GündemMalatya'da 5 büyüklüğünde deprem! Naci Görür ve Şükrü Ersoy bölgeye dikkat çekti

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem! Naci Görür ve Şükrü Ersoy bölgeye dikkat çekti

24.08.2023 - 08:50 | Son Güncellenme:

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD verirleri paylaşırken Prof. Dr. Şükrü Ersoy ve Prof. Dr. Naci Görür de depremin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Malatya saat 08.35'te depremle sallandı. Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğü 5 olarak açıklandı. AFAD, depremin derinliğini 7 km olarak duyurdu.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Malatya Yeşilyurt'ta meydana gelen ve civar illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin.' dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35’de 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.' açıklamasını yaptı.

Malatyada 5 büyüklüğünde deprem Naci Görür ve Şükrü Ersoy bölgeye dikkat çekti

Malatya Valisi Ersin Yazıcı olumsuz bir durumun olmadığını gelişmeleri takip ettiklerini açıkladı. Yazıcı açıklamasında, 'Malatya / Yeşilyurt merkezli 5.0 büyüklüğünde yaşanan depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim memleketimizi ve ülkemizi her türlü afetten korusun. Saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Şu an yıkım ve can kaybı gibi bir durum söz konusu değil. 60 binin üzerinde deprem yaşadık 6 Şubat'tan bu yana" açıklamasını yaptı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar deprem sonrası yaptığı açıklamada "Hepimize çok geçmiş olsun. Yine sallandık büyük bir şiddetle. Maalesef şehir merkezine yakın bir deprem, ciddi anlamda etkiledi. Biliyorsunuz son günlerde artçı sarsıntılar biraz arttı. Ama şu an itibariyle saha taraması yapıyoruz. Ekiplerimiz her yere ulaşıyorlar. Olumsuz bir şey henüz yansımadı, inşallah yansımaz. Sarsıntı merkezde ve şiddetli olunca, insanlar ister istemez bulundukları yerlerden hızlı bir şekilde panikle dışarıya attılar kendilerini. Umarım kötü bir Haber almayız. Ben de bulunduğum yerde, içerdeydim. Kapı hafif sallanmaya başlayınca hemen haliyle biraz da bugünlerde panik olunca dışarı çıktık. Yakın bir yerde olduğu belliydi. Şiddetine odaklandık, ekibimize de haber verdim" dedi.

* Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremin ardından CNN TÜRK'ten Burçak Bozkuş'a şu değerlendirmeleri yaptı;

Bir kaç günden beri devam ediyor. Yeşilyurt'ta yine depremler olmuştu geçtiğimiz günler içerisinde. Bu tür depremlerin olması çok normal. Büyüklük olarak biraz yüksek. 4'ün en az 30 kat daha enerjisine sahip bir deprem. Yapılar için biraz tehlike arz ediyor. Enkazlar tamamen kalkmadan o bölgede yaşayan vatandaşların çok dikkatli olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Her şeyden önemlisi vatandaşlar bu depremi hissettiklerinden balkondan, camdan atlayabiliyorlar. Bu çok tehlikeli. Buna hayli dikkat etmemiz gerekiyor.

PROF. DR. NACİ GÖRÜR HARİTA PAYLAŞTI: SANIRIM ŞİMDİ BU FAYI HARİTADA GÖREBİLİYORUM

Prof. Dr. Naci Görür de sosyal medya hesabından yaptığı bir harita paylaşarak depremle ilgili açıklama yaptı. Görür açıklamasında, 'Malatya Seyituşağı-Yeşilyurt’ta 5,0 deprem. Bir müddettir Yeşilyurt yöresinde depremler oluyor. Ben bu fayı haritalarda göremeyince daha önceden tespit edilememiş fay mı diye düşündüm. Sanıyorum şimdi bu fayı haritada görebiliyorum. Daha önce söylediğim gibi, Yeşilyurt-İkizce-Seyituşağı-Doğanşehir doğusu arasında uzanan KD-GB uzanımlı bir fay. Doğrultu atımlı olmalı. Malatya ve Doğanşehir Faylarına paralel, sevgiyle.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Malatyada 5 büyüklüğünde deprem Naci Görür ve Şükrü Ersoy bölgeye dikkat çekti

Malatyada 5 büyüklüğünde deprem Naci Görür ve Şükrü Ersoy bölgeye dikkat çekti