GündemTwitch nedir, fake bit olayı nedir?

Twitch nedir, fake bit olayı nedir?

02.11.2021 - 17:05 | Son Güncellenme:

Twitch fake bit dolandırıcılığı son günlerde sosyal meydanın gündeminde. Peki, Twitch nedir, Twitch fake bit olayı nedir?

Twitch nedir, fake bit olayı nedir

TWİTCH FAKE BİT OLAYI NEDİR?

Haberin Devamı

İddiaya göre, Bit Scam sistemi ile kredi kartı hırsızlığı yapan dolandırıcılar, Twitch yayıncılarıyla iletişime geçmeleriyle başlıyor. Yayıncılara çalıntı kartlarla bağış yapacaklarını söylüyorlar ve yayıncı kabul ederse, bağış yapılan miktarın bir kısmı dolandırıcılara tekrar iade ediliyor. Böylelikle hem yayıncılar, hem de kredi kartı hırsızları para kazanıyor.

Çok az izlenmesi olup dikkat çekmeyeceği düşünülen yayıncılar üzerinden yapıldığı iddia edilen kara para aklama işlemi ustaca hazırlanmış bir tezgahla işliyor. Yayıncıya bağış yapıldıktan sonra para temiz bir hale gelmiş oluyor.

TWİTCH NEDİR?

2011 yılında kurulmuş twitch ya da Twitch.tv, elektronik spor ve video oyunu odaklı canlı görüntü akışı platformu. Justin Kan ve Emmett Shear tarafından kuruldu. Twitch oyunların gerçek zamanlı izlenmesi için tasarlanmıştır. Büyük turnuvalar, elektronik spor karşılaşmaları, bireysel oyunlar ve oyunlarla ilgili sohbetler de site vasıtasıyla izlenebilmektedir.

Haberin Devamı

Twitch, Android ve iOS cihazlar üzerinden mobil uygulama olarak kullanılabilir hale geldi.