GündemSon dakika... Adil Öksüz’ün saklanmasına yardım etmişlerdi! İstenen ceza belli oldu

Son dakika... Adil Öksüz’ün saklanmasına yardım etmişlerdi! İstenen ceza belli oldu

28.05.2021 - 13:52 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasının ardından İstanbul’da saklanmasına yardım eden 1’i firari 5 sanığın yargılandığı davada savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada iki sanığa, “örgüt kurmak ve yönetmek” suçundan 22,5 yıl, 2 sanığa ise, “örgüte üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Son dakika... Adil Öksüz’ün saklanmasına yardım etmişlerdi İstenen ceza belli oldu

Damla GÜLER / İSTANBUL

Haberin Devamı

FETÖ’nün sözde TSK yapılanmasının en üst düzey sorumlusu olduğu iddia edilen firari Adil Öksüz’ün serbest kalmasının ardından İstanbul’da saklanmasına yardım ettikleri iddiasıyla 1'i firari 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Sami Yıldırım, Zafer Çay, Rüştü Karakaya ve Alper Karabulut bulundukları cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı ilk olarak firari sanık Cihat Yıldız’ın dosyasının ayrılmasını talep etti. Mütalaada, sanıklar Ali Sami Yıldırım ile Alper Karabulut hakkında, “FETÖ terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis, sanıklar Zafer Çay ile Rüştü Karakaya hakkında ise “FETÖ terör örgütünü kurmak ve yönetmek” suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis ile cezalandırılmalarını talep edildi.

Haberin Devamı

MAHREM YAPILANMADA YER ALDILAR

Sanıkların sözde hava kuvvetleri imamı olan Adil Öksüz’ün salıverildikten sonra kaçmasına yardım ettiği anlatılan mütalaada, sanıklar Zafer Çay ve Rüştü Karakaya’nın örgütün mahrem yapılanmasında yer aldıklarını, öğretmen olarak tabir edilen örgüt mensuplarının üstü konumunda görev yaptıkları belirtildi.