GündemYaralı hayvanların iyilik meleği

Yaralı hayvanların iyilik meleği

22.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Reklam sektörünü bırakan ve 2018’den bu yana hayatını engelli yük hayvanlarının yaşamına adayan Okan Oflaz, Türkiye’nin ilk gönüllü hayvan ameliyathanesini hayata geçirdi. Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği’nin kurulmasına da öncülük eden Oflaz, Çekmeköy’deki çiftlikte 150 gönüllü bakıcı ve veterinerin desteği ile yaralı yük hayvanlarını ücretsiz tedavi ederken, barınmalarını da sağlıyor.

Yaralı hayvanların iyilik meleği

MERT İNAN İstanbul - Büyükada yangınında ağır yaralanan Sakura isimli tayı da yaşama döndüren Oflaz, ormanlara terk edilen yaralı yük hayvanları için canını dişine takarken şu bilgileri verdi: “Son olarak İGDAŞ’ın desteği ile at, eşek, deve, inek gibi yük hayvanlarının tedavisini sağlayan ameliyathaneyi kurduk. Gençliğim faytoncularla kavga ederek geçti. Atın, eşeğin ayağı kırıldığı zaman kimse bakmıyordu. Bu nedenle arkadaşlarla bir iki hayvana yardımcı olmaya başladık. Bu duyulunca talep çoğaldı ve 2018’de Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği’ni kurduk” dedi. Derneğin bağışçıların yanı sıra gönüllü veteriner ve bakıcılarla ayakta durduğunu da dile getiren Oflaz, “Ormanlara terk edilmiş yaralı yük hayvanlarını alıp, tedavi ettikten sonra derneğimize ait çiftlikte barınmalarını ve sahiplenilmesini  ağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yaralı hayvanların iyilik meleği

Büyükada’daki faytonlardan kurtulan 20’den fazla yaralı atın tedavisini ve barınmasını sağladıklarını belirten Oflaz şöyle devam etti: “Büyükada yangınında 3. derece yanıkla ameliyathaneye getirdiğimiz Sakura isimli tayın durumu çok kötüydü ancak dünya literatürüne geçmeyi başardı. 3. derece yanıkla yaralanıp hayata döndürülen tek tay olmayı başardı. Sakura’nın yavrusu Kiraz da çiftliğimizde. Sanat camiasından bazı isimler çiftliğe gelip hayvanlarla ilgileniyor. Sezen Aksu önemli bir destekçimiz. İGDAŞ’ın katkısıyla kurduğumuz ameliyathane sayesinde doğaya bırakılmış veya yaralanmış yük hayvanları çok kısa sürede tedavi edip, güvenli barınma imkanına kavuşuyor. Türkiye’nin dört yanından yaralanmış tay, beygir, deve, eşek ve büyükbaş hayvanların çiftliğe getiriliyor. İGDAŞ’ın katkısı ile özel bir anestezi odası ve uyandırma birimini hayata geçirdik. Gönüllü hekimlerimiz yaralı hayvanlara gerekli operasyonları yapıyor. Herkes gönüllü olarak nöbetleşe desteğe geliyor.”