29.04.2018 - 18:32 | Son Güncellenme:
Tavuk sote tarifi
Tavuk sote tarifi için malzemeler
Tavuk sote yapılışı
Tavuk sote yapmak için önceliğiniz doğradığınız soğanı, sıvı yağ ile birlikte tavaya alıp biraz kavurmak olmalıdır. Kavurduğunuz soğanların üzerine küp şeklinde doğradığınız biberleri ekleyin ve belirli süre aralıklarıyla karıştırma işlemine devam edin. Soğan ve biberleri kavurunca, üzerine kuşbaşı olarak doğradığınız tavuk göğsünü ekleyin ve beyazlaşıncaya dek belirli aralıklar ile kavurmaya devam edin. Tavuklar beyazlaşınca içine salçayı ve daha önceden kabuğunu soyup doğradığınız domatesi ekleyip karıştırma işlemine devam edin.
En son adım olarak tavuğunuz ve domatesleriniz iyice suyunu çektikten sonra, kavurma işleminize devam edin. Daha sonra sotenize tuzu ve geri kalan baharatlarınızı ekleyip iyice karıştırın.
Pişirdiğiniz bu lezzetli tavuk soteyi sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
Tavuk sote yapmanın püf noktaları
Bu tür kızartmalardaki amaç sebzeleri ve etleri diri tutmaktır. Bu yüzden pişirme işleminizi kısa tutup çok kızmış yağda pişirmelisiniz. Zeytinyağını tavada kızdırın ve kuşbaşı şeklinde doğradığınız tavuk göğüslerini yüksek ateşte soteleyin böylelikle suyunu salmamış olur. Biberlerinizi ortadan bölerek içindeki çekirdekleri çıkarın. Domatesler suyunu çekene dek pişirmeniz, sotenizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Kullandığınız tava sote tavası ise yağı önceden kızdırmaya başlayın. Soteleyeceğiniz kabuksuz domatesler ve biberler zaten suyunu salacağı için ekstra su kullanmanıza gerek yok. Ocaktan aldıktan sonra damak zevkinize göre kuru veya taze baharatlarla taçlandırabilirsiniz. Sebzelerin sulanmasını istemiyorsanız geniş ve ısıyı eşit derecede dağıtan tava kullanmanızda fayda vardır. Soteleyeceğiniz tavuğun ve sebzelerin aynı sürede pişebilmesi için eşit boyutlarda olmasına dikkat edin. Sotenize maydanoz ekleyecek iseniz ocaktan hemen almanız gerekir aksi takdirde kararır.