tarifinde çok fazla yağ kullanılmaz ve patlıcanlar haşlanarak pişer. Bu nedenle içerdiği besin değerlerinden de bir şey kaybetmeden tüketilebilir.
Patlıcan musakka malzemeleri nelerdir?
Patlıcan musakka tarifi yapılırken kullanılan malzemeler, yemeği tüketecek olan kişi sayısına göre değişiklik gösterir. Bu nedenle tamamen yiyecek kişi sayısına göre tüm malzemeleri siz belirleyebilirsiniz. Patlıcan, domates, biber, soğanın dışında lezzetini arttırmak için de 100 gram kıyma musakkanıza ayrı bir tat katacaktır. Malzemelerini kolaylıkla temin edebileceğiniz musakkayı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Bunlar:
· Patlıcanların daha yumuşak olması için öncesinde patlıcanları kızartmanız daha iyi olacaktır.
·Patlıcan musakka yaparken kullanacağınız kıymanın tamamen çözünmüş olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.
· Domatesleri küp küp doğramanız ve kabuklarını soymanız gerekmektedir.
· Yemeğinizin daha farklı ve yoğun bir tadı olması için de mutlaka biber ya da domates salçası kullanmalısınız.
Patlıcan musakkanın sağlığa faydaları nelerdir?
Patlıcan musakka da patlıcanların, içine daha az yağ çekmesi sağlanırsa daha sağlıklı ve lezzetli bir yemek olacaktır. Patlıcanların içerdiği besin değerlerini kaybetmeden pişirip tüketilmesi de yemeğin sağlıklı olmasını sağlar.
Patlıcan musakka yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Patlıcan musakka yemeği yapılırken yazınının üst kısmında belirtilen püf noktalara dikkat edilmelidir. Lezzetli bir yemek tarifi olan patlıcan musakkayı yaparken patlıcanların önceden haşlanmış olması daha lezzetli bir hâl almasını sağlar. Bunların dışında diğer malzemelerin daha küçük doğranması ve kavrularak pişirilmesi de yemeğin lezzetini arttır.