GündemDilruba Kayserilioğlu'nun sokak röportajı! AK Partili Zengin: Cahilce sözler ama tutuksuz yargılanmalı

Dilruba Kayserilioğlu'nun sokak röportajı! AK Partili Zengin: Cahilce sözler ama tutuksuz yargılanmalı

31.08.2024 - 10:11 | Son Güncellenme:

CNN Türk'te açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CHP'deki Özgür Özel dönemine ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Zengin'in gündeminde çok konuşulan Dilruba Kayserilioğlu soruşturması da vardı.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.
SAVUNMA SANAYİİ: GELECEĞE DAİR ÇOK ÜMİTVAR OLUYORSUNUZ
Savunma sanayiinde yapılan atılımlara ilişkin konuşan Özlem Zengin, "Savunma sanayiinde oluşan öncülük çok önemli. Vatandaşlarımızın çok alakası var bu konudaki gelişmelere. TEKNOFEST'e gelen gençler zaman zaman Meclis'e de geliyor. Bunları gördüğünüzde geleceğe dair çok ümitvar oluyorsunuz." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KAYIP NARİN SORUŞTURMASI: KISA ZAMANDA NETİCE ALINACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın soruşturmasına ilişkin konuşan Özlem Zengin, "Çalışmalar sürüyor. Çok kısa bir zaman içinde netice alınacağını düşünüyorum." dedi.

MECLİS'TEKİ KAVGALAR: İÇ TÜZÜK ÜZERİNE KONUŞMAMIZ GEREKİYOR

Meclis'teki yumruklu kavgaya ilişkin konuşan Özlem Zengin, "Bunları azaltmak için çalışıyoruz. Meclis'te kavgaları artıran iç tüzük. İç tüzük üzerine konuşmamız gerekiyor. Meclis açıldığında bunu masaya yatıracağız. Şuna üzülüyorum medya sadece kavgaları haber yapıyor. Medya da sosyal medya da kavgaya teslim oluyor. Bir sürü uzlaşılan konu var, bunlar haber olmadı. Mahmud Abbas geldiğinde çok büyük bir uzlaşı yok muydu? Kavganın maalesef reytingi var." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHP'DE ÖZGÜR ÖZEL DÖNEMİ: DOĞRU BİR ŞEY YAPIYOR

CHP'deki Özgür Özel dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zengin, "CHP daha önce tekliflere kapalıydı. Gelmek istemeyen CHP'nin kendi yönetimiydi. Bizimle uzlaşmak istemeyen Kılıçdaroğlu CHP'siydi. Normalde doğru adım atan CHP oldu ve iyi de oldu. Özgür Özel 'ben her yere gelirim' dedi. Sayın Özgür Özel'in doğru bir şey yaptığını düşünüyorum. Daha fazla oy almak için daha makule gelmek zorundasınız. Ben CHP'nin kendisinin normalleşmeyi tercih ettiğini düşünüyorum. Biz aynı yerde duruyoruz." dedi.

DİLRUBA KAYSERİLİOĞLU SORUŞTURMASI: AÇIKLAMALARI CAHİLCE

İzmir'de, sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu soruşturmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özlem Zengin, "Olayın iki boyutu var. Birisi hukuki, diğeri siyasal. Benim kişisel görüşüm tutuksuz yargılanması. Açıklamaları cahilce, sorumsuz... Bu konuyla ilgili ceza yaptırımına yargı karar verecek. Duruşmasına gidecek, bu ifadelerle ilgili bir karar verecek. Söylediği hiçbir cümle doğruyu ifade etmiyor. İfadeler nezaketsiz ve yakışıksız. Çıktıktan sonra söyledikleri daha sorumsuzca... 'Hiç pişman değilim' diyor. 'Üzgünüm' demesini beklerdim. Tahliyeden sonra ceza yaptırımı olmayacak diye bir şey yok. Yargılama devam edecek. Bence bir ceza yaptırımı olacak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"İSTENMEYEN İSİM" İDDİASI: GERÇEK GÖRÜLÜYOR

Siyasette 'istenmeyen isim' olduğu iddiasıyla ilgili konuşan Özlem Zengin, "O kadar kolay ki karşıtlık üzerinden kendinizi anlatmak. Önemli olan kendi fikrinizi bir kötü inşa etmeden anlatmak. Bunu yapmak yerine mesela söylemediğiniz şeyler üzerinden linç ediliyorsunuz. En alevlendiği dönem 2023 seçimleriyle beraber. Sosyal medyadaki izleri takip ettiğinizde gerçek görülüyor." şeklinde konuştu.

MECLİS'TE EKONOMİ ÇALIŞMALARI: EMEKLİLERLE İLGİLİ TALEPLER VAR

Meclis'in yeni döneminde ekonomide atılacak adımlara ilişkin konuşan Özlem Zengin, "Yeni dönemde emeklilerle ilgili talepler var. Burada dünya standartlarına uygun olarak bir düzenlemeye ihtiyaç var gözüküyor. Türkiye'de şu anda emekli ve çalışan dengesinde bir bozulma var. Yeni dönemde bunları da müzakere ediyor olacağız." dedi.

SOKAK KÖPEKLER YASASI: İKİ DENGEYİ KORUMAMIZ GEREKİYOR

Haberin Devamı

Meclis'ten geçen sokak köpekleri yasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zengin, "Aynı anda iki dengeyi korumamız gerekiyor. Son zamanlarda sahipsiz köpekler insanlara zarar verdi. Bizim önce insanların can güvenliğini sağlamamız gerekiyor. Öte yandan hayvanlara zarar vermek bir cezaya tabii. Hayvana işkence ve öldürmeye ceza var. Bu yeni kanunla da hayvanlara zarar veriliyorsa ona ceza var. Barınak sayısının artması gerekiyor." ifadelerini kullandı.