GündemSuriyeliler için Arapça bölümler açılabilecek

Suriyeliler için Arapça bölümler açılabilecek

10.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 8 üniversitede Suriyeli mülteci öğrenciler için, yurt dışından öğrenci kabulü çerçevesinde öğretim dili Türkçe ve yabancı dilde program açılabilmesine karar verdi. Daha önce Türkçe bilmeleri şartıyla üniversitelere kabul edilen Suriyeliler için artık Arapça bölümler açılabilecek.

Suriyeliler için Arapça bölümler açılabilecek


YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’de bulunan Suriyeli mülteci öğrencilerin üniversitelerde eğitim alabilmelerine yönelik çalışma başlatılmasını istediği anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

8 üniversite belirlendi
“Suriye’den Türkiye’ye gelenlerin, Çukurova, Gaziantep, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kilis 7 Aralık, Harran, Mersin, Mustafa Kemal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinde eğitim öğretim görmesi hususu görüşmeye açılmış ve yapılan görüşmeler sonunda, bu üniversitelerin Suriye’den gelen öğrencilere yönelik olmak üzere yurt dışından öğrenci kabulü çerçevesinde öğretim dili Türkçe ve yabancı dilde program açabilmesine karar verilmiştir.”
Suriyeli mülteciler ilk kez 2012 yılında Türk üniversitelerine kabul edilmeye başlandı. Mülteciler, hiçbir belge göstermeden Çukurova, Gaziantep, Harran, Kilis 7 Aralık, Mustafa Kemal, Mersin, Osmaniye Korkut Ata üniversitelerine kabul edilebiliyordu. Öğrenciler, Türkçe dil yeterliliği şartını sağladıktan sonra bu üniversitelerde öğrenim hakkı kazanıyordu. Yeni kararla daha önce Türkçe bilmeleri şartıyla üniversitelere kabul edilen Suriyeliler için artık Arapça bölümler açılabilecek.