17.04.2018 - 09:23 | Son Güncellenme:
Tavuk sotenin davetlerde yeri var mıdır?
Tavuk sote, akıllarda hep bir öğrenci yemeği olarak kalmaktadır. Günümüze gelindiğinde ise, içine konulan malzeme çeşidin artması, yanına konulan; pilav, garnitür, püre gibi aperatif ürünlerin artmasıyla hem doyurucu hem de zengin bir menü haline gelmiştir. İç malzemelerini tamamen yaratıcılığınız ve el lezzetinizle geliştirebileceğiniz tavuk soteyi, bugün akşam yemeğinde yemeye ne dersiniz? Gelin, harika bir tarif verelim!
Kremalı mantarlı tavuk sote tarifi:
Malzemeler:
• 600 gram tavuk göğsü
• 3 adet yeşil biber
• 3 adet kırmızı biber
• 200 gram mantar
• 1 paket krema
• 2 diş sarımsak
• 2 çay kaşığı domates veya biber salçası
• Tuz
• Karabiber
• Kimyon
• Kırmızıbiber
• Tercihe göre kekik
• 6 kaşık Ayçiçek yağı
• 2 çay kaşığı zeytinyağı
Kremalı mantarlı tavuk sotenin yapılışı:
Tike hâlinde doğradığımız tavukları, ilk öncelikle marine etmek için bir kaba koyuyoruz ve üzerine 2 çay kaşığı domates salçamızı ekliyoruz. Rendelediğimiz veya doğradığımız sarımsakları ekledikten sonra, tercihe göre ayarladığınız miktarlarda; tuz, karabiber, kimyon, kekik ve kırmızıbiberimizi ekliyoruz. Daha sonra, 2 çay kaşığı zeytinyağımızı ekleyip yarım saat kadar bekliyoruz. Bu bekleme sırasında, mantarlarımızı ve biberlerimizi jülyen tarzında doğrayıp hazır bekletiyoruz.
Marine işlemi tamamlandıktan sonra, geniş bir tavaya 6 kaşık ayçiçeğimizi döküp, ardından hemen marine edilmiş tavuklarımızı ekleyelim. İyice renk alana kadar karıştırarak kızartalım. Daha sonra tavuk pişmeye yakın olan beyaz rengi aldığında, biberlerimizi ekleyip, kavurmaya devam edelim. Son olarak mantarımızı ekliyoruz ve 2 dakika daha o şekilde kavurmaya devam ediyoruz. Geldik kremaya! Bütün malzemelerimiz iyice harmanlandıktan sonra, bir paket kremamızı tenceremize boşaltıyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Tenceremizin kapağını kapatıp tavuğumuzun kremasını hafif çekmesini bekliyoruz. Kremalı mantarlı tavuk sotemiz hazır. Yanına yapacağınız aperatifleri sizin tercihinize bırakıyoruz. Afiyet olsun!