GündemTüzük kurultayı Sivas’tan başladı

Tüzük kurultayı Sivas’tan başladı

05.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nı Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümünde Sivas’ta sembolik olarak başlattı. CHP lideri Özel, “İktidar yürüyüşümüz Sivas’tan başlıyor” dedi.

Tüzük kurultayı Sivas’tan başladı

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- CHP, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nı Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü çerçevesinde dün Sivas’ta sembolik olarak başlattı.

Haberin Devamı

CHP’nin 20. Olağanüstü Kurultayı 6-8 Eylül tarihlerinde saat 10.00’da tüzük değişikliğini görüşmek ve karara bağlamak için Ankara Ticaret Odası Congresium Salonunda toplanacak. Kurultay kapsamında tüzük ve programa dair gerçekleşecek oylamaların ve istişarelerin yürütüleceği salonlar seyirciye kapalı, sadece kurultay delegeleri ve Onur Kurulu üyelerine açık olacak.

6 Eylül’de yapılacak kurultayda tüzüğün değiştirilmesi konusunda komisyonca hazırlanan rapor görüşülecek ve oylanacak.

‘İktidar olacağız’

Özel, Sivas’ta bir otelde düzenlenen “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı”nda yaptığı konuşmada, özetle şunları söyledi:

“Ne yazık ki partimiz son yarım asırda tek başına iktidar olma imkanından mahrum kalmış, bunu başaramamıştır. Ancak bugün  Cumhuriyet Halk Partisi, yapılan son seçimlerin ve Türkiye’nin birinci partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, bugün öz güvenli siyasetiyle iktidarın tek ve en güçlü seçeneğidir. Başarmak için ilk adımı atmak üzere yine Sivas’tayız. Sizleri Ankara’ya davet ediyorum. Kalkın partimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidar yapalım. İktidar yürüyüşümüz Sivas’tan başlıyor, Ankara’da devam ediyor, Çankaya’da bir CHP’li Cumhurbaşkanı olana, bu ülkeyi yeniden Gazi’nin partisi yönetene kadar devam edeceğiz. Ankara’ya gidiyoruz, iktidar yürüyüşümüzü başlatıyoruz.”

Haberin Devamı

Bağımsızlık vurgusu

Kurtuluş Savaşı’nda Büyük Zafer ile Cumhuriyet’in ilanına giden yolun en kritik kavşaklarından birini oluşturan 4 Eylül 1919’ta toplanan Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü törenle kutlandı. Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen törene TBMM Başkanvekili Celal Adan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve il protokolü katıldı. Adan törendeki konuşmasında, “Sivas Kongresi, şanlı tarihimizin altın vesikasıdır; fakat onun ışıltısı, gelip geçici bir vesika değildir. Bu tarihi hadisenin ışığı, halen yolumuzu aydınlatmaktadır” dedi.

Özel de “Sivas Kongresi, alınan kararlar itibarıyla bağımsızlığımıza, sonra da Cumhuriyet’imize uzanan yolun en önemli adımlarının atıldığı kongredir. Böyle bir günde yüreğinde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi olan Sivaslılarla birlikte olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu. Güler ise “Sivas Kongresi birliği ve tekliği temsil etmektedir” açıklamasını yaptı. Destici de “Sivas Kongresi’nde alınan kararlar Ankara’da hayat bulmuş ve 23 Nisan 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Kurtuluş Savaşı’nı unutmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümünü sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kutladı. İYİ Parti, Saadet Partisi, DSP ve BBP genel başkanları da, kongrenin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı. -SİVAS Milliyet

‘Cumhuriyetin temeli atıldı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, kahraman ecdadımızla aynı ruh ve şuura sahip olan genç nesillerin ülkeyi Türkiye Yüzyılı hedefine taşıyacağını belirterek “Adımlarımızı Sivas Kongresi’nde alınan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturan kararlara bağlılık şuuruyla atıyoruz” dedi.  -ANKARA Milliyet