GündemSon dakika... MSB duyurdu: 30 PKK'lı terörist öldürüldü

Son dakika... MSB duyurdu: 30 PKK'lı terörist öldürüldü

25.10.2024 - 16:35 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 34 terör hedefine yönelik gerçekleştirilen hava harekâtlarında, 30 PKK'lı teröristin etkisiz hâle getirildiği belirtildi.

Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tesislerine yönelik gerçekleşen terör saldırısının ardından Irak ve Suriye’nin kuzey bölgelerindeki terör hedeflerine operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

"GÜÇLÜYÜZ, KARARLIYIZ"

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki 34 terör hedefine yönelik hava harekatlarında ilk belirlemelere göre 30 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Güçlüyüz, kararlıyız. Dün gece Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar'daki 34 terör hedefine yönelik gerçekleştirilen hava harekatlarında, ilk belirlemelere göre 30 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam edeceğiz" denildi.

Haberin Devamı

MİT: 120 HEDEF VURULDU

Milli İstihbarat Teşkilatı, Irak ve Suriye’deki operasyonlarda 120 hedefin vurulduğunu bildirdi.

MİT’in terör örgütüne karşı planlanan hedefine ulaşıncaya kadar operasyonların aralıksız süreceği ifade edildi.

ERDOĞAN: ŞEHİTLERİMİZİN KANLARI YERDE KALMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Programı'nda konuştu. Erdoğan, "Şu gerçeği herkes yakında görecektir. Milletimizin huzur ve güvenliğini hedef alan her türlü saldırı akim kalacak, başarısız olacak, en sonunda dönüp kandan beslenen terör baronlarını vuracaktır. TUSAŞ'taki terör eylemini düzenleyen bölücü terör örgütü üyesi hainlerin ikisi de ölü olarak ele geçirilmiştir. Hava kuvvetlerimiz ve MİT Başkanlığımız bu alçak saldırıya cevabımızı Suriye ve Irak'taki terör hedeflerini yok ederek kat be kat fazlasıyla vermiş, şehitlerimizin mübarek kanlarını yerde bırakmamıştır." dedi.