GündemTarihi doku ve denizin buluşma noktası Simi Adası

Tarihi doku ve denizin buluşma noktası Simi Adası

30.04.2018 - 13:20 | Son Güncellenme:

Son yıllarda ülkemizde otel fiyatlarının artışıyla daha sık tercih edilmeye başlanan Yunan adaları, muhteşem tarihi dokusu ve masmavi sularıyla ziyaretçileri cezbediyor. Datça’dan 8 km uzaklıkta bulunan küçük ama her yönüyle ziyaretçileri kendine çeken, daracık sokakları ve tavernalarıyla cezbeden Simi Adası’nı sizlere tanıtmak istiyoruz.

Tarihi doku ve denizin buluşma noktası Simi Adası

Kapıda vize uygulaması

Haberin Devamı

Avrupa Birliği’nin kapıda vize uygulamasına izin vermesinden sonra pasaport bekleme çilesinin sona ermesiyle Türk turistlerin adaya olan ilgisi de arttı. Kapıdan vize uygulamasıyla üç gün önceden seyahat acentesine başvurduğunuzda işlemlerinizi kolayca halledebiliyorsunuz. On iki adanın bir parçası olan Simi Adası bu yönüyle ziyaretçilerin ilgisini çekerken denizi ve tarihi dokusuyla gelenleri kendine hayran bırakıyor.

En çok ziyaret edilen yeri Panormitis Koyu

Panormitis’te bulunan Moni Taksiharki Mikhail Kilisesi, Yunanlı denizcilerin hac yeri olarak görülürken Ortodokslar için en kutsal sayılan kiliseler arasındadır. Bu yönüyle Ortodoksların ve ziyaretçilerin ilgi odağında bulunmakta ve en çok ziyaret edilen yerler arasına girmektedir.

Haberin Devamı

Ege Denizi’nin büyülü atmosferini sunan Kali Strata

Chorio ve limanı 500 taş merdiven ile birleştiren yer olan Kali Strata, pastel renkli neo-klasik evlerin yol boyunca size eşlik ettiği, Ege Denizi’nin büyülü atmosferini her an size hissettiren bir yapıdadır. Kaptanların ve tüccarların evlerinin olduğu bu yol, adanın en eski ticaret yoludur.

Huzurlu bir tatil isteyenlerin adresi

Tarihi dokuyu ve sakinliği bir arada barındıran Simi Adası, masmavi suları, plajları ve gizli kalmış koyları ile ziyaretçilere muhteşem bir tatil olanağı sunuyor. Bir yandan müzeleri gezerken diğer yandan kendinizi Ege’nin serin sularına bırakabilir ve tatilinizin her anında huzuru hissedebilirsiniz.

Agios Nikolas, Agia Marina, Nanou önemli plajları arasında

Agios Nikolas, sığ suları ve altın kumları ile çocuklu ailelerin ilk tercihi arasında yer almaktadır. Adanın en ünlü plajlarından olan bu plajda bir taverna ve bir bar da bulunmaktadır. Merkezden deniz taksiler ile 20 dakika içinde ulaşım sağlanan kolay bir konumda yer almaktadır.

Agia Marina, Pedi’nin kuzeyinde yer alan adada denizin en berrak olduğu alanlardan biridir. Deniz altındaki yaşamı şnorkel ile dalış yaparak keşfetme imkânı sunar. Plajın atmosferini güzelleştiren bir diğer unsur yüzerek ulaşılabilecek bir kiliseye de ev sahipliği yapmasıdır.

Haberin Devamı

Nanou Plajı, uzun bir koyda yer alan denizi temiz ve oldukça berrak bir yerdir. Sahili çakıllardan oluştuğu için genellikle çocuklu aileler tarafından pek tercih edilmemektedir. Bu sebeple adanın diğer plajlarına göre daha sakindir. Yeme içme açısından tatmin olacağınız güzel bir tavernası da mevcuttur.

Bu plajların yanında Pedi ve Toli gibi adanın diğer plajları da görülmeye değerdir. Simi Adası, ziyaretçilerine onlarca otel olanağı sunarak her bütçeye uygun tatilin planlanabileceği bir yerdir. Gialos’taki tarihi Saat Kulesi, Mihalaki Heykeli, Meçhul Asker Anıtı, Deniz Müzesi, Agios Ioannis Kilisesi gibi birçok görülmeye değer yeri bünyesinde barındırmaktadır. Siz de doğa ve denizi bir arada yaşamak istiyorsanız Simi’ye yolunuzun düşmesini tavsiye ederiz.