GündemTEGV’den Vanlı çocuklara eğitim parkı

TEGV’den Vanlı çocuklara eğitim parkı

02.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Doğu Anadolu’nun en fazla öğrenciye sahip ili Van, derslik ve atölyelerin olduğu binadan spor ve oyun alanlarına kadar donanımlı yapısıyla yepyeni bir eğitim parkına kavuştu.

TEGV’den Vanlı çocuklara eğitim parkı

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ - Dorukları karla kaplı dağlarla çevrili Van’da yazdan kalma güneşli bir gün. Kentin caddelerinde, sokaklarında iki elleriyle tuttukları; önlerine, arkalarına kattıkları çocuklarıyla anne ve babaların okula yetişme telaşı hakim… Bu manzara karşında Van’ın ana gündem maddesinin eğitim olduğu hemen anlaşılıyor. Öyle ki 1 milyon 141 bin 50 nüfuslu bu şehirde, MEB istatistiklerine göre 352 bin 346 öğrenci var. Yani nüfusun yüzde 31’ini okul çağındaki çocuklar oluşturuyor. Bu potansiyeli gören Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), ailesinin kökleri Kırım Hanlarına dayanan, 80 yıllık ömrü süresince birçok başarıya imza atan ve 2008’de hayatını kaybeden iş insanı, TEGV miras bağışçısı Nirun Şahingiray’ın adını ve anısını yaşatacak eğitim parkını şehre kazandırdı.

Haberin Devamı

3 milyonu aşkın çocuğa ulaşıldı

TEGV, 27 Mayıs’ta temelini attığı Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkı’nı 28 Ekim’de hizmete açtı. Törende konuşan TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, şunları söyledi: “Eğitim aşığı büyük bağışçımız Nirun Şahingiray 2008’de vefat etti. O zamandan bu yana kendisi adına bir öğrenim birimi açtık, 2 de Ateşböceği, gezici eğitim birimimiz var. Bu tesisle ülkesini çok seven bu güzide kişinin hatırasını pekiştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. TEGV 27. yılını tamamlıyor. Bugüne kadar Türkiye çapında 90 binin üzerinde gönüllü ile 3 milyonu aşkın çocuğa eğitim desteği verdik. Amacımız devletin verdiği eğitime katkı sağlamaktır. Eğitimde fırsat eşitliği sağlama çalışmalarına yardımcı olmaktır.”

Haberin Devamı

‘Yeşil kampüs’ konsepti

Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkı, 1.850 metrekare kapalı ve 12.900 metrekare açık alana sahip. 120 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, Tasarım ve Beceri Atölyesi, Bilgi ve Teknoloji Odası ile 7 etkinlik odası, spor sahaları, tarım alanı bulunan eğitim parkı, tasarım süreci boyunca ilgili diğer disiplinlerle birlikte çalışılarak sürdürülebilir bir ‘yeşil kampüs’ elde etme hedefiyle geliştirildi.