GündemTeğmen yemini her yönüyle inceleniyor

Teğmen yemini her yönüyle inceleniyor

06.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı, mezun olan teğmenlerin sosyal medyadan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ifadelerinin yer aldığı kılıçlı yeminlerine ilişkin disiplin incelemesine devam ediyor. Bakanlık kaynakları, incelemeler sonucunda disiplin mevzuatına aykırı bir durum tespit edilirse müsamaha gösterilmeyeceğini belirterek, “Manipülasyon üretenlere itibar etmemelidir” açıklamasını yaptı

Teğmen yemini her yönüyle inceleniyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 30 Ağustos’ta Kara Harp Okulu’nda yapılan yemin töreninden sonra mezun teğmenlerin sosyal medyaya yansıyan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ifadelerinin yer aldığı kılıçlı yeminlerine ilişkin disiplin incelemesine devam ediyor. 

Haberin Devamı

Konuyu yalnızca disiplin yönünden ele aldıklarını vurgulayan bakanlık kaynakları, “Söz konusu görüntüler, özellikle sosyal medya üzerinden farklı yorum ve değerlendirmelerle bağlamından koparılıp bambaşka mecralara, boyutlara çekilmeye çalışılmakta, gerçeklikten kopuk kısır tartışmalar oluşturulmaktadır. Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; disipline aykırı hiçbir eylem, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır. Bahse konu olay da her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre; disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır. Dolayısıyla kamuoyu bu konuda müsterih olmalı ve kendi ajandalarına göre bu görüntüler üzerinden manipülasyon üretenlere itibar etmemelidir” değerlendirmesini yaptı.  

Haberin Devamı

Yeni mezun teğmenler üzerinden yürütülen siyasi tartışmaları da yakından izleyen Bakanlık, manipülasyon girişimlerine karşı da adım attı. Bakanlık kaynakları, “Bu olayı fırsat bilerek sosyal medya platformlarında Bakanlığımıza, TSK’mıza ve personelimize yönelik küfür, iftira, tehdit ve hakarette bulunarak kamuoyunda Bakanlığımızı, TSK’mızı ve personelimizi yıpratmaya, küçük düşürmeye, itibarsızlaştırmaya çalıştıkları tespit edilen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur” bilgisini verdi. 

Disiplin mesleğin özü 

TSK’nın millî, manevi ve mesleki değerlerinin bir bütün olduğu ve ayrıştırmaya çalışmanın tehlikeli olduğu vurgulanırken, “Teğmenlerimizin de askerlik mesleğinin özü olan disiplin ile millî, manevi ve mesleki değerlerimizden asla taviz vermeden, en zor koşullarda dahi milletimize ve devletimize hizmet edecek subaylar olarak Silahlı Kuvvetlerimize önemli katkılar sağlayacaklardır. Sonuç olarak TSK’mız, Anayasa’ya ve kanunlara bağlı olarak; millî, manevi ve mesleki değerlerimiz çerçevesinde; Atatürk ilke ve inkılapları ile aklın ve bilimin rehberliğinde; Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile amir ve komutanların emirleri doğrultusunda milletinin emrinde, görevinin başındadır” mesajı verildi. 

Haberin Devamı

Famagusta’ya jet yanıt

MSB Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Kıbrıs Barış Harekatı’nı karalama girişimi olarak dikkat çeken ve bir dijital platformda yayınlanacağı duyurulan “Famagusta” adlı diziyle ilgili “Her iki tarafa barış ve huzur getiren Kıbrıs Barış Harekâtı’nı karalayan, çözümsüzlüğe hizmet eden bu tarz beyhude çabalar; Ada’da sağlanan güvenlik ortamına zarar vermektedir” dedi. Aktürk ayrıca, Kıbrıs Barış Harekâtı’na giden sürecin belgelerle anlatıldığı “50’nci Yıl Belgeseli”nin İngilizce alt yazılı olarak çeşitli platformlarda yayınlanacağını ve Millî Mücadele döneminde Yunan ordusunun Anadolu’da yaptığı zulmün anlatıldığı “Ertesi Gün” belgeselinin de 9 Eylül’de TRT Belgesel’de yayınlanacağını duyurdu.