25.10.2019 - 16:07 | Son Güncellenme:
Kelime anlamı "Beni neşenlendir" ya da" "Beni yukarı çek" olan tiramüsü en çok tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. Bu nedenle de bu lezzetli tatlıya büyük bir ilgi var. Başta ev kadınları olmak üzere tiramüsunun tarifini merak ediyor. İşte konuya ilişkin detaylar...
TİRAMİSU NASIL YAPILIR?
Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler;
1 adet hazır pandispanya keki
Muhallebisi için;
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
1 adet yumurta
200 gram labne peyniri (1 paket)
Islatmak için;
1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
3’ü bir arada hazır kahve
Üzeri için;
kakao
Kolay Tiramisu Tarifi Yapılışı
Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır.
15dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir.
Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
Üzerine kremanın yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır.
Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır.
Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir.
Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.