GündemSon operasyonlarla PKK’ya ağır darbe

Son operasyonlarla PKK’ya ağır darbe

26.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TSK’nın sınır ötesinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar, terör örgütü PKK’nın yurt içine terörist, silah, mühimmat ve patlayıcı madde aktarmasını engelledi. Geçen sene ile bu yılın ilk 8 ayı karşılaştırıldığında Güneydoğu’daki terör olaylarında azalma oldu.

Son operasyonlarla PKK’ya ağır darbe

Terörle mücadele operasyonlarının sayısının arttığı dönemde etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise azaldı. Güvenlik kaynakları, artan operasyonlara rağmen öldürülen terörist sayısındaki azalmayı etkili operasyonlara bağladı. Yetkililer, terörist zayiatı ve eylemlerindeki azalmanın Kani Rash ve Hakurk bölgeleri başta olmak üzere sınır ötesinde icra edilen başarılı operasyonlarla örgütün yurt içine terörist, silah ve patlayıcı madde aktarmasının engellenmesinden kaynaklandığını belirtti.

Haberin Devamı

Sözde konsey üyesi

Güvenlik güçleri, son olarak Irak’ın kuzeyine düzenledikleri operasyonla terör örgütü PKK’nın elebaşılarından, KCK yürütme konseyi üyesi “Mam Zeki Şengali” kod adlı İsmail Özden’i etkisiz hale getirdi. “Terörle kaynağında mücadele” kapsamında MİT ve TSK tarafından düzenlenen ortak operasyonla ilk terör saldırılarını 15 Ağustos 1984’te düzenleyen ve bu tarihi her yıl propaganda malzemesi olarak kullanan PKK’nın sınır ötesindeki sözde lider kadrosuna 15 Ağustos’ta ağır darbe indirildi. Operasyona Hakkari’de annesi Nurcan Karakaya ile şehit edilen 11 aylık Bedirhan’ın adı verilmişti. Operasyonlarla terör örgütü daha da güçsüzleştirildi. Örgütte büyük ayrışmalar ortaya çıkarken, kayıplardan birbirlerini sorumlu tutan örgüt mensupları, kendi aralarında büyük tartışmalar yaşadı. Bu durum, teslim olan teröristlerin ifadelerine de yansıdı. İfadelere göre, kayıplar nedeniyle teröristler birbirlerini suçlamaya başladı.

Haberin Devamı

Son operasyonlarla PKK’ya ağır darbe
Biri bölge sorumlusu 2 terörist sağ ele geçirildi

Kuzey Irak’tan Şırnak Şenoba bölgesine gelen 2 terörist, Uludere’de Jandarma birimlerince sağ olarak ele geçirildi. Teröristlerden birinin sözde Kel Mehmet Cephesi üçlü yürütme üyesi Mazlum Goyi kod adlı Mazlum Kaçan diğerinin ise Kahraman kod adlı Lezgin Yarar olduğu belirlendi. Teröristler ile birlikte 1 adet kanas, 1 adet m16 piyade tüfeği ve 1 adet telsiz ele geçirildiği bildirildi.

İki terörist öldürüldü

Ağrı Doğubeyazıt kırsalında hava destekli devam eden operasyon sonucu silahlı iki teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre, Ağrı Doğubeyazıt’ta devam eden hava destekli operasyonlar sonucu, ilk belirlemelere göre bölücü terör örgütü mensubu iki terörist etkisiz hale getirildi.