Gündem Tel Rıfat'tan sıcak görüntü! Tüneller araçların geçeceği büyüklükte

Tel Rıfat'tan sıcak görüntü! Tüneller araçların geçeceği büyüklükte

30.05.2022 - 11:52 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sinyalini verdiği muhtemel operasyon öncesi bölgeden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Terör örgütü PKK'nın tünellerini CNN Türk ekibi görüntüledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’nin kuzeyinde terörle mücadele konusunda ABD ile yapılan mutabakatları hatırlatarak, “Amerika eğer üzerine düşen görevi terörle mücadelede yerine getirmiyorsa biz ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız. Biz şehitlerimizin bedelini bunlara ödetmeyecek miyiz? Terörizmin ve teröristlerin kökünü kazıyacağız. Bir gece ansızın onların tepelerine ineriz, inmeye de mecburuz. Bir yerlerden izin alarak terörle mücadele yapılmaz” diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

Bölgeden yeni görüntüler de gelmeye başladı. CNN Türk ekibinin ulaştığı görüntülerde terör örgütünü olası harekata hazırlık yaptığı, siperler kazdığı görülüyor. Bir teröristin de drone kamerasını fark edince bölgeden hızla kaçtığı görüntülendi.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Detayları CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu aktardı: Gözler Suriye sınır hattına çevrildi. Özellikle Suriye'nin kuzeyinde yer alan terör örgütü PKK'nın işgal ettiği bölgelere yönelik operasyon artık an meselesi. Hem TSK hem de Suriye Milli Ordusu hazırlıklarını tamamlamış durumda ve emir gelmesi halinde de Suriye'de belirlenen hedeflere nokta operasyonları yapılmış olacak.

Tel Rıfattan sıcak görüntü Tüneller araçların geçeceği büyüklükte

CNN Türk'ün edindiği bilgiye ve ele geçirdiği görüntülere göre; dikkat çekici, kayda geçen görüntüler var. Tel Rıfat bölgesinde bulunan PKK hedefleri sınır hattında kalan görüntüler. Terör örgütü PKK'nın ABD'nin eğitip donattığı silah ve mühimmat yardımı yaptığı Suriye'nin PKK'sı YPG'nin inşa ettiği tüneller bunlar.

Haberin Devamı

DEVASA BÜYÜKLÜKTE ARAÇLAR

O tüneller içerisine sadece insanlar değil araçlar, belki de mühimmat kamyonları belki de ABD'nin sevk ettiği devasa büyüklükteki o araç saklanabilecek ve bu noktada hem TSK'ya hem de Suriye Milli Ordusu'na karşı kullanılacak silahlar. O tüneller net bir şekilde görülebiliyor. Havadan kayda geçen bu görüntülerde terör örgütü PKK'nın 2016 yılından itibaren işgal ettiği Tel Rıfat bölgesindeki hazırlıkları görülebiliyor.

Görüntülerde drone kamerasını fark eden bir PKK'lının nasıl koştuğu ve bölgeden nasıl hızla uzaklaştığı da görülebiliyor. O tünelin bulunduğu alandan hızla farklı bir noktaya, kendince güvenli gördükleri noktaya doğru ilerliyor.

Bir diğer görüntüde ise; binanın üzerinde kum torbalarıyla siper oluşturulmuş durumda. Farklı bölgelerde çalışma alanında yine o 3 PKK'lı hazır bir şekilde bulunuyor. Devasa büyüklükte, oldukça profesyonelce inşa edilen bu tünelleri aslında biz Zeytin Dalı Harekatı'nda ve benzeri operasyonlarda da sıkça terör örgütü PKK'nın kullandığını ifade etmiştik.

"NET BİR ŞEKİLDE YAPILAN HAZIRLIKLAR GÖRÜNTÜLENİYOR"

Haberin Devamı

Yine bir başka görüntüde kum torbalarıyla binanın tepesi adeta mevzi haline gelmiş durumda. Net bir şekilde orada yapılan hazırlıklar görüntüleniyor. Terör örgütü PKK, sadece kum torbaları değil aynı zamanda siper kazarak da yine TSK ve Suriye Milli Ordusu'ndan kaçmaya çalışacak gibi görünüyor.

5 kişinin olduğu görüntüde de o noktada toplantı halinde bulunan PKK'lı teröristler o bölgede görüş alışverişinde bulunuyorlar. Sadece tüneller değil mevziler orada aynı şekilde görülebiliyor. Uçaksavarların stratejik noktalara konulduğu, o noktada olası bir harekatın bu uçaksavarların da kullanılabileceğini ifade edebiliriz.

Hem Rusya, hem ABD Tel Rıfat'taki havaalanında silah, lojistik, mühimmat ve birçok uçaksavar, tanksavar silahlarını bölgedeki Suriye PKK'sı YPG'ye teslim ediyorlar. O silahlar DEAŞ'la mücadele kapsamında Suriye Milli Ordusu ya da Türk Silahları Kuvvetleri'ne karşı kullanılacak gibi görünüyor.