GündemTerör örgütü mutlak sondan kaçamayacak

Terör örgütü mutlak sondan kaçamayacak

27.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak, Suriye ve Körfez ülkeleriyle ilişkiler konusunda Al Jazeere Net’e değerlendirmede bulundu.

Terör örgütü mutlak sondan kaçamayacak

Güler, özetle şunları söyledi: “Terör örgütüne yurt içinde olduğu gibi Avrupa’dan da katılımların ciddi oranda azaldığı, gelirlerinin düştüğü ve sözde lider kadrolara itibar edilmediği, PKK/KCK’nın sözde yürütme konseyinin kararlarına ve konuşmalarına sıkça yansıyan hususlar. Terör örgütü kendini bekleyen mutlak sondan kaçamayacaktır. 40 yıldır ülkemizin önünde engel olan terör belasını bitirmekte, güvenlik kilidini kapatmakta ve Irak’ın kuzeyini teröristlerden tamamen arındırma konusunda son derece kararlıyız. Terör örgütüne karşı sahadaki ortak mücadelemiz, örgütteki çözülmeyi hızlandırmakta, kalıcı istikrar ve güvenlik için zemin hazırlamaktadır. Irak Devleti de ilk kez PKK’yı sadece Türkiye’nin değil kendi problemi olarak da görmeye başladı. PKK terör örgütünün Irak tarafından yasaklı örgüt ilan edilmesi yönünde alınan kararı memnuniyetle karşılıyor, en kısa sürede terör örgütü olarak ilan edilmesini bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Suriye ile normalleşme

Suriye rejimi ile görüşmelerin sadece Astana’da İran, Türkiye, Suriye ve Rusya olarak dörtlü yapılıdığını ifade eden Güler, “Temennimiz komşumuz Suriye ile rasyonel bir zeminde yeni bir sürecin başlatılmasıdır” dedi.

BAE ile askeri işbirliği yolda

Güler, Körfez ülkeleri ile ilişkiler konusunda şunları dile getirdi: “Şu anda Körfez ülkeleriyle ikili ve askerî ilişkilerimiz güçlü. Ayrıca, Katar Silahlı Kuvvetlerinin savunma imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesini desteklemek ve bölgesel ve küresel barışa katkı sağlamak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları Katar’da 2017’den bu yana konuşlanmıştır. Birleşik Arap Emirlikleri ile ikili askeri ve savunma sanayii iş birliği faaliyetlerinin bir program dahilinde ilerlemesi için yakın zamanda bir yol haritası da belirlenmiştir.”