GündemSon dakika… Meteoroloji haritayı yayınladı! İstanbul’da sağanak alarmı: Sıcaklıklar 5 derece azalacak

Son dakika… Meteoroloji haritayı yayınladı! İstanbul’da sağanak alarmı: Sıcaklıklar 5 derece azalacak

30.07.2024 - 13:10 | Son Güncellenme:

Meteoroloji yeni haritayı yayınladı. Bugün İstanbul dahil Marmara ve batı Karadeniz için sağanak alarmı verildi. Sıcaklıkların ise 5 derece daha azalacağı belirtildi. Peki sağanak yağış kaç gün sürecek sürecek? Eyyam-ı bahur sıcakları gelecek mi? İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Son dakika… Meteoroloji haritayı yayınladı İstanbul’da sağanak alarmı: Sıcaklıklar 5 derece azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğu kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin kuzey ve doğusu, Sinop dışında Batı Karadeniz bölge geneli, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Ordu, Artvin, Tokat ve Samsun'un doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığı: Marmara'da 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Son dakika… Meteoroloji haritayı yayınladı İstanbul’da sağanak alarmı: Sıcaklıklar 5 derece azalacak

“SICAKLIK 2-3 DERECE AZALACAK”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Salı Marmara Batı Karadeniz ve İstanbul yağmurlu yağmur akşama kalmayacak. 30 derece. Rüzgar Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli. Marmara’da sıcaklık 2-3 derece azalacak”

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Haberin Devamı

Ankara: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri parçalı bulutlu 32

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

İzmir: Az bulutlu ve açık 38

Adana: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Toroslar mevkii yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 36

Antalya: Az bulutlu ve açık 39

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 28

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41

Son dakika… Meteoroloji haritayı yayınladı İstanbul’da sağanak alarmı: Sıcaklıklar 5 derece azalacak

EYYAM-I BAHUR SICAKLARI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak eyyam-ı bahur sıcakları geleceğine dair iddialara ilişkin, "Eyyam-ı bahur da günümüzde çöl sıcakları, Afrika sıcakları olarak adlandırılıyor. Fakat bahsedildiği üzere ülkemizde bu hafta boyunca kavurucu sıcaklar ya da çöl sıcakları tahmin etmiyoruz. Sıcak hava dalgası beklentimiz söz konusu değil. Aksine ülkemizin iç kesimlerinde Karadeniz Bölgesi'nde ve Doğu Anadolu'da bölge genelinde hava sıcaklığı mevsim normalleri altında seyredecek. Batı kesimlerinde ve güney kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde olacak" dedi.

Haberin Devamı

Tekin, hava sıcaklığının Doğu Akdeniz'in kıyı kesimlerinde, Güneydoğu Anadolu'da Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Adana çevrelerinde yer yer 40 dereceyi aşabileceğini, fakat mevsim normallerinin üzerinde artış beklenmediğini ifade ederek, "Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin altında olacak." diye konuştu.