GündemSon dakika: İzlediği oyunlara özendi, 5 kişiyi bıçakladı! Eskişehir'de dehşetin yeni detayları

Son dakika: İzlediği oyunlara özendi, 5 kişiyi bıçakladı! Eskişehir'de dehşetin yeni detayları

13.08.2024 - 10:26 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de oynadığı savaş oyununun etkisi altına girerek bıçak ve balta ile saldırdığı 5 vatandaşı yaralayan 18 yaşındaki saldırganla ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Olay, Tepebaşı ilçesi Uluönder tramvay durağı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, oynadığı PUBG adlı savaş oyununun etkisi altına giren 18 yaşındaki A.K., balta ve bıçak ile bölgedeki bir çay bahçesinde oturan vatandaşlara saldırdı. Çelik yelek ve kask giyerek yüzünü maske ile gizleyen şüpheli, bölgedeki çay ocağında oturan 5 kişiyi bıçakla yaraladı. Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı göreve giden polis memurunun olayı fark etmesi sonucunda yaşanan kovalamacayla şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheli gözaltına alındı. Olayda yaralanan 5 vatandaş ise kentteki hastanelere sevk edildi. Tedavi altına alınan yaralılardan 2’sinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Son dakika: İzlediği oyunlara özendi, 5 kişiyi bıçakladı Eskişehirde dehşetin yeni detayları

SALDIRGANLA İLGİLİ YENİ DETAYLAR

Türkiye'yi dehşete düşüren olaya ilişkin yeni detaylar da ortaya çıkıyor. Eskişehir'de olayın yaşandığı Uluönder Mahallesi'nin muhtarı Hasan Güler yaşananlara ilişkin CNN Türk'e konuştu. Saldırganın ailesine ilişkin bilgi veren Hasan Güler'in açıklamaları şöyle:

Ailemiz mahallemizde 2021 yılına kadar oturdular. Daha sonra Çamlıca mahallesine taşındılar. Aileyi tanıyorum. Anne ve baba çalıştığı için çocuğa anneanne ve dede baktı. Böyle bir şey yapacağını hiç tahmin etmiyorduk. Çocuk ile bir sohbetimiz olmadı. Anne ve baba ile diyalogumuz vardı ama bir sıkıntı görünmüyordu.

ADIM ADIM SALDIRI

İki bloğun arasında üzerini değiştirdikten sonra çay ocağına geliyor. Çay ocağına geldikten sonra vatandaşları bıçaklıyor. Daha sonra birkça kişiyi kovalıyor. Muhtarlığın önünden geçerken polis müdahale edip, etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

HEDEFİNDE YAŞLILAR VAR

Burası aktarma noktası olduğu için kalabalık çok olur. Saldırgan hep yaşlılara saldırmış. Bunun nedenini bilmiyoruz.

MAHALLEDE PANİK HAVASI

Çevreki vatandaşlar saldırgana büyük tepki gösterdi araya polis ekipleri girdi. Bizim burası sakin bir mahalle. Vatandaşlarımız birbirine sahip çıkar. Vatandaşlarımızın panik yapmasına gerek. Emniyet güçlerimiz görevlerinin başında.

Son dakika: İzlediği oyunlara özendi, 5 kişiyi bıçakladı Eskişehirde dehşetin yeni detayları

“GENÇ BİR ÇOCUĞUN GİYİNİŞİ GÖRDÜM”

Olayı gerçekleştiren Arda K.'nin saldırıya hazırlandığı anlara tanıklık eden Yakup Taşçı, “Genç bir çocuğun giyinişi gördüm. Evden ona baktım. Motosiklete binecek bir kişi sandım. Kaskını taktı. Ondan sonra buradan yürüyüp gitti. Yanından getirdiklerini burada bıraktı. Siyah bir poşet vardı. Daha sonra polise haberdim. Polis gelip o poşeti aldı. Torbalardan bir şeyler çıkartıp giydi. Yaşlılara saldırmış” dedi.

“CAMİ ÖNÜNDE YARALI OLAN BİR KİŞİYE MENDİL UZATTIM”

Saldırıda yaralanan vatandaşlara yardım ettiğini belirten Muharrem K. ise şu ifadeleri kullandı:

“Yerde yatan kişilerin bazı bölgelerinden kan gördüm. Bir daha baktım. Tramvay durağının orada karnını tutan var. Derken polisler yakalamış. Cami önünde yaralı olan bir kişiye mendil uzattım. Mendilin bir kısmı hala yanımda. Yardım eden vatandaşlar yerde buldukları kağıtlarla yaraya pansuman yapmaya çalışıyordu. O kadar çok kan vardı ki burayı hortumla yıkadılar. Burada gördüğüm 3 kişi yaralıydı. Farklı bir elbisesi vardı. Daha sonra polisler yakaladı. Ancak çocuk bir şey konuşmadı.”

Haberin Devamı

Son dakika: İzlediği oyunlara özendi, 5 kişiyi bıçakladı Eskişehirde dehşetin yeni detayları

SALDIRIYI CANLI YAYINLAMIŞ

Eskişehir’de oynadığı bilgisayar oyunundan etkilenerek sokakta 5 kişiyi bıçakla yaralayan A.K.’nın (18) bu anları sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınladığı ortaya çıktı. Görüntülerde ara sokakta hazırlandıktan sonra kendisini görüntüleyen A.K.’nın daha sonra caminin çay bahçesinde oturan ve tramvay durağında yürüyen kişilere bıçakla saldırıp yaraladığı anlar yer aldı. Elinde bıçakla A.K.’yı karşısında görenlerin ‘yardım edin’ diye bağırdığı duyulan videoda, arkasından koşup yakalayan aralarında polis memurunun olduğu grubun A.K.’ya ‘Kimsin sen, ne istiyorsun?’ diye sorduğu anlarda yer aldı.

PAYLAŞIMLARI ORTAYA ÇIKTI

Bıçakla 5 kişiyi yaralayan saldırganın sosyal medya paylaşımları da şoke etti. Saldırganın planını açıkladığı paylaşımlarda, "Eski planımda TKP binasına saldırmayı amaçlıyordum. Göçmen kayıt merkezine EYP yerleştir ve havaya uçur." şeklinde mesajları olduğu görüldü.

Haberin Devamı

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Öte yandan Eskişehir'de çay bahçesinde 5 kişiyi bıçakla yaralayan saldırgan, adliyeye getirildi. Polis ekiplerince dün gözaltına alınan Arda K'nin (18) emniyetteki işlemleri tamamlandı. Özel harekat polisleri eşliğinde Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne getirilen Arda K, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Hastane ile adliye çevresinde çevik kuvvet ekiplerince geniş güvenlik önlemi alındı.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Eskişehir'de evinde oynadığı bilgisayar oyunundan etkilenip maske ve çelik yelek giyerek elindeki balta ve bıçakla sokağa çıkıp karşılaştığı kişileri bıçakla yaralayan 18 yaşındaki A.K. (18) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Son dakika: İzlediği oyunlara özendi, 5 kişiyi bıçakladı Eskişehirde dehşetin yeni detayları

BAKAN GÖKTAŞ: OYUN BAĞIMLILIĞI CİDDİ BİR SORUN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eskişehir'de bir saldırganın çay bahçesinde 5 kişiyi bıçakla yaralamasına ilişkin, "Dün yaşanan bu olay, durumun vahametini ve aciliyetini bir kez daha ortaya koymuştur. Ailelerden de bu konuda mesajlar alıyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayında kamuoyuyla paylaştığımız Aile Eylem Planı'mızda da önemli yer verdiğimiz dijital bağımlılıkla mücadele etmeye kararlıyız." dedi.

Haberin Devamı

Eskişehir'de bir saldırganın çay bahçesinde 5 kişiyi bıçakla yaralanmasına değinen Göktaş, şunları kaydetti:

"Dün Eskişehir'de bir genç oynadığı savaş oyunlarının etkisiyle kesici aletle sokakta vatandaşlarımıza saldırıda bulundu ve maalesef 5 vatandaşımızın yaralanmasına sebep oldu. Ben öncelikle yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Psikososyal destek ekiplerimiz hem yaralı vatandaşlarımıza hem de ailelerine gereken psikososyal desteği sağlamaktadır. Tüm tedavi süreçleri yakından takip edilmektedir. Aslında yaşadığımız bu olay dijital ve oyun bağımlılığının çocuklarımızın, gençlerimizin sağlığını olumsuz etkilediğinin somut bir göstergesidir. Daha önce de oyunların olumsuz etkilerinin neden olduğu vakalarla karşı karşıya kaldık. Bugün oyun bağımlılığı ciddi bir sorun. Dün yaşanan bu olay, durumun vahametini ve aciliyetini bir kez daha ortaya koymuştur. Ailelerden de bu konuda mesajlar alıyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayında kamuoyuyla paylaştığımız Aile Eylem Planı'mızda da önemli yer verdiğimiz dijital bağımlılıkla mücadele etmeye kararlıyız."

ESKİŞEHİR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Eskişehir'de bir saldırganın çay bahçesinde 5 kişiyi bıçakla yaralandıktan sonra gözaltına alınmasına ilişkin soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada, Tepebaşı ilçesinde çay bahçesinde dün bıçaklama olayının yaşandığı hatırlatıldı.

İnsanlara rastgele saldırarak 5 kişinin yaralanmasına sebebiyet veren şüphelinin emniyet görevlileri tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Suç unsuru kesici-delici alet muhafaza altına alınmıştır. 19 Haziran 2024 tarihinde 18 yaşını dolduran ve şu ana kadar yapılan incelemelerde daha önce adli bir suç kaydı bulunmayan şüpheli hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz."

Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde tedavilerine devam edilen yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Son dakika: İzlediği oyunlara özendi, 5 kişiyi bıçakladı Eskişehirde dehşetin yeni detayları


Son dakika: İzlediği oyunlara özendi, 5 kişiyi bıçakladı Eskişehirde dehşetin yeni detayları

Son dakika: İzlediği oyunlara özendi, 5 kişiyi bıçakladı Eskişehirde dehşetin yeni detayları

 

Yazarlar