16.04.2018 - 11:45 | Son Güncellenme:
Klasik Tuzlu Kurabiye
Çayın yanında aranan en güzel ikram klasik tuzlu kurabiyelerdir.
Malzemeler
• 1 adet yumurta akı
•Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
• 100 gram tereyağı
• 2 su bardağı un
• 1 limonun suyu
• Yarım çay bardağı su
• Yarım çay kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 adet yumurta sarısı
• Çörekotu
Hazırlanışı
Genişçe bir kaba yumurta akını, ay çiçek yağını, tereyağını, limon suyunu, toz şekeri, tuzu ve suyu ekleyerek güzelce karıştırın. Unu ayrı bir kap içerisine eleyin. Unu elemek, hamurunuzun daha güzel kabarmasına yardımcı olacaktır. Daha sonra eklediğiniz un ile kabartma tozunu karışıma ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Unun güzelce yayılmasına ve homojen bir karışım olmasına özen gösterin. Tüm malzemeler özdeşleştiğinde tuzlu kurabiye hamurunuz hazır demektir. Hazırladığınız hamuru ortalama bir yumurta büyüklüğünde bezelere bölün. Tuzlu kurabiyenize bu bezeleri kullanarak istediğiniz şekli verin.
Tuzlu kurabiyenizin üzerini süslemek ve daha güzel bir pişirim elde edebilmek için üzerine yumurta sarısını çırparak bir fırça yardımıyla sürün. Üzerine çörek otlarını serpiştirin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırınınıza tuzlu kurabiyelerinizi verin. 25 dakika pişirin. Çıkardıktan 10 dakika sonra servis edin. Afiyet olsun.
Sirkeli Tuzlu Kurabiye
Evde tuzlu kurabiye yapınca pastane kurabiyesinden aldığınız lezzeti alamıyor musunuz? O zaman Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi tam size göre.
Malzemeler
• 3 su bardağı un
• 1 paket margarin
• Bir çay bardağı sıvı yağ
• 1 yumurta
• 1 yumurtanın beyazı
• 4 yemek kaşığı sirke
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu
Üst kısmı için
• 2 yumurta sarısı
• 1 yemek kaşığı çörek otu
• 1 yemek kaşığı susam
Hazırlanışı
Geniş bir kap içerisine unu eleyim. Bu tuzlu kurabiyenin kıvamını tam alması açısından yardımcı olacaktır. Ardından önceden oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini ekleyin. Sonrasında bir yumurtayı ve yumurta beyazını, sirkeyi, sıvı yağı ve tuzu da karışıma ekleyin. Karışımı yoğurarak kıvam verin. Hamur homojen olana kadar yoğurmaya devam edin. Daha sonra üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin. Hamuru dinlendirdikten sonra üzerini açın ve tuzlu kurabiye hamurunuzu ceviz büyüklüğünde bezelere bölün. İstediğiniz şekli verin ve fırın tepsinize dizin. Çıktığınız 2 adet yumurta sarısını tuzlu kurabiyelerinizin üzerine fırça yardımıyla sürün. Çörek otu ve susamı da serpiştirin.
Önceden 180 dereceye ayarladığınız fırınınızda tuzlu kurabiyelerinizi 10-15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.