GündemVergi Borcu Sorgulama Ve Vergi Borcu Ödeme GİB Online İşlemler

Vergi Borcu Sorgulama Ve Vergi Borcu Ödeme GİB Online İşlemler

09.05.2015 - 14:55 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinin internet üzerinden yapılması pek çok kolaylıklar sağlamıştır. Vergi borcu sorgulama işlemini tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Vergi Borcu Sorgulama Ve Vergi Borcu Ödeme GİB Online İşlemler

Devlet, vatandaşlardan vergi toplarken, onların gelir seviyesine göre, farklı farklı miktarlarda ücret talep etmek durumundadır. Her daim düzenli olarak ödememiz beklenen bu vergiler ise, çeşitli şekillerdedir. Emlak vergisi, çöp vergisi, katma değer vergisi (KDV), çevre vergisi vb. gibi bir takım vergi çeşitleri bulunmaktadır.Bahsi geçen bu gibi vergi türlerinden bazılarının bilgisine ulaşmanız ise artık mümkündür ve üstelik çok kolaydır. Aksatmadan ödemeniz beklenen bu vergilerden bazılarını bazen ödeme durumunuz olmayabilir. Durum böyle olduğunda ise, vergi borçlarınız birikecektir. İşte bu biriken ya da aksayan vergi borçlarınızın bilgisini artık internet üzerinden öğrenmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

Sanal ortam üzerinden vergi borcu sorgulaması işlemlerinizi, aşağıda anlatacağımız şekilde yapmanız mümkündür. Bu durumda;

Elektronik ortam aracılığı ile vergi borcu sorgulama işlemi yapmak için başlangıç olarak, Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sayfası olan, http://www.gib.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonraki aşamada, girmiş olduğunuz Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sayfasında, sağ tarafta yer alan ve İnternet Vergi Dairesi adı ile hazırlanmış olan bölümü tıklayınız.

Devamında, açılan bu yeni sayfanın alt tarafında bulunan bölümler arasından, Borç Sorgulamayazan bölümü işaretleyiniz.

Daha sonra burada Borç Bilgilendirme Servisiadı ile hazır bulunan bir tablo göreceksiniz ve bu açılan tabloda;

Haberin Devamı

T.C. Kimlik Bilgileri İle Giriş başlığı ile bulunanbölüm içinde yer alan;

T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdanı seri numarası bilgileri, annenizin, babanızın, eşinizin, çocuğunuzun T.C. kimlik numarası ya da annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfi gibi bilgilerinizi doldurunuz.

Son olarak resimde bulunan güvenlik kodunu ilgili kısma yazınız ve sonra, yine aynı sayfada yer alan tamam seçeneğini işaretleyiniz.

Bunun yanı sıra, vergi borcu sorgulama işlemlerinizi, daha farklı bir yol izleyerek de yapabilmeniz mümkündür. Diğer yöntemde olduğu gibi internet üzerinden yapılan bu yöntem de oldukça pratik ve hızlıdır. Bahsi geçen bu diğer yöntem ise; e-devlet kapısı sistemine giriş yapılarak ve burada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan vergi borcu sorgulaması işlemleridir.

Bu durumda, e-devlet kapısı sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan vergi borcu sorgulaması işlemleri ise şu şekilde yapılmaktadır;

Burada öncelikle, e-devlet kapısı sistemine giriş yapmak amacı ile,https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra, burada yer alan ve E-Hizmetler adı ile hazırlanmış olan bölüme geliniz.

Hemen sonrasında, bu alan üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı yazan bölüme ulaşınız.

Ardından, bu gelmiş olduğunuz Gelir İdaresi Başkanlığı bölümünün alt başlıkları içinden, Vergi Borcu Sorgulama yazanalanı seçiniz.

Haberin Devamı

Bu şekilde, e-devlet kapısı sistemi üzerinden, e-devlet şifresi yardımı ile, vergi borcu sorgulaması işlemlerinizi yapmış ve var ise vergi borcunuzun bilgisini deöğrenmiş olursunuz.