28.04.2018 - 11:56 | Son Güncellenme:
Limonlu cheesecake için malzemeler
Tabanı için
İçi için
Limonlu üst için
Limonlu cheesecake yapılışı
Öncelikle limonlu cheesecake için bir kalıp alın. Daha sonra bisküviyi ve tereyağını rondodan geçirin. Elinizde de yapabilirsiniz fakat rondoda yapmanız daha iyi olacaktır. Limonlu cheesecake'in tabanını kalıba iyice yerleştirin ve 180 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra kalıbı bir kenara alın.
Krem peynirleri önceden biraz oda sıcaklığında bekletin ve yumuşamasını bekleyin. Ardından 2 paket krem peynire şekeri ekleyin ve ikisini iyice yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın. Toz şeker taneleri kaybolana kadar çırpmaya devam etmeniz önerilir. Daha sonra kremayı, limon kabuklarını, limon suyunu, vanilyayı ve tuzu da ekledikten sonra yaklaşık 1 dakika daha çırpmaya devam edin. Fazla çırpmamaya özen gösterin. Hazırladığınız karışımı alın ve soğumakta olan tabanın üstüne dökün. Ardından fırına koyun ve yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakın. Az veya fazla pişmemesine dikkat edin. Piştikten sonra limonlu cheesecakeinizi fırından alın ve bir kenarda soğurken sosunu hazırlamaya başlayın.
Sosun yapılışı
Toz şekeri, limon kabuğunu, şekeri, vanilyayı, kremayı ve yumurtanın sarısını bi kaba koyun ve kısık ateşte yavaşça karıştırarak pişirin. Sos koyu bir kıvam aldığında ocaktan alın ve içine tereyağını ekleyip eriyene kadar iyice karıştırın. Sosunuzu ne kadar karıştırırsanız o kadar güzel olacaktır. Sos soğuduktan sonra limonlu cheesecakein üzerine sosu dökün ve birkaç saat soğuması için buzdolabına bırakın. İsterseniz 1 gün beklettikten sonra da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.