Gündem Son dakika! Türkiye kara teslim! Karayolları trafiğe kapalı yolları açıkladı

Son dakika! Türkiye kara teslim! Karayolları trafiğe kapalı yolları açıkladı

19.01.2022 - 11:18 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika bilgisine göre, Bolu'da Doğu Gişeleri ile Yeniçağa arasında yoğun kar yağışı ile buzlanma sonrası çok sayıda araç kaydı. Kayan araçlar nedeniyle TEM yolu ve D-100 yolu geçişlerinde ulaşım 2 saat durdu. Öte yandan Karayolları Genel Müdürlüğü de yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapatılan yolları açıkladı.

Son dakika Türkiye kara teslim Karayolları trafiğe kapalı yolları açıkladı

Bolu'da yoğun kar yağışı etkili olurken, TEM ve D-100 yollarının Ankara yönleri, kayan araçlar nedeniyle ulaşıma kapandı. Kar yağışı, TEM yolu ve D-100 yolu geçişlerinde ulaşımı aksattı. TEM yolunun Bolu Doğu gişeleri ile Yeniçağa arasında çok sayıda TIR'ın kayması nedeniyle Ankara yönü ulaşıma kapandı.

Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, Karayolları ekipleri de kayan TIR'ları çekmek için çalışma başlattı. Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmalarına rağmen yoğun kar yağışı nedeniyle yollar, yine beyaz örtüyle kaplandı. D-100 yolunun Bolu merkezi geçişinde de kayan araçlar nedeniyle Ankara yönü, ulaşıma kapandı. 

ÇALIŞMALAR 2 SAAT SÜRDÜ

Haberin Devamı

Bolu'da TEM'in ardından D-100 yolunun da Ankara yönü, 2 saat süren çalışmaların ardından ulaşıma tekrar açıldı. Yoğun kar yağışı ve zeminin karla kaplı olması nedeniyle ulaşım, güçlükle sağlanırken, Karayolları ekipleri de kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

Son dakika Türkiye kara teslim Karayolları trafiğe kapalı yolları açıkladı

 

KARAYOLLARI SON DURUMU AÇIKLADI

Karayolları Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle bazı bölgelerde yolların trafiğe kapatıldığını, Ankara-İstanbul ve Ankara-Afyon-İzmir gibi önemli yol kesimlerinin ise trafiğe açık olduğunu duyurdu.

Karayolları Genel Müdürlüğü, ülkenin bazı bölgelerinde etkili olan kar yağışı sonrası güncel yol durumuna ilişkin açıklama yaptı. 446 kar mücadele merkezinde, 10 bin 916 makine-ekipman ve 12 bin 645 personel ile kar mücadelesi yürütüldüğü belirtildi. Çalışmalarda kullanılmak üzere 540 bin ton tuz, 340 bin metreküp tuz agregası, kritik kesimler için 8 bin ton kimyasal buz çözücü ve tuz çözeltisi ile 700 ton ürenin karla mücadele merkezlerinde depolanarak kullanıldığı belirtilerek, "Ayrıca yollarımızda tipi ve esinti nedeni ile trafik akışının güçleştiği veya kapandığı kesimlere 822 kilometre kar siperi yapılmıştır. Genel müdürlüğümüz bünyesinde kurulmuş olan karla mücadele merkezinde; güzergah analizi, karla mücadele çalışmaları, açılan ve kapanan yollar ve anlık trafik monitörler üzerinden takip edilmektedir. Kameralar aracılığıyla Genel Müdürlükten ve Bölge Merkezlerinden hava ve yol durumları izlenmektedir. Bütün karla mücadele aracı kameralarla ve Araç Takip Sistemleri ile takip edilmekte, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda müdahale edilip ilgililerle koordinasyon sağlanmaktadır" denildi.

Haberin Devamı

Son dakika Türkiye kara teslim Karayolları trafiğe kapalı yolları açıkladı

TRAFİĞE KAPANAN YOLLAR

Açıklamada, saat 12.30 itibarıyla güncel yol durumuna ilişkin şunlar kaydedildi: 

"Ankara-İstanbul Yolu'nda trafik; İstanbul yönünde açık ve akıcı devam etmektedir. Ankara yönünde ise Çaydurt-Yeniçağa Kavşakları arasında 5 kilometre boyunca konvoy oluşmuş olup, trafik ağır hareket etmektedir. Düzce ve Sakarya Valilikleri ile koordineli olarak bu kesimde TIR geçişine izin verilmemektedir. Konvoyun 2- 3 saat içerisinde eritilmesi planlanmakta olup, trafiğin eritilmesiyle yol TIR geçişlerine de açılacaktır. Bu kesim dışında Ankara yönündeki trafik açık ve akıcıdır. Bölgede yoğun kar yağışı devam etmekte ve gece 24.00’e kadar sürmesi beklenmektedir. Bahçe-Nurdağı Otoyol kesimi her iki yönde kapalıdır. Bingöl-Diyarbakır Yolu saat 08.35 itibarıyla ulaşıma kapanmıştır. Arapgir-Kemaliye Yolu 08.20 itibarıyla ulaşıma kapanmıştır. Arapgir Divriği yolu kapalıdır. Bitlis Van Yolu 10.45 itibarıyla kapatılmıştır. Van Gürpınar 10.45 itibarıyla yolu kapatılmıştır. Muş Tatvan Yolu saat 10.00 itibarıyla kapatılmıştır. Kağızman Ağrı Yolu kapatılmıştır."

Haberin Devamı

Açıklamada ayrıca Ankara-İstanbul, Ankara-Afyon-İzmir, Ankara-Konya-Antalya, Ankara-Bursa, Ankara-Sivas-Erzincan, Ankara-Kayseri-Malatya-Elazığ, İstanbul-Edirne, Karadeniz Sahil Yolu, Ankara-Kastamonu başta olmak üzere önemli yol kesimlerinin trafiğe açık olduğu kaydedildi.

MAHSUR KALAN 27 YOLCU KURTARILDI

Haberin Devamı

Öte yandan Bolu'da TEM Otoyolu’nda kar yağışından dolayı yoldan çıkarak bariyerlere çarpan otobüste kapılar açılmayınca mahsur kalan 27 yolcu, ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Son dakika Türkiye kara teslim Karayolları trafiğe kapalı yolları açıkladı

Kaza, dün gece TEM Otoyolu Dörtdivan mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Van'a seyir halinde olan Bahattin Cancan idaresindeki 35 AAE 560 plakalı yolcu otobüsü, yoğun kar yağışı sebebiyle yoldan çıkarak bariyerlere çarptı. Kazada otobüste bulunan yolcular yara almazken, çarpmanın etkisiyle otobüsün kapıları açılmadı. Yolcuların mahsur kaldığı otobüste kurtarma çalışması yapılması için olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin bariyerleri kesmesi sonucu kapıları açılan otobüsteki 27 yolcu güvenli şekilde tahliye edildi. Otobüs, vinç yardımıyla yola çekilmesinin ardından yoluna devam etti.

ARTVİN-ARDAHAN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Etkili olan kar yağışı sonucu ağır tonajlı araçların yolda kalması nedeniyle Artvin-Ardahan karayolu da ulaşıma kapandı. Bölgede kar yağışı devam ederken, yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Haberin Devamı

Son dakika Türkiye kara teslim Karayolları trafiğe kapalı yolları açıkladı

Artvin’de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde yeniden yağmaya başlayan kar yağışı nedeniyle Artvin-Ardahan karayolu Varyant mevkiinde kar yağışı nedeniyle ağır tonajlı araçlar yolda kaldı. Çift şerit olan karayolu ulaşıma kapandı. Yolda mahsur kalan tırlar iş makinelerinin yardımıyla çekilmeye çalışılırken, ekiplerin yoğun çalışmasının ardından karayolu kontrollü olarak ulaşıma açıldı.