GündemTürkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan TRG230IHA ile tam isabet!

Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan TRG230IHA ile tam isabet!

16.12.2022 - 21:10 | Son Güncellenme:

Baykar'a ait Akıncı TİHA'dan ateşlenen ve Roketsan tarafından üretilen, Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan TRG-230-iHA ile 100 kilometre üzerindeki hedef tam isabetle vuruldu.

Roketsan'ın Twitter hesabından, TRG-230-İHA füzesinin atışına ilişkin paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımda, "Bayraktar'ın Akıncı TİHA'sından ilk atışı yapılan ve Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan TRG230IHA ile 100 kilometre üzerindeki hedefin tam isabetle vurulduğu bildirilen paylaşımda, "Milli mühendislik kabiliyetlerimizle sınırları aşmaya devam ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN PAYLAŞIM

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar yaptığı paylaşımda "Bayraktar "AKINCI Roketsan'ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk süpersonik füzesi TRG230IHA’yla 100 km mesafeden hedefi tam isabet vurdu." dedi.

Haberin Devamı

HALUK BAYRAKTAR: ÇOK ÖNEMLİ BİR KAZANIM

Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar da "Bayraktar AKINCI TİHA ve Roketsan TRG230IHA süpersonik füzesi ülkemizin savunma gücü için çok önemli ve stratejik bir kazanım. Hayırlı olsun..." açıklamasında bulundu.