GündemSırbistan’a uzanan cinayetler zinciri

Sırbistan’a uzanan cinayetler zinciri

08.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bahçelievler’de Devlet Hastanesi acil servisi ile Mahmutbey Caddesi’nde 2 kişiye yönelik silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 2 ayrı organize suç örgütünün 29 mensubu ‘Kuyu-23’ operasyonuyla gözaltına alındı. Çetelerin, alan hakimiyeti savaşında ciyanetlerin Sırbistan’a kadar uzandığı tespit edildi.

FERİT ZENGİN - İstanbul Bahçelievler’de geçtiğimiz hafta Devlet Hastanesi acil servisi ile Mahmutbey Caddesi’nde 2 kişiye yönelik düzenlenen silahlı saldırı olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde, husumetli “Atız-Casper ile Daltonlar” olarak bilinen 2 ayrı organize suç örgütünün 29 mensubu gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sosyal medya hesabından “Kuyu-23” adıyla duyurulan operasyon kapsamında gözaltına alınan 29 çete mensubundan 24’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Çetelerin, alan hakimiyeti nedeniyle başlayan ve Sırbistan’a kadar uzan cinayetler zinciri nedeniyle aralarında savaş yaşandığı tespit edildi.

Bahçelievler ve Mahmutbey Caddesi’nde 31 Ağustos’taki saldırıların ardından gözaltına alınan 10 şüphelinin bağlantıları araştırıldı, başını Gürcistan’da firari halde bulunan “Timocan” lakaplı Beratcan Gökdemir’in çektiği “Daltonlar” çetesiyle, başını Hamuş Atız’ın çektiği “Atız-Casperlar” çetesine mensup 19 şüpheli daha yakalanıp gözaltına alındı. Gözaltına alınanların geçtiğimiz 30 Ağustos günü Bahçelievler Devlet Hastanesine silahlı saldırı ile aynı gün aynı ilçede gerçekleştirilen ve Ercan Kaptan’ın öldürüldüğü olayın yanı sıra 27 Ağustos günü yine aynı ilçede 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırı olaylarının failleri olup, eylem hazırlığında oldukları ve 24’ünün sevk edildikleri mahkemece tutuklanıp 5’inin adli kontrolle serbest kaldığı açıklandı.

Haberin Devamı

Çağlar’ın öldürülmesi

Emniyetten alınan bilgilere göre iki çete arasındaki husumet geçtiğimiz ay kaçtığı Sırbistan’da Casper lakaplı çete mensubu Hakan Çağlar’ın öldürülmesiyle başladı. Çağlar’ın öldürülmesi sonrası sosyal medya hesabından Daltonlar çetesi elebaşı Beratcan Gökdemir’in paylaşımı sonrası intikam için harekete geçen Atız-Casper çetesi 27 Ağustos’ta 2 çete mensubunu yaraladı. 3 gün sonra 30 Ağustos’ta Mahmutbey’de Daltonların elebaşı Gökdemir’in kuzeni Ercan Kaptan’a saldırı düzenledi. Yaralanan Kaptan ve yanındakiler hastanenin acil servisinde de yayılım ateşine tutuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ‘Kuyu-23’ operasyonunu sosyal medya hesabından duyurdu.

Cephanelik gibi

Yerlikaya operasyonda ele geçirilen suç aleti silah ve mühimmatı ise şöyle açıkladı:
2 adet Ak-47 uzun namlulu silah,
9 adet ruhsatsız tabanca,
3 adet çalıntı motosiklet,
1 çalıntı otomobil,
1 adet eylemde kullanılan otomobil,
4 adet kar maskesi,
2 adet çelik yelek ve çok sayıda fişek.