25.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:
ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Proje kapsamında onlarca mimar ve gönüllü depremin üçüncü gününden beri TÜYAP’ta kendilerine tahsil edilen bir salonda 7/24 imece usulü çalıştı. Yaklaşık 9 aylık sürecin sonunda ekip, 15 metrekarelik yalıtımlı, mutfağı, banyosu ve mobilyası olan 100 minik evi tamamlanıp, Antakya Kuzeytepe’de bulunan 66 dönümlük arazi üzerine yerleştirildi. Projenin ilk anında itibaren bütün detaylarını tüm titizliği ile takip eden genç mimarların kurduğu köy, kısa süre önce ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. 100 ailenin yerleştiği köyde yaklaşık 500 kişi yaşıyor.
‘İlk kez huzurlu uyuduk’
Evlere yerleşenlerden biri de Feryat Kar(42) ve ailesi. Ailesi ile Hatay’da çadırda yaşayan Feryat Kar, evin bir mucize olduğunu belirterek “Bu eve geçtikten sonra, aylar sonra ilk kez huzurla uyuduk” diye konuştu. 5 kişilik ailesiyle köye yerleşenlerden Arzu Kuyucu (35) da “Ailece kendi evimizdeyiz ve huzurluyuz, rahat uyuyoruz. Köy o kadar güzel dizayn edilmiş ki, her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş” dedi.
Özben Tuncer(38) de yeni ikametgahıyla ilgili şunları söyledi:
“Zülal Hanım sayesinde inanın depremden sonra belki ilk kez yüzümüz güldü, huzurluyuz ve her şeyden önemlisi kendimize ait bir alanımız var.”
Projenin mimarı Çakıcı, proje süreci çok yorucuydu ama yorulmamıza değdi. 100 ailenin yüzünü güldürdük” dedi.
İç mimar Zülal Çakıcı ve gönüllü ekibi, depremzedeler için yaptıkları evlerle Antakya’da köy kurdu.