GündemSon dakika... Narin cinayetinde kritik gelişme: Silinen telefon kayıtları savcılıkta

Son dakika... Narin cinayetinde kritik gelişme: Silinen telefon kayıtları savcılıkta

13.09.2024 - 16:51 | Son Güncellenme:

Narin cinayeti soruşturmasında tutuklanan amca Salim Güran adliyeye getirildi, Salim Güran savcılıkta tekrar sorgulanacak. Tutuklu amcanın bazı telefon kayıtlarına ulaşıldığı öğrenildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada 2 Eylül’de tutuklanan amca Salim Güran, yeniden ifadesine başvurulmak üzere adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan, yapılan aramalarla 8 Eylül’de cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada, otomobilinde Narin’e ait DNA izleri bulununca gözaltına alınıp 2 Eylül’de tutuklanan amcası Salim Güran, yeniden ifadesine başvurulmak üzere adliyeye sevk edildi. Amca Güran’ın adliyedeki işlemleri sürüyor. 

TELEFON KAYITLARI SAVCILIKTA

CNN Türk'ün aktardığı bilgilere göre, tutuklu amcanın sildiği bazı telefon kayıtlarının savcılığa ulaştığı belirtildi. 

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova şu ifadeleri kullandı:

Görüşmelerini, yazışmalarını silmişlerdi. Bunlara ulaşılmaya çalışıyordu. WhatsApp'la görüşmüşlerdi bir sonuç çıkmamıştı. WhatsApp yazışmaları değil bazı görüşmeleri geri getirildi. İncelenen kayıtlardan biri 15.52'deki bir telefon konuşması. Ramazan Atasoy arasında geçen bir telefon görüşmesi. Burada 2 önemli aşama var. Adli tıp sonucu ve ele geçirilen telefon kayıtları. Amca işte bunları tamamen silmişti. Ramazan Atasoy'la yaptığı Kürtçe konuşma çözümlenmeye çalışılıyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Narin cinayetinde kritik gelişme: Silinen telefon kayıtları savcılıkta

YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

Narin Güran soruşturmasında 15 yaşının altında olduğu için adli kontrol şartıyla serbest bırakılan R.A. için yeniden gözaltı kararı verildi. Karar sonrası R.A. tekrar gözaltına alındı. Narin'in tutuklanan amcası Fuat Güran'ın eşi H.G. de ifadesine başvurulmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

'RAMAZAN KIZ ÖLDÜ MÜ YAŞIYOR MU?'

Bu arada Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı’ndan Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen ön rapora göre, Narin’in otopsi sırasında vücudundan alınan örnekler ve doku incelemesinde vücudunda farklı kişilere ait olabileceği değerlendirilen parmak izi kan örneği tükürük ve salya gibi örneklere rastlanılmadığı bildirildi. Cinayeti çözecek delil ise dosyaya girdi. Salim Güran’ın yanında çalışan işçisi Ramazan Atasoy ile yaptığı görüşmenin ses kaydının soruşturma dosyasına girdiği ve işçisine, “Ramazan kız öldü mü yaşıyor mu?” dediği öğrenildi.

TUTUKLANAN NEVZAT BAHTİYAR: ÖLDÜRÜLDÜĞÜ YER AHIR

Haberin Devamı

Öte yandan Narin’in cansız bedenini çuvala koyarak dere yatağına götürüp gizleyen Nevzat Bahtiyar’ın tüyler ürperten ifadelerinin detayları ortaya çıktı. Bahtiyar savcılıktaki ifadesinde şunları anlattı:

“İkametimin önündeki ağaçları sularken yaklaşık 100 metre mesafede ve benim ikametime göre yüksekte kalan Arif Güran’a ait ikametin bahçesinden Salim Güran bana seslenerek benimle işinin olduğunu söyledi. Birkaç dakika sonra Salim Güran aracıyla yanıma gelerek bana ‘Arabana bin ve beni takip et’ dedi. Güran’ın aracıyla hareket etmesi üzerine ben de kullandığım araçla kendisini takip etmeye başladım. Aracımla gidiş istikametine göre sağ tarafında Salim Güran’ın aracının yanında durdum.

CESEDİ YOK EDECEKSİN

Salim Güran’ın camını açması üzerine sağ ön yolcu koltuğunda bulunan içerisinde bir çocuğun sarılı olduğunu anladığım battaniyeyi gördüm. Bana aracının ön yolcu koltuğundaki battaniyeyi göstererek ‘Ben Arif’in kızını öldürdüm’ dedi, sağ parmağı ile Egertutmaz Deresi’nin bulunduğu bölgeyi göstererek ‘Sen de bu cesedi alıp yok edeceksin, yoksa seni ve aileni öldürürüm’ diye tehdit etti. Narin Güran’ı neden öldürdüğünü ya da nasıl öldürdüğünü sormadım. Akabinde Narin Güran’ın cesedini birlikte alarak aracımın arka koltuğunun paspaslarının üzerine bıraktık. Ayrıca Narin Güran’a ait 2 adet terliği de Salim Güran’ın aracının sağ ön yolcu koltuğun paspaslarının üzerinden alarak aracımın içine bıraktım. Battaniyenin bej renginde olduğunu hatırladım. Battaniyeyi alan Salim Güran aracıyla mezarlık istikametine doğru uzaklaştı. Aracımdan inerek ikametimin avlusunda bulunan bir adet çuvalı boşaltarak getirdim ve aracımın içerisine girerek Narin Güran’ı baş kısmı aşağıda olacak şekilde çantası ve terlikleri ile birlikte çuvalın içerisine yerleştirdim. Narin’in cansız bedenini koltuk altıma alarak derenin kenarına yürüdüm. Çuvalın ağzını kapatmak istedim ancak etrafta ya da üzerimde herhangi bir ip olmadığından Narin’in omuzundaki çantasının kemerini söktüm. Çantayı yine çuval içerisine bırakarak o kemerle çuvalı bağladım. Derenin kenarında bulduğum doğal boşluğa herhangi bir kazı yapmadan çuvalın içerisinde bulunan cesedi bıraktıktım. Sonra 3 büyük taşla kamufle etmeye çalıştım ve ceset suyun içerisine girmiş oldu. Daha sonra dere kenarından çıkarak aracıma bindim. Özdemir köyünde ikamet eden baldızım Zeynep’in evine peynir almak için gittim.”

Haberin Devamı

BABA, KAZI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Haberin Devamı

Tutuklanan itirafçı Nevzat Bahtiyar, yeni ifadelerinde baba Arif Güran’a ait ahırın yanında bir kazı olduğunu belirtmişti. Bu ifadenin ardından akıllarda “Narin’i ahıra mı gömmeyi planladılar?” sorusu yer aldı.

‘SALİM GÜRAN’IN İKİ KADINLA İLİŞKİSİ VARDI’

Nevzat Bahtiyar, son sayfadaki ifadesinde Salim Güran ile ilgili şoke eden iddialarda bulundu. Bahtiyar’ın ifadesinin devamında şunları dedi:

“Salim Güran’ın, Narin’in annesi ve amcasının eşi olan M. Güran ile ilişkilerinin olduğu konuşuluyordu. Ancak bu hususta kimsenin ifade vereceğini düşünmüyorum. Benim olaya ilişkin sadece tahminim Salim Güran’ın bu 2 kadından biriyle yaşadığı cinsel ilişkiyi Narin Güran’ın görmesi üzerine Narin Güran’ı öldürmek istemiş olabileceğini düşünüyorum. Salim Güran’ın olay esnasında ilk beni tepeden çağırdığı nokta Arif Güran’ın ahır olarak kullandığı yerin yanıydı. O yüzde belirttiğim bu ahır bölgesinde böyle cinsel ilişki yaşanmış olabilir. Bu sırada da Kuran kursundan dönen Narin Güran’ın patika olan yolu kullanıp ikametine gitmesi üzerine direkt karşısında ikametin ahır olarak kullanılan bölümünde bir şey görmüş olabileceğini düşünüyorum. Aynı olayda Narin Güran terlikleriyle birlikte Salim Güran tarafından yanıma getirilmesi de Narin Güran’ı ikamet dışında öldürüldüğünü göstermektedir.”