GündemMeteoroloji peş peşe uyardı! Sıcaklıklar düşüyor, şiddetli sağanak geliyor

Meteoroloji peş peşe uyardı! Sıcaklıklar düşüyor, şiddetli sağanak geliyor

22.08.2024 - 13:56 | Son Güncellenme:

Meteoroloji yeni haritayı yayınladı. İstanbul dahil birçok kent için serinleten uyarı geldi. Plan yapacak olanlar için 2 güne dikkat çekildi. Peki serin hava ve şiddetli sağanak yağış ne zaman gelecek? İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere sıcaklıklar kaç dereceye düşecek? İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya ve Samsun’un doğusu, Osmaniye'nin batısı, Hatay'ın batı ilçeleri, Ordu, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: İç Anadolu, ve Karadeniz'in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, Trakya'da 4 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerin güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji peş peşe uyardı Sıcaklıklar düşüyor, şiddetli sağanak geliyor

HAFTA SONUNA DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Artık atmosfer değişmeye başladı. Haziran, Temmuz’daki aşırı sıcaklar biraz kendisini normallere doğru döndürmeye başladı.

Yarından itibaren Trakya hariç sıcaklıklar normallere iniyor. Hatta pazartesiden itibaren normallerin de altına düşecek gibi görünüyor.

Soğuma ile yağışlar başlayacak. Bazı bölgelerde önemli yağışlar var. Batı Karadeniz’in iç kesimleri Kastamonu ve Ankara’nın kuzey kesimlerinde gök gürültülü yağışlar var. Ankara 29 dereceye kadar düşecek. İstanbul’da pazartesi 29 derecenin altına düşme ihtimali var.

Haberin Devamı

Sıcaklıklar hafta sonu düşüyor. Pazartesi günü Karadeniz’deki yüzey suyu sıcaklıkları hala yüksek”

İSTANBUL’DA PAZARTESİ VE SALI GÜNÜNE DİKKAT

Prof. Dr. Şen, “Doğu Karadeniz’de 29 derecelik, Mersin’de 33 derecelik deniz suyu sıcaklığı var bunlar anormal. Atmosferdeki hava olaylarının bir kısmı bu deniz yüzey sıcaklığında kaynaklanır. Yüksek olması beni endişelendiriyor biraz.

Ağustos’un sonu Eylül ayındaki yağışlar şiddetli olabilir. Pazartesi günü İstanbul’a gelecek soğuk hava var bu hava deniz üzerindeki sıcaktan geçecek ve buharlaşma artacak ve İstanbul’da şiddetli yağış olabilir.

İstanbul’da pazartesi ve salı günü dikkatli olacağız. Pazartesi günü Türkiye’nin çoğu yerinde yağış olacak. Rüzgar hızı zayıf. Sıcaklıklar düşüyor, nem artıyor. Orman yangınları açısından. Yağışlar orman yangını açısından iyi tutuşma ihtimali düşüyor. Torosların arka tarafında kuru bir hava olacak. Antalya tarafı nemli.

Meteoroloji peş peşe uyardı Sıcaklıklar düşüyor, şiddetli sağanak geliyor

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Haberin Devamı

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 31

İzmir: Az bulutlu ve açık 35

Adana: Az bulutlu ve açık 36

Antalya: Az bulutlu ve açık 31

Samsun: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Trabzon: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Erzurum: Az bulutlu ve açık 32

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41