GündemSite otoparkında casusluk silahları

Site otoparkında casusluk silahları

19.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Beylikdüzü’nde bir sitenin otoparkında ele geçirilen çok sayıda silahın arkasından Rus istihbarat servisine casusluk yapan 6 Çeçen ile 2 Türk çıktı. Şüphelilerin bir suikast arefesinde yakalandıkları öğrenildi.

Site otoparkında casusluk silahları

FERİT ZENGİN / Haber Merkezi - Geçen temmuz ayında bir ihbar üzerine harekete geçen polis, Beylikdüzü’nde gittiği sitenin otoparkında poşet içerisinde gizli bir bölmeye yerleştirilmiş silahlar buldu. Çalışma başlatan ekipler, silahları saklayan şüphelinin S.B. olduğunu tespit etti. Polis, S.B. ve silahları taşımada görev 7 kişinin, Rus istihbarat servisi adına casusluk faaliyetinde bulunduğunu belirledi.

Haberin Devamı

MİT ile yapılan ortak çalışmaların ardından harekete geçen TEM ekipleri, düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarla 6 Rus pasaportlu Çeçen ile 2 Türk’ü adreslerinde gözaltına aldı.

Yurda turist olarak girdikleri belirlenen şüphelilerin adreslerine ve araçlarına yapılan baskınlarda çok sayıda yeni tabanca ve mermi ele geçirildi. Ayrıca bir de sahte otomobil plakası bulundu. Casusların muhalif Çeçen ve Ruslara yönelik suikast hazırlığında olduğu öğrenildi.