Gündem‘Yargıya en büyük kötülüğü FETÖ yaptı’

‘Yargıya en büyük kötülüğü FETÖ yaptı’

30.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün yargı sistemine duyulan güvene en büyük kötülüğü yaptığını belirten Adalet Bakanı Gül, “Devlet içindeki bu örgütlü yapıdan arınma sürecini başarıyla tamamlamakta kararlıyız” diye konuştu

‘Yargıya en büyük kötülüğü FETÖ yaptı’

Ankara Hâkimevi’nde dün gerçekleştirilen Yargı Reformu Stratejisi Toplantısı’na katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’nin ilk olarak 2009’da hazırlandığını, 2015’te de yenilendiğini hatırlattı. Güncellemelere yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade eden Gül, bu belgenin yargı ve adalet hizmetlerinin geliştirilmesinde yol haritası olacağını belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgemizin vizyonu, güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemi olacaktır. Güven veren adaletin hedefi, temel hak ve özgürlüklerin, toplum hayatındaki huzur ve güvenliğin, sosyal beklenti ve memnuniyetin, yani kısaca topyekun varlık ve geleceğimizin garantisini ima etmektedir.”

Konuşmasında darbe girişimini hatırlatan Gül, adalet mekanizmasını araçsallaştıran FETÖ’nün, yargı sistemine, milletin adalet beklentisine ve adalete duyulan güvene de en büyük kötülüğü yaptığını belirtti. Başta yargı olmak üzere devlet içindeki bu örgütlü yapıdan kurtulmak için yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam ettiğinin altını çizen Gül, “Bu süreci başarıyla tamamlamaya azimliyiz, kararlıyız. FETÖ ile mücadele aynı zamanda Türk yargısının bir bağımsızlık ve saygınlık mücadelesidir. 2019 yılını bu anlamda yeni bir başlangıç olarak görüyoruz. Yargının kendi yaşadığı travmayı da atlatarak daha adil, daha hızlı, daha etkin ve toplumun tüm fertlerine güven vererek yol alacağına inanıyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Yeterlilik eleştirisi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu da, idare mahkemelerine atanacak hâkimlerin, hukuk fakültesi mezunu değil, herhangi bir 4 yıllık fakülte mezunu olmasını yeterli kılan düzenlemeyi eleştirdi. Feyzioğlu, “Bunun düzeltilmesi gerekir. Türkiye bir hukuk devletidir, bunun giderilmesi lazım” dedi.

“Biz artık hukuk fakültesi mezunlarının yeterliliğini ölçecek bir hukuk devlet yeterlilik sınavı istiyoruz” diyen Gül, tüm çağdaş ülkelerde bu uygulamanın yapıldığını ifade etti.