GündemTerör propagandasından Eliaçık’a 6 yıl hapis cezası

Terör propagandasından Eliaçık’a 6 yıl hapis cezası

18.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bir internet sitesinde yazdığı yazılarda ve yaptığı konuşmalarda terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla yargılanan Yazar İhsan Eliaçık, “Silahlı terör örgütü propagandası” yapmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Terör propagandasından Eliaçık’a 6 yıl hapis cezası

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, sanık İhsan Eliaçık ve avukatı katıldı. Savunma yapan Eliaçık, “Ben Yenibosna’daki Din Alimleri Derneği’nde Hendek savaşını sormaları üzerine bunu anlattım. Benim seminerde kastettiğim Diyarbakır, Cizre gibi yerlerde kazılan hendekleri meşru gösterme değildir. Özellikle hak ihlallerini dile getirmek istedim. 70 yaşında doğuda bir kadının cesedi sokak ortasına bırakıldı. Ben bunu videoda gördüm. İkincisi bir erkek cesedi zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklendi. Oradaki güvenlik güçleri bunu yaptı. Üçüncüsü Varto’da bir kadının cesedi çırıl çıplak sosyal medyada teşhir edildi. Ben bunları sert bir dille eleştirdim. Bana göre bu eylemlerin cezalandırılması gerekiyor. Sosyal medya hesaplarımdan da özellikle hak ihlallerini eleştirdim. Yapmış olduğum eleştiriler düşünce ve fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir. Eleştirilerde kamu yararı vardır. Beraatimi istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Savunmaları dikkate almadılar’

Davanın ardından açıklama yapan Eliaçık, “Yaptığımız savunmaları dikkate almadılar. Cezada indirim uygulanmadı. Önceden karar vermiş gibiydiler. Temyiz hakkımız var. Bir üst mahkemeye itiraz edeceğiz” dedi.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme Eliaçık’ın “Silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme hüküm kesinleşene kadar Eliaçık’ın İstanbul’u terk etmemesine karar verdi. - İSTANBUL DHA