Gündem‘Türkiye’de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor’

‘Türkiye’de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor’

19.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk oldu. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Uraloğlu, Lübnan’da çağrı cihazlarının patlatılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Türkiye’de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor’

Türkiye’de cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla çağrı cihazı kullanılmadığını belirten Uraloğlu, “Türkiye’de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye’de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Uraloğlu “Ülkemizi ne kadar millileştirirsek, kendimizi o kadar güvende hissederiz. O noktada da ciddi aşama katettik. Dünyadaki hiçbir ülke bir cihazın yüzde 100’ünü üretmiyor ama ana yazılımı başta olmak üzere kendileri üretme gayreti içinde. Biz de bunu yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Bakan Uraloğlu, internet bağlantısı olan çok sayıda elektronik cihazın kullanıldığına dikkati çekerek, “Bunların da siber güvenliği kıymetli ve bu konuda biz ciddi şekilde kafa yoruyoruz. Her gün 400’ün üzerinde büyük saldırıyı önlüyoruz. Dünya genelinde siber güvenlik alanında ilk 10 ülke arasındayız” diye konuştu.