GündemTatlıses gibi vuracaklardı

Tatlıses gibi vuracaklardı

27.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avukat D.A. ve amcası CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın liderliğindeki çetenin, aileden üvey kardeşe Tatlıses suikastındaki gibi saldıracakları iddia edildi

Tatlıses gibi vuracaklardı

Organize Suç örgütü kurarak Karşıyaka bölgesinde faaliyet gösteren bir grubun varlığı ihbarı üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1.5 yıllık takibin ardından eş zamanlı baskınlarda liderliğini avukat D.A. ve amcası CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın yaptığı 29 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan, Karşıyaka Belediyesi’nde ruhsatlar müdürü S.K., Karşıyaka Esnaf Meclis Başkanı M.A. ile restoran sahiplerinin de bulunduğu 7 kişi, serbest bırakıldı. 22 zanlının sorguları devam ediyor. Karşıyaka Belediyesi’nde müdür olan S.K. ifadesinde, suçlamaları kabul etmediği, kendi adının zanlılarla kullanılarak 3’üncü kişilerden maddi menfaat sağlandığını, bu olayları da tasvip etmediğini söylediği öğrenildi.

Üvey kardeşe saldırı
Polisin zanlılara yönelik teknik takibi sırasında aile bireylerinin birbirleriyle ilgili planları da deşifre edildi. Ortam dinlemesine takılan konuşmalarda, gözaltında bulunan Adnan Alabay’ın, D.A. ile ihale günü üvey kardeşi T.A.’ya, Tatlıses’e yapılan saldırı olayındaki gibi önden yaklaşıp ateş ederek öldürmeyi planladıkları belirlendi. Aile bireylerinden S.K.’nın, silahla tehdit edildiği ve uyuşturucu satmaya zorlandığı iddialarıyla akrabalarından şikâyetçi olduğu belirtildi.