GündemSon dakika: Meteoroloji kritik güne işaret etmişti! 'Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın'

Son dakika: Meteoroloji kritik güne işaret etmişti! 'Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın'

12.03.2022 - 18:22 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Meteoroloji'den İstanbul için yeni uyarılar gelmeye devam ediyor. Yeni yayımlanan raporda İstanbul için bir kez daha turuncu uyarı yapıldı. Kar yağışı ise yurdun pek çok bölgesinde etkisini sürdürüyor. İstanbul Valisi Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda uyarılarda bulundu. Kar yağışı, sabah saatlerine kadar sürdü. Lapa lapa yağan kar, yolları kısa sürede doldururken, belediye ekipleri yolların kapanmaması için yoğun mücadele verdi. Ekiplerin kar küreme ve tuzlama çalışması sabah saatlerine kadar sürdü

Son dakika: Meteoroloji kritik güne işaret etmişti Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Zonguldak Bolu ve Düzce hariç), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Ordu, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

Son dakika: Meteoroloji kritik güne işaret etmişti Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

 

"DIŞARI ÇIKMAYALIM"

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Ohan Şen yaptığı açıklamada, "Kar kalınlığı bazı bölgelerde 50 cm'i bulabilir. Kar etkisini artırdı. Gece boyunca yoğun yağış devam edecek. Evimizde oturalım dışarı çıkmayalım." dedi

Son dakika: Meteoroloji kritik güne işaret etmişti Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

Kar yağışı, sabah saatlerine kadar sürdü. Lapa lapa yağan kar, yolları kısa sürede doldururken, belediye ekipleri yolların kapanmaması için yoğun mücadele verdi. Ekiplerin kar küreme ve tuzlama çalışması sabah saatlerine kadar sürdü.

Son dakika: Meteoroloji kritik güne işaret etmişti Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

ALİ YERLİKA'DAN ÖNEMLİ UYARI

İstanbul Valisi Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Beklenen yoğun gök gürültülü kar yağışı İstanbul’a çok yaklaştı. Gelişmeleri uydu görüntüleri ve radardan sürekli takip ediyoruz. Lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Trafikte seyir halinde olan hemşehrilerimin de bir an önce evlerine dönmelerini rica ediyorum.

Haberin Devamı

Son dakika: Meteoroloji kritik güne işaret etmişti Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

Vali Yerlikaya bir başka paylaşımında, " İstanbul’da son durum‼️Lütfen tedbiri elden bırakmayalım.Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım" dedi.

Son dakika: Meteoroloji kritik güne işaret etmişti Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

SAHİLE AKIN ETTİLER

Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar Üsküdar sahiline akın edip yürüyüşe çıktı. Beyaza bürünen yollarda da bazı sürücülerin zor anlar yaşadığı görüldü.

Son dakika: Meteoroloji kritik güne işaret etmişti Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

Esenler'de mahalle sakinleri karın keyfini halay çekerek çıkardı. Esenler'in farklı noktalarından benzeri görüntüler kamera kayıtlarına yansıdı.

Son dakika: Meteoroloji kritik güne işaret etmişti Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

KARLA BERABER SİS DE BASTIRDI

Akşam saatlerinde kar, tipi ile etkisini sürdürürken, boğaza yakın bölgelerde ise sis bastırdı. Bazı yerlerde görüş mesafesi 200 metreye kadar düştü. Yollarda olası bir tıkanıklığın önüne geçilmesi için iş makineleri çalışmalarına devam etti.

Son dakika: Meteoroloji kritik güne işaret etmişti Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

MALTEPE E-5’TE YOLLAR BUZ TUTTU, SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Yoğun bir şekilde yağan kar sonrası Maltepe’de E-5 karayolu beyaza bürüdü. E-5 karayolunun kar ile kaplanması sonrası kaygan zeminde sürücüler zor anlar yaşadı. Araçlar hızlarını düşürerek otoyolda patinaj yaparak ilerlerken bazı sürücüler kazaya sebebiyet vermemek için E-5 karayolunda otomobillerinin dörtlülerini yakarak ilerledi.

Son dakika: Meteoroloji kritik güne işaret etmişti Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

UÇUŞLARA KAR ENGELİ

Türk Hava Yolları(THY) ve AnadoluJet'in yoğun kar yağışı nedeniyle tedbir amaçlı olarak, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bugün için planlanan uçuşlarda iptal edilen sefer sayısı 279'a ulaştı.

Haberin Devamı

Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin aldığı karar doğrultusunda THY'nin bugün için İstanbul Havalimanından 163, AnadoluJet'in Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 29 seferini iptal ettiği duyurulmuştu. İptal edilen uçuş sayısı yeni seferlerin eklenmesiyle arttı.

THY Basın Müşavirliği'nden alınan bilgiye göre, bugün THY'nin İstanbul Havalimanı'ndan 143'ü dış hat 87'si iç hat olmak üzere toplam toplam 230 uçuş iptal edildi.  AnadoluJet'in Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan iptal edilen sefer sayısı 44'ü iç hat, 5'i dış hat olmak üzere 49'a ulaştı. İlerleyen saatlerde hava koşullarına göre iptallerin de artabileceği bildirildi.

SEFERİ İPTAL EDİLEN YOLCULARA UYARI!

Seferi iptal olan yolculardan uçuş saatine kadar THY ve AnadoluJet'in resmi internet sitesi, mobil uygulaması üzerinden değişiklik ve iade işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayabilecekleri belirtildi.

Haberin Devamı

İGA: APRON VE PİST ÜZERİNDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İGA'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise uçuş operasyonlarının kesintisiz şekilde devam etmesi için apron ve pist üzerinde temizlik çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği kaydedildi.

 

BUDO SEFERLERİNE KAR ENGELİ

Bursa Deniz Otobüsleri'nde (BUDO) iptal edilen seferler şu şekilde: ''saat 08.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), 09.30'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 09:30'daki Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas), 10.00'daki Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 10.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), 16.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 18.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya)''.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ve Kuzey Ege'de 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyinde bu akşam saatlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Son dakika: Meteoroloji kritik güne işaret etmişti Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Ordu, Bingöl, Muş, Bitlis, ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bu akşam saatlerinde Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bu akşam saatlerinde kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don bekleniyor. Yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.