Gündem ‘Suriye ile ilişki kurulmaması için sebep yok’

‘Suriye ile ilişki kurulmaması için sebep yok’

29.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ile normalleşme süreciyle ilgili olarak “Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulmaması için hiçbir sebep yok. Sayın Esed’le geçmişte ailece görüşmeler yaptık. Yine olabilir” dedi.

‘Suriye ile ilişki kurulmaması için sebep yok’

Gülden Çoktan - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını dün Üsküdar’da bulunan Hz. Ali Camii’nde kıldı. Cami çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, kentsel dönüşüm ile ilgili soru soruyu şöyle cevaplandırdı:

Haberin Devamı

Yine görüşebiliriz

“Yeni bir seslenişe filan bu noktada gerek yok. Kentsel dönüşüm dediğimiz olayın temelinde ne yatıyor? İşte bu tür birçok kaçak yapıların birçok zemin etütlerinin doğru dürüst yapılmadığı yerlerde biliyorsunuz kentsel dönüşüme gidelim ki işi sağlama bağlamış olalım. Kentsel dönüşümün altında yatan gerçek bu. Ve şu anda yıkılan binalarda da sıkıntı, bakıyorsunuz üç kat kaçak yapılmış. Ve bu üç kat kaçaktan dolayı da burada böyle bir yıkım söz konusu olmuş. Maalesef bunları bundan sonra da yaşayacağımızı çok açık net söylemek isterim. Ben, belediye başkanlığından gelmiş bir cumhurbaşkanıyım. Yani bu tür şeyleri iyi bilirim. Bundan sonraki süreçte de eğer biz kentsel dönüşümle, zemin etütlerinden başlayıp bütün TOKİ’yle verdiğimiz imtihanları nasıl başarılı bir şekilde verdiysek, istiyoruz ki bütün ülkemizin genelinde bu tür yapıların çok çok kontrollü bir şekilde yapılarak adımlarımızı atalım. Ve işi sağlama bağlayalım.”

Haberin Devamı

Erdoğan, bir gazetecinin Türkiye-Suriye arasındaki diplomatik ilişkilerle ilgili sorusuna, “Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Yani biz Suriye’yle bu ilişkileri geliştirmekte, geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Ve Suriye’nin içişlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Ve nasıl ki biz Suriye’yle ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz sayın Esed’le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur. Ve Suriye’nin içişlerine karışmak gibi de bir derdimiz asla yok” cevabını verdi.

‘Suistimale fırsat vermeyeceğiz’

MHP lideri Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili olarak Erdoğan, “Biliyorsunuz bizim Cumhur İttifakı’nın önemli bir temsilcisi olarak Devlet beyle uzun bir süredir çalışmalarımız var. Görüşemelerimizi devam ettiriyoruz, ettireceğiz. Burada herhangi bir suistimale fırsat vermeyi asla düşünmüyoruz. Böyle bir şey de söz konusu değil. Yine Devlet beyle şu anda ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, neler oluyor? Ne gibi tedbirler almamız gerekir? Bunların değerlendirmesini yaptık. Ve her görüşmemizde de nereden bakarsanız, yani bir saat civarında bu değerlendirmeleri yapıyoruz, gerek MHP gerekse AK Parti olarak birlikte adımlarımızı atıyoruz” şeklinde konuştu.

Yazarlar