29.04.2018 - 18:28 | Son Güncellenme:
Tahinli çörek için malzemeler
Hamuru için:
İçi için:
Üzeri için:
Yapılışı
Tahinli çörek yapımına başlarken öncelikle kuru ya da yaş mayanızı hangisini tercih ediyorsanız, ılık süt ve toz şekerle birlikte bir kapta güzelce karıştırıp, mayalanması için beş on dakika bekletin. Elekten geçirdiğiniz unu bir karıştırma kabına alın ve orta kısmını parmağınızla açarak mayalanmış karışımı unun orta kısmına dökün. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve zeytinyağını güzelce karıştırarak hamurunuza döküp yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeler güzelce yoğrulduğunda ele yapışmayan ama yumuşak olan bir hamur elde edeceksiniz. Hazırlamış olduğunuz hamuru üzerine nemli bir bezle örterek bir saat kadar dinlenmeye bırakın. Sonrasında çöreklerin iç harcını hazırlayın, iç harcı için tahin ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Mutfak tezgâhınızı unladıktan sonra güzelce mayalanıp kabaran hamurunuzu mutfak tezgâhına alın. Hamurlarınızı eş parçalara bölüp merdane yardımı ile mutfak tezgâhının üzerinde güzelce açın. Tahin ve şekeri karıştırıp elde ettiğiniz harcı açtığınız hamura bir fırça ya da kaşık yardımıyla sürerek rulo şeklinde katlayın. Tüm hamurlara bu işlemi uyguladıktan sonra yarım saat kadar daha tahinli çöreklerinizi mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurlarınızı elinizle uzatıp sararak köşesini hamurun içine doğru sabitleyin. Hazırladığınız tahinli çörekleri fırın tepsisine koyup üzerine bir fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sürüp daha sonrasında susam ekleyin ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzerleri sararıncaya kadar pişirin. Pişen sıcak tahinli çörekleriniz artık hazır şimdiden herkese afiyet olsun.